15λεπτο γλυκό ψυγείου με φράουλες και μπισκότα ολικής άλεσης - Το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε
Η συνταγή και η εκτέλεση
Το cheesecake είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή η οποία εμπεριέχει φράουλες που το κάνουν ακόμα πιο δροσιστικό και καλοκαιρινό.
Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με τις φράουλες
Υλικά
- 350 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
- 150 γρ. βούτυρο
- 800 γρ. Arla Τυρί Κρέμα
- 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 35%
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 ζάχαρη άχνη
- 1/2 λεμόνι μέτριο (ξύσμα και χυμό)
- Λίγες φράουλες για γαρνίρισμα
Για τις φράουλες
- 300 γρ. φράουλες ώριμες
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
- Βάζουμε το μπισκότο στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο την βάση μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
- Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
- Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και να γίνει βελούδινη κρέμα.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος(35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται.
- Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα στο τυρί κρέμα και αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε την φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Όταν παγώσει, το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.
Για τις φράουλες
- Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3’ μέχρι να κατεβάσουν υγρασία οι φράουλες.
- Όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πυκνόρρευστη σάλτσα.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
TIP - Ο χυμός λεμονιού στην κρέμα, κάνει αντίδραση με τα λιπαρά της γέμισης και λειτουργεί σαν πηκτικό συστατικό.