Τα Dunkin’ Donuts είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στον κόσμο των ντόνατ και του καφέ, με εκατομμύρια φανατικούς πελάτες σε όλο τον πλανήτη. Πίσω από την επιτυχία της αλυσίδας κρύβεται μια μυστική συνταγή που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα γεύση. Τι κάνει τα ντόνατ της Dunkin τόσο αφράτα και λαχταριστά; Ποια είναι τα υλικά που εξασφαλίζουν αυτή τη μοναδική υφή και γεύση;

Αν σου αρέσουν τα Dunkin Donuts, λοιπόν, τότε περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή! Αυτή η συνταγή για γλασαρισμένα ντόνατς είναι τόσο αφράτη! Κάποιοι έχουν σχολιάσει ότι έχουν γεύση σαν τα Dunkin Donuts, αλλά ακόμα και τα Krispy Kreme ή οποιαδήποτε άλλα γκουρμέ ντόνατς θα μπορούσαν να συγκριθούν με τη γεύση αυτών! Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο αφράτη συνταγή για ντόνατς από αυτή!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την ζύμη donuts

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μπαστούνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γλάσο:

  • 3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανιλίνη (ζάχαρη βανίλιας)

Πώς να φτιάξεις γλασαρισμένα ντόνατς σαν τα Dunkin Donuts:

Δείτε επίσης: Η “χρυσή” συνταγή του Jamie Oliver για βασική ζύμη ψωμιού

Ντόνατς με ζάχαρη
  1. Στο μπολ ενός μίξερ, ανάμειξε το ζεστό νερό, τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και άφησέ το για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Ανακάτεψε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το ζεστό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και τους κρόκους. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ζύμωσε για 5 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης, τοποθέτησέ την σε ένα λαδωμένο μπολ και άφησέ την να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  3. Μετάφερε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ την σε πάχος περίπου 1,5 εκ. (περίπου ένα οβάλ 43 εκ.).
  4. Κόψε ντόνατς με ένα κόφτη ντόνατς διαμέτρου 8,5 εκ. Ξαναχρησιμοποίησε τα περισσεύματα και συνέχισε να κόβεις τα υπόλοιπα ντόνατς. Άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 20-30 λεπτά.
  5. Ζέστανε 2-3 φλιτζάνια λάδι σε μέτριο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Τηγάνισε τα ντόνατς μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα από κάθε πλευρά. Μετάφερέ τα σε χαρτί κουζίνας και συνέχισε να τηγανίζεις 3-4 ντόνατς τη φορά.
  6. Συνδύασε τα υλικά του γλάσου και βούτηξε τα ζεστά ντόνατς στο γλάσο.

Καλή όρεξη.