24ωρη απεργία αύριο, Τετάρτη 13/9 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Blue Horizon και τον 36χρονο Αντώνη

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 13/09 από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 23.59 μ.μ. πραγματοποιεί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τα αποτρόπαια γεγονότα στο πλοίο «Blue Horizon» που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη. Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει να στηριχθεί εμπράκτως από την Ομοσπονδία η οικογένεια του 36χρονου.

Δείτε επίσης: Είχε επιβιβαστεί κανονικά στο Blue Horizon - Τι συνέβη 5 λεπτά πριν καταλήξει νεκρός στο λιμάνι του Πειραιά ο 36χρονος Αντώνης

Η ανακοίνωση για την απεργία διαμαρτυρίας για τον 36χρονο Αντώνη

Σε ανακοίνωσή της έχει αναφέρει ότι το υγιές κομμάτι του ναυτεργατικού κόσμου που διαμαρτύρεται θέτει ως πρωταρχικό σκοπό και μέλημά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και δεν ταυτίζεται στο ελάχιστο με όσα αποτρόπαια συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διάλογος του καπετάνιου με τον ύπαρχο τη στιγμή της πτώσης: «Ρε τον μ@λ@κ@!»

Η κηδεία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ πώς αντέδρασαν οι οικογένειες των θυτών), ωστόσο η υπόθεση Blue Horizon δεν έχει κλείσει αφού στο φως της δημοσιότητας έρχονται καθημερινά νέα στοιχεία. Την Τρίτη 12/9 μέσα από την εκπομπή του MEGA, Live News, μάλιστα, διέρρευσαν νέα ηχητικά ντοκουμέντα.

Σε αυτά παρουσιάζονται οι διάλογοι του καπετάνιου με τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο την ώρα που είδαν τον άτυχο άνδρα να πέφτει στη θάλασσα.

Ο ύπαρχος, συγκεκριμένα, ανεβαίνοντας στη γέφυρα για να ενημερώσει τον καπετάνιο για το συμβάν ακούγεται να του λέει: «Ρε τον μ@λ@κ@! Ένας παλαβός έπεσε στη θάλασσα», ενώ λίγο αργότερα, ο καπετάνιος τον συμβουλεύει, όταν κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, να «μην πει πολλά».

Δείτε επίσης: «Ήταν λίγο χαμηλής νοημοσύνης, έμεναν μέσα σε τρώγλες...» - "Κόλαφος" ο ετεροθαλής αδερφός του 36χρονου Αντώνη

Σε άλλο απόσπασμα, ακούγεται ξανά ο ύπαρχος να δικαιολογείται λέγοντας πως έδρασε με τον βίαιο αυτό τρόπο, διότι θεώρησε πως ο Αντώνης ήταν «μαύρος ή Πακιστανός» και πως προσπαθούσε να μπει μέσα στο πλοίο χωρίς εισιτήριο.