Eπώνυμες μαμάδες... εν δράσει!

Αφιερώνουν δημιουργικό χρόνο στα παιδιά τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Instagram
Instagram

Είναι πάντα εκεί για ό,τι κι αν συμβεί, φύλακες-άγγελοι για τα παιδιά τους και “στυλοβάτες” της οικογένειας, αφού τα περισσότερα περνούν από το χέρι τους. Οι μαμάδες... εν δράσει της εγχώριας showbiz έχουν ένα... point παραπάνω, αφού με τη δουλειά που κάνουν και τη δημοσιότητα να τις κυνηγά, ο χρόνος με τα παιδιά τους είναι... υπερπολύτιμος.

Οπότε, με την πρώτη ευκαιρία δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους μαζί, με παιχνίδια και ζωγραφιές, να κολυμπήσουν, να μαγειρέψουν, να κάνουν τα αγαπημένα τους σπορ, ακόμα να περπατήσουν στο βουνό και φυσικά να ποζάρουν για την πιο ωραία selfie! Γιατί όπως (σοφά) έλεγε και ο Οδυσσέας Ελύτης: “Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που θα το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου”.

Οι μαμάδες της showbiz δίνουν προτεραιότητα στα παιδιά τους

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Είναι αυτή η πιο όμορφη στιγμή της εβδομάδας, που μαζί με τα τρία της παιδιά, τη Νάγια, τη Μαίρη και τον μικρό Γιάννη-Εφραίμ, κάνουν... ζωγραφικούς αγώνες, δημιουργώντας ο καθένας ξεχωριστά το δικό του σχέδιο με τα αγαπημένα του χρώματα. Πρόσωπα, ζώα, λουλούδια και συννεφάκια έχουν την τιμητική τους στον... διαγωνισμό, ενώ στο τέλος οι καλύτερες εικόνες κερδίζουν το μεγαλύτερο βραβείο: Ένα γλυκό φιλί από τη Σταματίνα, που φυσικά δεν τον στερεί ούτε από τους... ηττημένους!

Δες την τρυφερή της ανάρτηση αγκαλιά με τον γιο της Γιάννη

Τζένη Θεωνά

Full time μαμά, η όμορφη ηθοποιός μπορεί να τρέχει από το πρωί ως το βράδυ από γύρισμα σε γύρισμα για τις ανάγκες της δουλειάς της, αλλά πάντα θα βρει χρόνο μέσα στη μέρα για τον 4χρονο γιο της Αρίωνα Αναστασιάδη. Ειδικά το καλοκαίρι, πέρασαν όλες τις διακοπές τους μαζί, κάνοντας πολλά παιχνίδια στο νερό και φυσικά απολαμβάνοντας ώρες ραστώνης στην παραλία!

Ελεονώρα Μελέτη

Όταν είχα μάθει ότι περιμένω κορίτσι, που ήμουν σίγουρη ότι κυοφορώ αγόρι, είχα πάθει μια τρέλα. Λέω “Χριστέ μου, τώρα εγώ πώς θα παίξω με Barbie; Πώς θα το μεγαλώσω το κορίτσι;” έχει πει με πάσα ειλικρίνεια, με τους προβληματισμούς της να “εξανεμίζονται” μονομιάς όταν κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της την κόρη της Αλεξάνδρα Μαροσούλη πριν από 5 χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα μαζί τα έχουν κάνει όλα: Από παιχνίδια με κούκλες και αυτοκινητάκια, μέχρι σερφ και μαγειρικές... μονομαχίες, ενώ τις συνδέει η μεγάλη τους αγάπη για τη θάλασσα. Γιατί όπως λέει και η Ελεονώρα “αυτά τα γαλαζοπράσινα μάτια που βγάζουν σπίθες είναι όλος μου ο κόσμος!”..

