Το πιάτο των ερωτευμένων: Η πιο αφροδισιακή συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ανέβασε την ερωτική επιθυμία, την δική σου αλλά και του συντρόφου σου στα ύψη!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και οφείλω να σε ενημερώσω πως... οι αφροδισιακές τροφές δεν (!!!) είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα! Αν θες να αυξήσεις την ερωτική διάθεση του συντρόφου σου αλλά και την δική σου το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα πιάτο με μια από τις βασικές τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές.

Εμείς σου προτείνουμε σίγουρα ένα πιάτο με θαλασσινά! Τα βασικά διατροφικά "όπλα" για την.. .ερωτική σου διάθεση είναι ο ψευδάργυρος, οι βιταμίνες C και Ε και το σελήνιο. Ψευδάργυρο, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζεις πως βρίσκουμε στα θαλασσινά – όχι τυχαία μύδια, καβούρια, στρείδια και λοιπά πλάσματα της θάλασσας θεωρούνται αφροδισιακά.

Ριζότο με κατεψυγμένα μύδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν

Ριζότο θαλασσινών
Unsplash.com

Τι θα χρειαστείς για την συνταγή:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη-πράσινη) κομμένες σε φέτες
  • 2 φλ. ρύζι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 16 φρέσκα μύδια
  • 12 γαρίδες
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λεμόνι
  • Ταχίνι ολικής άλεσης για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Δείτε επίσης: Great Valentine's ideas: 5 πρωτότυπα δώρα για να γιορτάσετε την ημέρα των ερωτευμένων

  1. Τα βγαζουμε απο το σακουλακι.
  2. Τα αφήνουμε στην συντήρηση του ψυγείου απο το βράδυ σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώσουν σωστά.
  3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφήνουμε το κεφάλι).
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
  5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί.
  8. Ρίχνουμε τον ζωμό.
  9. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  10. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10΄.
  11. Αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνεια τα ωμά θαλασσινά, μπήγοντας τα στα υλικά.
  12. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.
  13. Πασπαλίζουμε μαϊντανό σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού και λίγο ταχίνι σε κάθε πιάτο.
  14. Μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια και ό,τι λαχανικά σας αρέσουν.

Την συνταγή την βρήκαμε στο Argiro.gr

Περισσότερες αφροδισιακές τροφές

Μακαρόνια με θαλασσινά
Unsplash.com

Φρούτα και λαχανικά, είτε ωμά είτε μαγειρεμένα, ελάχιστη κατανάλωση κρέατος, όσπρια, παρθένο ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής άλεσης και ψάρια συνιστούν το βασικό διατροφικό μοντέλο που αν ακολουθήσετε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, υπόσχεται να βοηθήσει ποικιλοτρόπως την υγεία σας.

Όχι στο αλάτι, ναι στη σόγια

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνες η μείωση πρόσληψης νατρίου, του αλατιού δηλαδή, έχει φανεί ότι ευνοεί τη διέγερση των γεννητικών οργάνων, επειδή ενισχύει την ικανότητα των αγγείων να διαστέλλονται. Ακόμη, η κατανάλωση σόγιας, που αποτελεί φυτοοιστρογόνο, συμβάλλει στην αύξηση της ροής του αίματος στον κόλπο.