Νέα κομμάτια στο παζλ της άγριας δολοφονίας στον Άγιο Δημήτριο έρχονται στο φως, με τη μαρτυρία της πρώην συντρόφου του 20χρονου κατηγορούμενου να προκαλεί αίσθηση και να δίνει μια διαφορετική διάσταση στο προφίλ του. Την ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για το έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, οι αποκαλύψεις από το περιβάλλον του δράστη δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτήματα γύρω από το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Η νεαρή γυναίκα, εμφανώς σοκαρισμένη, περιγράφει έναν άνθρωπο τελείως διαφορετικό από αυτόν που φέρεται να έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει μια ζωή. «Δεν μου είχε δείξει κάποιο σημάδι», λέει, τονίζοντας πως η μόνη έντονη πλευρά του χαρακτήρα του ήταν μια ζήλια που, όπως υποστηρίζει, δεν ξεπερνούσε τα όρια του «φυσιολογικού». Οι περιγραφές της παραπέμπουν σε έναν νέο που έκανε «γκρίνιες» και ζητούσε επιβεβαίωση, χωρίς όμως να αφήνει ενδείξεις επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Όσα δήλωσε η πρώην σύντροφος του 20χρονου ναύτη

«Ήταν ζηλιάρης, ναι. Ζήλευε, αλλά ζήλευε το φυσιολογικό, τουλάχιστον σε μένα. Έκανε απλά τις γκρίνιες του. Μου έλεγε ότι “εγώ θέλω να είσαι μαζί μου, να μην με αφήσεις για κάποιον άλλον” και έμενε εκεί. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ότι το έχει κάνει», ανέφερε η ίδια, για να αποκαλύψει πως το μαχαίρι, με το οποίο έγινε η δολοφονία, το κρυμμένο στη ντουλάπα του.

«Εγώ γνώρισα ένα παιδί γλυκό, ένα παιδί μες στο χαμόγελο. Αγαπούσε πάρα πολύ το Ναυτικό. Εγώ θέλω να διευκρινίσω ότι επειδή μου είχε τύχει μια παρόμοια να του μιλήσω για κάποιον πρώην που με ενοχλεί. Γι’ αυτό σοκάρομαι, γιατί η αντίδρασή του ήταν πάρα πολύ ήρεμη. Μου απάντησε θέλεις να του μιλήσω εγώ; Και του είχα πει ότι όχι, δεν υπάρχει λόγος. Δεν έκανε κάτι. Τον ένα μήνα που εγώ το γνώριζα, δεν το είχε πάρει κάποτε ούτε μαζί του κάπου (το μαχαίρι). Το είχε μέσα στην ντουλάπα του και μου είχε πει ότι το μαχαίρι αυτό είναι κρυμμένο στην ντουλάπα», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, η κατάθεση του ίδιου του κατηγορούμενου στις Αρχές περιγράφει μια εντελώς διαφορετική τροχιά γεγονότων. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, το βράδυ της επίθεσης πήγε στο πάρκο Ασυρμάτου για να λύσει τις διαφορές του με το θύμα, χωρίς – όπως λέει – να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει. «Δεν είχα σκοπό να τον τραυματίσω θανάσιμα», φέρεται να κατέθεσε, προσθέτοντας πως όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί υπέστη νευρικό κλονισμό και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις του σκιαγραφούν μια πιο ψύχραιμη εικόνα: επέστρεψε στο σπίτι, άλλαξε ρούχα και έκρυψε το μαχαίρι στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Παράλληλα, επιμένει ότι φίλος του που βρισκόταν κοντά δεν είχε καμία εμπλοκή, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα για τη συνάντηση ούτε για το ότι έφερε μαχαίρι.