5 έξυπνα μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά!

Απέκτησε λαμπερά μαλλιά και επιδερμίδα με αυτά τα προϊόντα!

5 έξυπνα μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά!

Κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις για την επιδερμίδα μας!

Όσα προϊόντα δείχνουν ιδανικά για την καλοκαιρινή μας περιποίηση, τους χειμερινούς μήνες είναι λιγότερο αποτελεσματικά αφού οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σπιτική συνταγή για τέλεια απολέπιση προσώπου!

Βρήκαμε 5 τρόπους αντιμετώπισης αυτής τη μεταβατικής περιόδου στην περιποίηση της επιδερμίδα, για δέρμα και μαλλιά που θα λάμπουν.

Δείτε ακόμη: Beauty Secrets: Δείξε νεότερη με 4 απλά βήματα!

1.Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το πρώτο γράμμα στο αλφάβητο της περιποίησης της επιδερμίδας για κάθε ματαβατική περίοδο. Μετά την καθιερωμένη επίσκεψη στο δερματολόγο σας για ένα βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας από όλους τους ρύπους και τις σκόνες του καλοκαιριού, φροντίστε να απολεπίζετε την επιδερμίδα σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι. Έτσι θα διατηρήσετε την απαλότητά της αλλά και οι πόροι της θα παραμένουν καθαροί ώστε να εισχωρούν αποτελεσματικότερα τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης.

Scrub βαθιάς απολέπισης, Korres

Δείτε ακόμη: Κάντο όπως η Φαίη Σκορδά! Εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια!

2.Καθαρισμός

Μπορεί η απολέπιση να καθαρίζει τους πόρους σε βάθος, ο καθημερινός καθαρισμός της επιδερμίδας όμως, διατηρεί τους πόρους καθαρούς. Τους χειμερινούς μήνες, θα σας συνιστούσαμε να προτιμήσετε προϊόντα σε μορφή τζελ, τα οποία καθαρίζουν την επιδερμίδα αλλά είναι λιγότερο “επιθετικά” χωρίς να καταστρέφουν το υδρό-λιπιδικό φιλμ της. Μη ξεχνάτε ότι η σωστή περιποίηση πρέπει να γίνεται δύο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ.

Daily Cleanser, Youth Lab

3.Ενισχύστε τη δράση της κρέμας σας

Ένα μυστικό των beauty addicts είναι να προσφέρουν στην επιδερμίδα τους ενισχυμένη δράση όποτε αισθάνονται την ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση. Αυτό επιτυγχάνεται πανεύκολα, με τη προσθήκη λίγων σταγόνων από το ξηρό λάδι προσώπου στην ενυδατική σας κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύετε τη δράση της κρέμας σας και σφραγίζετε τα ευεργετικά συστατικά της καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στην επιδερμίδα σας.

The Renewal Oil, La Mer

4.Συμπληρώστε αυτό που σας λείπει

Κάποιες φορές, το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να τρεφόμαστε σωστά, με αποτέλεσμα να εξασθενεί ο οργανισμός μας και η επιδερμίδα μας να γίνεται θαμπή και ξηρή. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής ώστε η επιδερμίδα σας να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα τη θωρακίσουν απέναντι στη φθορά από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Skin, Nails and Hair, Solgar

5.Προστασία στα μαλλιά

Αν υπάρχει κάτι που επιβαρύνεται περισσότερο από τις χαμηλές θερμοκρασίες μετά την επιδερμίδα μας, αυτό είναι τα μαλλιά μας. Επενδύστε σε προϊόντα με θρεπτική και ενυδατική δράση τα οποία δεν χρειάζεστε να ξεβγάλετε και αφήστε τα να δράσουν όλη νύχτα. Ξυπνήστε το πρωί με λαμπερά μαλλιά, προστατευμένα από κάθε επερχόμενη κακουχία από το κρύο.

Leave in Dry Oil, Porphyra, Fresh Line