Κορίτσια προσοχή - Αυτές οι είναι οι χημικές τοξίνες που πρέπει να αποφύγετε για να σώσετε τα μαλλιά σας

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Κορίτσια προσοχή - Αυτές οι είναι οι χημικές τοξίνες που πρέπει να αποφύγετε για να σώσετε τα μαλλιά σας

Κορίτσια δώστε προσοχή γιατί σας αφορά. Αυτές οι είναι οι χημικές τοξίνες που πρέπει να αποφύγετε για να σώσετε τα μαλλιά σας και να τα κρατήσετε πλούσια και λαμπερά.

Τα μαλλιά μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε σε πολλά προϊόντα ομορφιάς όπως σαμπουάν, μαλακτικά, τζελ μαλλιών, ορούς, λάδια μαλλιών κ.λπ. για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή.

Αυτά τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών καθώς και στην κομψότητα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Αν όμως δεν προσέχετε, υπάρχουν πολλά χημικά στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για εσάς. Ας τα δούμε αναλυτικά, ώστε να ξέρετε και να τα αποφεύγετε.

Paraben

Το Paraben είναι ένας τύπος συντηρητικού που αποτρέπει την επιδείνωση των προϊόντων ομορφιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Butylparaben, το Propylparaben και το Methylparaben κ.λπ. είναι μερικά από τα κοινά parabens που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα ομορφιάς. Μπορούν να βλάψουν τις ορμόνες, τα γονίδια σας και να εισέλθουν στο σώμα σας μέσω του δέρματός σας. Ορισμένα parabens αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Αλκοόλ στα μαλλιά - Προσοχή στις χημικές τοξίνες

Το αλκοόλ χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και προϊόντα ομορφιάς. Μερικοί συνηθισμένοι τύποι αλκοόλης είναι Αιθανόλη, SD Αλκοόλη 40, Προπύλιο, Ισοπροπύλιο, Προπανόλη κ.λπ. Το αλκοόλ μπορεί να κάνει το δέρμα σας ξηρό και τα μαλλιά πιο αδύναμα.

χημικές τοξίνες μαλλιά

Θειικό άλας

Το θειικό άλας είναι ένα είδος καθαριστικού, το οποίο είναι γνωστό ότι καθαρίζει τη βρωμιά. Χρησιμοποιείται επίσης σε καθαριστικά τουαλέτας, απορρυπαντικά, σαπούνια κλπ. Αλλά θα εκπλαγείτε καθώς χρησιμοποιείται και σε σαμπουάν. Δύο τύποι θειικού άλατος χρησιμοποιούνται συνήθως στα σαμπουάν - sodium lauryl sulfate και sodium Laureth sulfate.

Fragrance

Σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, ο όρος χρησιμοποιείται ως τέχνασμα. Πολλοί παραγωγοί το ονομάζουν «άρωμα» για να κρύψουν το όνομα της χημικής ουσίας που ονομάζεται Phthalates. Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση φθαλικών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ, στα νεφρά και στους πνεύμονες και μπορεί επίσης να βλάψει το αναπαραγωγικό σύστημα. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται για χημικές μυρωδιές, ένας κίνδυνος είναι ότι μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας τόσο μέσω της αναπνοής όσο και μέσω του δέρματος. Εντωμεταξύ σας βρήκαμε τα νέα trends της καραντίνας τώρα που έχουμε και κορωνοϊός γιατί η ομορφιά δεν έχει φραγμούς.