Ζουμερή μπουγάτσα με τυρί - Πως να την κάνεις μόνη στο σπίτι
Η συνταγή της ημέρας
Αφού ξετρελαθήκατε με την συνταγή της κασερόπιτας (δείτε την εδώ) δεν είναι δυνατόν να μην λατρέψετε την συνταγή της σημερινής ημέρας: Λαχταριστή σπιτική μπουγάτσα με λιωμένο τυρί. Ο Γιώργος Τσούλης για άλλη μια φορά κάνει τα μαγικά του στην κουζίνα και μας αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά.
Τι θα χρειαστείς για την μπουγάτσα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 1 lt. γάλα, πλήρες
- 1 αυγό, medium
- 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 200 γρ. γραβιέρα
- 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ψηθεί για περίπου 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
- Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ύστερα, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και το λαδώνουμε.
- Απλώνουμε 4 λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου 10 εκ. το καθένα από το ταψί. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαδωμένα φύλλα, τα οποία προεξέχουν επίσης.
- Έπειτα, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα τη γέμιση, κλείνουμε με τα κομμάτια από τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε από πάνω με άλλα 2 λαδωμένα φύλλα.
- Στη συνέχεια, χαράζουμε με ένα ίσιο μαχαίρι ελαφρώς, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
- Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε.