Κρέμα νύχτας: Γιατί είναι απαραίτητη στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς & σε κάθε ηλικία;

Σου εξηγούμε αναλυτικά τους λόγους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

H επανορθωτική δράση μιας κρέμας νύχτας, την κάνει ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας αλλά και σε κάθε ηλικία. Έτσι, είναι στην ουσία ένας αστικός μύθος ότι η εφαρμογή μιας κρέμας νύχτας είναι ωφέλιμη μόνο για τις ώριμες επιδερμίδας. (δες και για τη λιπαρή επιδερμίδα και τα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τη λιπαρότητα & τις γυαλάδες στο δέρμα)

Και αυτό γιατί ενώ κοιμάσαι το δέρμα σου επιδιορθώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ημέρα με αποτέλεσμα ακόμη και οι πιο μικρές φθορές στο δέρμα σου-που μπορεί να εμφανιστούν ακόμη κατά τη δεκαετία των 20 ή των 30- να αποκαθίστανται κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που κάνει τη συγκεκριμένη κρέμα απολύτως απαραίτητη για τη φροντίδα σου, ανεξαρτήτως ηλικίας

Κρέμες νύχτας: Να γιατί δεν πρέπει να τις παραλείπεις από τη βραδινή σου φροντίδα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι περισσότερες συνθέσεις σε προϊόντα φροντίδας για τη νύχτα είναι συνήθως πιο πλούσιες και διαθέτουν εξειδικευμένη δράση με συστατικά όπως για παράδειγμα η ρετινόλη, η νιασιναμίδη ή και το υαλουρονικό ανάλογα με τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η επιδερμίδα σου.


Γιατί οι κρέμες νύχτας είναι απαραίτητες για βραδινή ρουτίνα ομορφιάς
Unsplash

Και ενώ γενικά οι περισσότερες συνθέσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας χαρίζουν θρέψη και ενυδάτωση, οι κρέμες ημέρας εστιάζουν στο να μειώσουν αισθητά τη φθορά από τις εξωτερικές επιθέσεις, τη ρύπανση και τις ακτίνες UV, που προκαλούν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Από την άλλη οι κρέμες νύχτας επιχειρούν να θωρακίσουν το δερματικό φραγμό και να ενεργοποιήσουν το κολλαγόνο και την κυτταρική ανανέωση, ενώ εσύ κοιμάσαι. Έτσι, το πρωί ξυπνάς με ένα φρέσκο και αναζωογονημένο πρόσωπο.

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη

Εάν ψάχνεις για μια σύνθεση με αντιγηραντική δράση προτίμησε μια κρέμα με ρετινόλη, ενώ εάν αναζητάς βαθιά ενυδάτωση επίλεξε μια με υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη Ε. Στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα οι κρέμες νύχτας με ceramides, πεπτίδια ή νιασιναμίδη είναι ιδανικές για εσένα.

Το how to της εφαρμογής τους

Οι περισσότερες χρησιμοποιούνται σε καθαρό πρόσωπο αφού προηγουμένως απλώσεις το σέρουμ σου. Υπάρχουν βέβαια και πιο δραστικές συνθέσεις με ρετινόλη ή άλλα συστατικά που δεν συστήνονται για καθημερινή χρήση.