Ιωάννα Τούνη

Από την πρώτη μέρα της γέννησής του πριν από 8 μήνες, ο μικρός “νουνίτο” δεν έχει αποχωριστεί λεπτό την αγκαλιά της μαμάς του, αφού τον παίρνει μαζί της παντού: Από το σούπερ μάρκετ και τα beaute της, μέχρι το γυμναστήριο αλλά και τα ταξίδια που κάνουν μαζί με τον μπαμπά Δημήτρη Αλεξάνδρου εντός και εκτός Ελλάδας, το αγόρι τους είναι πάντα... πρώτο τραπέζι πίστα! Μάλιστα, η sexy influencer στην πρόσφατη απόδρασή της στις Μαλδίβες βάλθηκε να του μάθει... κολύμπι στη ρηχή πισίνα του ξενοδοχείου της. Αυτά έχει η μητρότητα, σε ξετρελαίνει! Κι ακόμα περισσότερο τώρα που ετοιμάζει τη βάφτισή του και βρίσκεται σε πυρετώσεις προετοιμασίες για να είναι όλα στην εντέλεια. Κι ακόμα περισσότερο τώρα που ετοιμάζει τη βάφτισή του και βρίσκεται σε πυρετώσεις προετοιμασίες για να είναι όλα στην εντέλεια.

Ελένη Μενεγάκη

Πολύτεκνη μάνα είναι η “παρουσιάστρια της καρδιάς μας” και μάλιστα με παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες, όπερ σημαίνει πως η... μαμαδίστικη εμπειρία της... ξεχειλίζει. Και μπορεί τα τρία της βλαστάρια από τον γάμο της με τον Γιάννη Λάτσιο να μεγάλωσαν και να είναι πιο ανεξάρτητα, το μικρό της Μαρινάκι, όμως, καρπός του έρωτά της με τον Μάκη Παντζόπουλο, αναζητά διαρκώς τα φιλιά και τα χάδια της αλλά και αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο της. Πώς την... ρίχνει; Κρατώντας ανά χείρας μια συνταγή από τα αγαπημένα τους κουλουράκια που φτιάχνουν μαζί σχεδόν κάθε εβδομάδα!

Ελένη Χατζίδου

Τέσσερα ευτυχισμένα χρόνια και μια καθημερινότητα... φρενίτιδας, που καθόλου δεν την ενοχλεί, βέβαια, αφού προτεραιότητά της είναι η κόρη της Μελίτα Παύλου, με το φετινό καλοκαίρι τους να ήταν το καλύτερο, καθώς το χάρηκαν οικογενειακώς στις Μαλδίβες. Τι κι αν το εικοσιτετράωρό της περιλαμβάνει παιχνίδια στις κούνιες, βόλτες σε παιδικές χαρές και λούνα παρκ, μαγειρική στο σπίτι και μαθήματα... μόδας (με styling ανά περίπτωση) και ομορφιάς για κορίτσια από τη μαμά (με εφαρμογή κραγιόν και μανό), ιππασία και αθλοπαιδιές στη φύση ή την παραλία, πάντα υπάρχει χώρος για κάτι... ακόμα, που κάνει τη μέρα σου να τελειώσει με ένα μεγάλο χαμόγελο ευτυχίας στα χείλη! Ειδικά στα πρόσφατα γενέθλια της μικρής, όλοι χάρηκαν και με το παραπάνω με τη... χαρά της!

Κατερίνα Παπουτσάκη

Τα αγόρια της δεν την αφήνουν σε ησυχία, αφού έχουν μεγάλη αδυναμία στη μαμά τους – κι εκείνη, επίσης. Και μπορεί τα παιχνίδια τους να ελιναι αντρικά, με αυτοκινητάκια και μπάλα, αλλά οι τρεις τους τα βρίσκουν... στα επιτραπέζια και στα παιχνίδια στην παραλία που είναι... unisex! “Χτίζοντας κάστρα στην άμμο”, γράφει στην ανάρτησή της στη συγκεκριμένη φωτογραφία η όμορφη ηθοποιός και είναι εκείνη πιυ βάζει της βάσης όχι μόνο στο.... θαλασσινό οικοδόμημα αλλά και στη ζωή των γιων της, αφιερώνοντας πολλές ώρες στο παιχνίδια αλλά και στην εκπαίδευσή τους.

Μαίρη Συνατσάκη

Η μικρούλα Ολίβια (δες εδώ το παιδικό της δωμάτιο) τής άλλαξε άρδην τη ζωή πριν από 9 μήνες, με την ίδια να αναγνωρίζει πλείστες φορές μέσα από τα stories της στο Instagram τις δυσκολίες της καθημερινότητας αλλά και τις στιγμές ευτυχίας που ζει με την κόρη της. Το καλοκαίρι μπορεί να έμεινε εντός των τειχών λόγω της μικρής, με κοντινές μόνο αποδράσεις στην παραλία, ωστόσο δεν σταμάτησε να κάνει βόλτες μαζί της στους άδειους δρόμους της πόλης, μαθαίνοντάς της τον κόσμο γύρω της, ενώ τα βράδια δεν έχαναν ευκαιρία να απολαμβάνουν τα ηλιοβασιλέματα από την ταράτσα του σπιτιού τους, με τον μπαμπά Ίαν Στρατή να αναλαμβάνει χρέη φωτογράφου!

Αντιγόνη Ψυχράμη

Με δύο παιδιά στο σπίτι, τον 6χρονο Χάρη και τη λίγων μηνών κορούλα της, η Αντιγόνη δεν... παραπονιέται ούτε για την κούραση ούτε για την αϋπνία ούτε για το τρέξιμο. Αντίθετα δηλώνει “πλήρης και τρισευτυχισμένη”, που πέτυχαν μαζί με τον Δημήτρη Μακαλιά να δημιουργήσουν μια όμορφη οικογένεια. Και κάπως έτσι η τρέλα της καθημερινότητας ξεπερνιέται, αφού η μαμά έχει τον καλύτερο βοηθό, με τον μικρό να βάζει το δικό του λιθαράκι στην αλλαγή της πάνας της αδελφής του!

Ζήνα Κουτσελίνη

Δεν είναι λίγες οι φορές που η δημοσιογράφος έχει δηλώσει πως η Έμμα Παπασταθοπούλου είναι “ο κόσμος μου όλος”, αφού δύσκολα αποχωρίζονται μαμά και κόρη, με το πρόσφατο ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη να είναι η τρανή απόδειξη. Μάλιστα, τώρα που εκείνη έγινε 13 ετών μπορούν να κάνουν μαζί περισσότερα πράγματα και με μεγαλύτερη ευκολία, με τα ταξίδια ανά τον κόσμο αλλά και τις “γυναικείες” συζητήσεις να έχουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα τους. Οι δυο τους περνούν πολύ ποιοτικό χρόνο καθημερινά, αφού η Ζήνα δεν θέλει να χάνει στιγμή από το μεγάλωμά της, φροντίζοντας να είναι πάντα δίπλα της. Τρανή απόδειξη πως όποτε τις συναντήσεις θα περπατούν χέρι-χέρι ή αγκαλιά!

Τζούλια Νόβα

Νέα μανούλα, αφού... μετρά στον χώρο της μητρότητας μόλις 9 μήνες. Η κόρη της μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή της, με ξενύχτια, κόπωση, άγχος και αγωνία, αλλά την αντάμειψε κιόλας με πολλά χαμογελάκια και αγκαλίτσες, που δεν συγκρίνονται με τίποτα! Μαζί με τον άντρα της Μιχάλη Βιτζηλαίο πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, ενώ η Τζούλια δεν σταματά να κάνει όλες της τις δραστηριότητες μαζί με το παιδί. Για παράδειγμα, το περπάτημα στη φύση με τη μικρή στον μάρσιπο είναι η καλύτερή της στιγμή μέσα στη μέρα, αφού έτσι και εκείνη χαλαρώνει από το ολοήμερο τρέξιμο αλλά και η μικρή ηρεμεί από τον... πονόδοντο!