Θέλεις το δέρμα σου να μυρίζει υπέροχα; Φάε αυτές τις τροφές και θα μοσχοβολάς!

Αυτά είναι τα μυστικά τρόφιμα!

Θέλεις το δέρμα σου να μυρίζει υπέροχα; Φάε αυτές τις τροφές και θα μοσχοβολάς!

Θέλεις το δέρμα σου να μυρίζει υπέροχα χωρίς να βάλει κολόνια η άρωμα; Φάε αυτές τις τροφές και θα μοσχοβολάς κάθε ημέρα και ώρα.

Πρόκειται για ομάδα 6 τροφών που ενισχύουν το φυσικό σου άρωμα και γεμίζουν με τις ευεργετικές τους ικανότητες τον οργανισμό σου.

Εσπεριδοειδή

Τα φρούτα αυτά έχουν μεγάλη επίδραση στη μυρωδιά του σώματός. Τα εσπεριδοειδή δουλεύουν ως εξής: Αντικαθιστούν τη δυσοσμία με μια νέα μυρωδιά φρεσκάδας. Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια βοηθούν να αναδυθεί από τους πόρους σας μια εσάνς καθαριότητας.

Κάρδαμο

Προσθέστε λίγο κάρδαμο στο φαγητό σας. Καθώς θα εισχωρεί στο σώμα σας, θα του χαρίσει μια υπέροχη μυρωδιά.

Τσάι γιασεμιού

Γενικά το τσάι με βότανα σας βοηθά να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Το τσάι γιασεμιού κάνει ακριβώς αυτό και παράλληλα ανακουφίζει το πεπτικό σας σύστημα, χαρίζοντας στο σώμα σας ένα ωραίο άρωμα.

Αν έχεις φαγούρα και το δέρμα των χεριών σου είναι κόκκινο τότε έχεις αυτήν την πάθηση!

Δενδρολίβανο

Είναι ένα από τα βότανα που χαρίζουν ωραίο άρωμα στο σώμα. Αν το αγαπάτε κιόλας, είστε πολύ τυχερές.

Λεμόνι και νερό

Όταν αυτά τα δύο αναμιγνύονται, έχουν εκπληκτικά οφέλη. Το νερό από μόνο του είναι σημαντικός παράγοντας για υγιές σώμα. Όταν προσθέσετε μάλιστα και μια φέτα λεμόνι σε αυτό, θα το νιώσετε να αναδύεται από τους πόρους του δέρματός σας.

Κανέλα

Θυμάρι και Μέντα: Αυτά τα τρία αρωματικά είναι αγαπημένα σε κάθε γυναίκα που μαγειρεύει. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι κάνουν το σώμα σας να ευωδιάζει.

Θες λαμπερό δέρμα; Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να το αποκτήσεις!

Θέλεις λαμπερό δέρμα; Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να το αποκτήσεις.

Ο,τι τρώμε αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό μας. Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες επιλογές «ομορφιάς» - έρευνα δείχνει ότι σας χαρίζουν απαλό, καθαρό και φωτεινό δέρμα.

Αμύγδαλα: Μπορείτε να τρέχετε από πάρτι σε πάρτι κάθε βράδυ και πάλι να δείχνετε φρέσκοι και λαμπεροί την επομένη. Η βιταμίνη Ε που περιέχεται στα αμύγδαλα φωτίζει το «ξενυχτισμένο» δέρμα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, μόρια δηλαδή που κάνουν θαμπή την όψη του. Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα σας κάνουν να λάμπετε εκ των έσω.

Βερίκοκα: Αυτά τα φρούτα αναστρέφουν τη δημιουργία ρυτίδων. Ο οργανισμός μας μετατρέπει τη ρετινόλη στα βερίκοκα σε βιταμίνη Α, μια ένωση που προάγει τη δημιουργία νέων κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα δείχνουν πιο ομοιόμορφα, σαν να είμαστε 20 χρόνια νεότεροι.

Προσοχή: Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο - Αυτοί είναι οι τρόποι!

Βραζιλιάνικα φιστίκια: Το νέο απαραίτητο προϊόν για την παραλία. Το γευστικό σνακ καταπολεμά τις αρνητικές επιπτώσεις από το ηλιακό έγκαυμα με το σελήνιο, μεταλλικό στοιχείο που καθιστά τα κύτταρα του δέρματος πιο ανθεκτικά στο να μετατραπούν σε «ηλιοκαμένα» κύτταρα, που παράγουν ελαττωματικό DNA και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Τροφές για λαμπερό δέρμα

Ρεβίθια: Για να μειώσετε τις γρατζουνιές, τις ουλές και τις πανάδες, ξεκινήστε να τρώτε ρεβίθια! Οι πρωτεΐνες που περιέχουν παρέχουν αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και επανόρθωση των ιστών.

Καβούρι: Το καβούρι διατηρεί το πρόσωπό σας καθαρό, απαλλαγμένο από σπυράκια. Οταν η λιπαρότητα και τα βακτήρια φράσσουν τους πόρους, προκαλούν φλεγμονή και ακμή. Τη λύση δίνει ο ψευδάργυρος στο καβούρι: μειώνει τη φλεγμονή, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη που προκαλεί σπυράκια.

Πράσινο τσάι: Το δέρμα σας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να επανέλθει όταν το πιέζετε; Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι θα επαναφέρουν την ελαστικότητά του. Οι γυναίκες που έπιναν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού διαπίστωσαν αύξηση 400% στην ελαστικότητα του δέρματός τους, όπως διαπιστώνει η επιθεώρηση «The Journal of Nutrition».

Πορτοκάλια: Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας χαλούν την εμφάνιση. Αλλά η βιταμίνη C στα πορτοκάλια μειώνει τις σακούλες. Ενδυναμώνει το κολλαγόνο, το δομικό υλικό του δέρματος, ανασηκώνοντας τις περιοχές όπου δημιουργούνται σκιές.

5 μυστικά για αψεγάδιαστη επιδερμίδα το καλοκαίρι!

Σολομός: Είναι γεμάτος με λιπαρά οξέα ω-3, που ενυδατώνουν τα ξηρά σημεία στο δέρμα. Τα ω-3 αυξάνουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, απαραίτητα για απαλό δέρμα.

Ηλιέλαιο: Ακόμα και το καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να δείχνει «σπασμένο» χωρίς το λινολεϊκό οξύ του ηλιέλαιου, ένα λιπαρό οξύ που βοηθά στη δημιουργία πιο απαλής εξωτερικής στοιβάδας στα κύτταρα. Χρησιμοποιήστε το σοταρισμένο ή προσθέστε το στα ψητά για να έχετε δέρμα σαν μωρού.

Ψωμί ολικής αλέσεως: Το ρουζ είναι ωραίο - αλλά όχι και οι κοκκινίλες. Η νιασίνη που περιέχεται στα δημητριακά ολικής αλέσεως μειώνει την ερυθρότητα από την ακμή, τη ροδόχρου ακμή και άλλες παθήσεις, αναχαιτίζοντας τους φλεγμονώδεις παράγοντες.

Το μυστικό
Μην ξεχνάτε να πίνετε πολλά ποτήρια νερό. Η καλή ενυδάτωση ξεκινά από μέσα και τα αποτελέσματά της φαίνονται κυρίως εξωτερικά!

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