Τραγωδία Πάτρα: «Δεν θα σε στηρίξει, θα πρέπει να παραιτηθώ» - Όσα ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας

«Αυτός είναι και ο λόγος που παραιτήθηκα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Δεν θα σε στηρίξει, θα πρέπει να παραιτηθώ» - Όσα ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2/4 ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αναλάβει την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, και ο οποίος παραιτήθηκε λίγο μετά τη σύλληψη της.

Ο δικηγόρος, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε εξαιτίας της απόφασης του να απομακρυνθεί από την υπόθεση, θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από συνήγορος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο λόγος που παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπόθεση

«Πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι απαγορεύεται, είναι αδίκημα της απιστίας του δικηγόρου να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από δύο ανθρώπους οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δικαστήριο. Άρα από τη στιγμή που ξέρω πράγματα δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στοιχεία του ενός εις βάρος του άλλου. Το ξέρανε και οι δύο γιατί το είχαμε συζητήσει. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα από τον σύζυγό ότι δεν θα στηρίξει την Ρούλα, εγώ δήλωσα ότι παραιτούμαι.

Εγώ ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την Ρούλα πριν συλληφθεί. Μίλησα μαζί της και της εξήγησα ότι ο σύζυγός της δεν θα την στηρίξει οπότε θα πρέπει να παραιτηθώ. Εάν η κατάσταση που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα δεν αλλάξει, κάποια στιγμή η Ρούλα με τον Μάνο θα βρεθούν αντιμέτωποι. Αυτός είναι και ο λόγος που παραιτήθηκα. Δεν παραιτήθηκα φοβούμενος την κατάσταση, ούτε για κάτι άλλο.

Στο θέμα αυτό υπήρχαν σίγουρα πολλές δημοσιογραφικές υπερβολές. Το θέμα που απασχολούσε ήταν να δούμε αν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από αυτά που λέγανε μιλάγανε για ασφυξία. Εμείς είχαμε κάνει επαφές με διάφορους γιατρούς, είχαμε τον φάκελο του κοριτσιού στα χέρια μας και άλλα στοιχεία από τα οποία δεν προέκυπτε η ασφυξία. Δεν γνωρίζαμε για δηλητήρια κι ουσίες. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν όμως. Δεν περίμενα ότι θα βρεθεί κάποια ουσία. Τα επιχειρήματα ήταν πειστικά και από τις οικογένειες των δύο παιδιών. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα, είναι με ποιον τρόπο θα αποδειχθεί ότι χορήγησε η Ρούλα, αυτή την ουσία», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Η νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας μίλησε - Τι έγινε τη μοιραία μέρα που έφυγε η μικρή

Στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση στην Πάτρα με πρωταγωνίστρια την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μέσα από τη ΓΑΔΑ "ρίχνει" τα βέλη της και προς άλλες κατευθύνσεις. Το βράδυ του Σαββάτου 3/4, έσπασε τη σιωπή της η νοσηλεύτρια της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία μίλησε για το τι είδε εκείνη τη μέρα που έφυγε από τη ζωή η μικρή.

Μέσα από τις δηλώσεις της θέλησε να περιγράψει όσα έζησε πλάι στη μικρή Τζωρτζίνα λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Να μου πείτε λοιπόν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το κρίσιμο βράδυ;

Βγήκε η μαμά από το δωμάτιο, ήρθε στην στάση των νοσηλευτών μας είπε κάτι που δεν κατάλαβα τι ήτανε. Σηκωθήκαμε με την άλλη νοσηλεύτρια, εκείνη φώναξε τον γιατρό και κατευθυνθήκαμε όλοι μαζί στο δωμάτιο του παιδιού.

Πως θα λέγατε την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Δεν φώναζε, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι η κατάλληλη να ψυχολογήσω. Δεν ξέρω αν θα την χαρακτήριζα ήρεμη αλλά δεν φώναζε.

Πάμε λοιπόν στο δωμάτιο. Τι συνέβαινε εκεί; ποια ήταν η αντίδραση;

Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να αξιολογήσουμε την κατάσταση και μετά κάναμε ότι έπρεπε να γίνει.