Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι: Ο σωστός χρόνος ψησίματος σύμφωνα με την Αργυρώ για να μην κάνει "μπάνιο" στο λάδι

Ποια τα μυστικά αν το ψήσετε στο φούρνο;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι: Ο σωστός χρόνος ψησίματος σύμφωνα με την Αργυρώ για να μην κάνει

Έχει τύχει ποτέ να φτιάξεις σνίτσελ αλλά να μην πετύχουν γιατί ή θα είναι βουτηγμένα στο λάδι ή πολύ στεγνά; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει όλα τα μυστικά για να βγουν νόστιμα και τραγανά έξω με ζουμερό εσωτερικό.

Τα μυστικά του ψησίματος ενός σνίτσελ

Σνίτσελ στο τηγάνι

Στο μεν τηγάνι, δεν χρειάζεται πολύ λάδι, δεν χρειάζεται δηλαδή βαθύ τηγάνισμα. Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να καλύπτει το μισό πάχος του σνίτσελ. Και πρέπει η θερμοκρασία να είναι μέτρια προς δυνατή, για να βγει ζουμερό μέσα, τραγανό εξωτερικά και σωστά ψημένο, χωρίς να τραβήξει πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Ο χρόνος τηγανίσματος είναι περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Να ροδίσει με ωραία κρούστα αλλά να προλάβει να ψηθεί και εσωτερικά.

Σνίτσελ στο φούρνο

Το ψήσιμο στο φούρνο είναι πιο απλή διαδικασία, αρκεί να έχετε προθερμάνει σωστά το φούρνο σας ώστε να κάνει τραγανή κρούστα. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι γύρω στα 15′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα. Να ροδίσει γύρω γύρω και μέσα να ψηθεί αλλά να κρατηθεί ζουμερό.

Δείτε επίσης: Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα

Μυστικά για τέλειο σνίτσελ μοσχαρίσιο, χοιρινό ή κοτόπουλο

Εκτός από το σωστό πανάρισμα, πρέπει να προσέξεις και το πάχος του. Το σωστό πάχος για μια φέτα σνίτσελ είναι ανάμεσα σε 0,5 και 1 εκατοστό αλλιώς δεν είναι σνίτσελ.

Το καλό χτύπημα με βαρύ αντικείμενο, θα κάνει το κρέας τρυφερό και θα το φέρει στο επιθυμητό πάχος. Μπορείτε να χτυπήσετε το κρέας για να πλατύνει και να γίνει λεπτό μέσα σε μια σακούλα τροφίμων ή ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.

Μυστικά για το σωστό πανάρισμα

  • Το κρέας πρέπει να είναι στεγνό.
  • Πανάρισμα κάνουμε με ό,τι μας αρέσει: αλεύρι, ψωμί, δημητριακά, φρυγανιά, πανάρισμα με αυγό ή χωρίς αυγό, με βρώμη, με παρμεζάνα κλπ.
  • Για να πετύχετε όμως το τέλειο πανάρισμα και να γίνει τραγανό, μία είναι η μέθοδος.
  • Πρώτα το αλευρώνουμε, σε αλεύρι που μπορεί αν θέλουμε να περιέχει μπαχαρικά ή βότανα.
  • Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, βουτάμε το παναρισμένο σνίτσελ σε χτυπημένο αυγό και αφού στραγγίσει ελαφρά το περιττό αυγό, το πανάρουμε σε ψωμί (ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ψιλοτριμμένα).
  • Εναλλακτικά, το τελευταίο πανάρισμα μπορεί να είναι με φρυγανιά, βρώμη, δημητριακά και μίξη αυτών με παρμεζάνα.
  • Πάντα όμως, όπως και να πανάρεις το σνίτσελ, πρέπει αφού το τηγανίσεις να το αφήσεις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.

Ξεπάγωμα και συντήρηση στην κατάψυξη

  • Το σνίτσελ, αφού το πανάρεις και το ετοιμάσεις, μπορείς να το διατηρήσεις καλά σκεπασμένο στην κατάψυξη για αρκετό καιρό. Αυτό θα γίνει αφού σιγουρευτείς ότι το κρέας ή το κοτόπουλο που χρησιμοποίησες ήταν φρέσκο και όχι κατεψυγμένο. Απαγορεύεται ένα κατεψυγμένο κρέας αφού ξεπαγώσει να μπει ξανά στην κατάψυξη.
ΠΗΓΗ argiro.gr