Ζουμερή μπουγάτσα με τυρί - Πως να την κάνεις μόνη στο σπίτι

Η συνταγή της ημέρας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
giorgostsoulis.com
giorgostsoulis.com

Αφού ξετρελαθήκατε με την συνταγή της κασερόπιτας (δείτε την εδώ) δεν είναι δυνατόν να μην λατρέψετε την συνταγή της σημερινής ημέρας: Λαχταριστή σπιτική μπουγάτσα με λιωμένο τυρί. Ο Γιώργος Τσούλης για άλλη μια φορά κάνει τα μαγικά του στην κουζίνα και μας αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά.

Τι θα χρειαστείς για την μπουγάτσα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 1 lt. γάλα, πλήρες
  • 1 αυγό, medium
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ζουμερή μπουγάτσα με τυρί - Πως να την κάνεις μόνη στο σπίτι
giorgostsoulis.com

  1. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ψηθεί για περίπου 1-2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  4. Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ύστερα, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και το λαδώνουμε.
  6. Απλώνουμε 4 λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου 10 εκ. το καθένα από το ταψί. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαδωμένα φύλλα, τα οποία προεξέχουν επίσης.
  7. Έπειτα, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα τη γέμιση, κλείνουμε με τα κομμάτια από τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε από πάνω με άλλα 2 λαδωμένα φύλλα.
  8. Στη συνέχεια, χαράζουμε με ένα ίσιο μαχαίρι ελαφρώς, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
  9. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε.