Irene Angelopoulos: Tο next big thing στον χώρο της μόδας

Με αέρα Χόλιγουντ και άρωμα "red carpet" οι δημιουργίες που σχεδιάζει

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Irene Angelopoulos: Tο next big thing στον χώρο της μόδας

Mε την πρώτη ματιά σε κερδίζει με την υπέροχη ομορφιά της και το λαμπερό της χαμόγελο. Σε μια δεύτερη ανάγνωση ξεχωρίζεις την γλυκύτητα και την ευγένεια που τη διακρίνουν, τη θετική της σκέψη αλλά και τον δυναμισμό της, στοιχεία που συνθέτουν μια προσωπικότητα που δεν περνά απαρατήρητη στον χώρο.

Η Irene Angelopoulos αποτελεί το next big thing στον χώρο, με τις συλλογές της να γίνονται sold-out και να κερδίζουν τα πιο θετικά σχόλια όπου κι αν παρουσιαστούν. Με αφορμή, λοιπόν, το εξαιρετικό show της στα πλαίσια της AXDW στο Ζάππειο πριν από λίγες μέρες, η Irene μιλά αποκλειστικά στο youweekly.gr για την ενασχόλησή της με τη μόδα, τα όνειρά της αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Irene Angelopoulos: Μια πετυχημένη επαγγελματίας, μια υπέροχη γυναίκα

irene angelopoulos trendy

Η Irene Angelopoulos είναι μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει από μικρή ηλικία και παρόλο που λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μοντέλο, επέλεξε να εκφράσει τη μεγάλη της αγάπη για τη μόδα με διαφορετικό τρόπο, σχεδιάζοντας ρούχα και ντύνοντας τις γυναίκες με τις πιο θηλυκές δημιουργίες ever!

irene angelopoulos style

H κουβέντα μας ξεκινάει με αφορμή τη νέα της συλλογή με δημιουργίες που θυμίζουν Χόλιγουντ και είναι φτιαγμένες για... red carpet εμφανίσεις, έτσι όπως τις θαυμάσαμε στο fashion show Irene Angelopoulos στην AXDW. Και εκείνη είναι έτοιμη να μας κάνει κοινωνούς των ονείρων της...

irene angelopoulos mini dress

Πώς επέλεξες να ασχοληθείς με τη μόδα; Ήταν όνειρό σου από μικρή;

Για μένα το ταξίδι μου στη μόδα άρχισε όταν ήμουν μόλις 10 χρόνων! Η γυναίκα που με ενέπνευσε να σχεδιάσω ήταν η γιαγιά μου (που της έχω και τεράστια αδυναμία), η οποία ήταν σχεδιάστρια μόδας και εκείνη. Δίπλα της, πέρα από τις γνώσεις που μου έδωσε, με έμαθε το πιο σημαντικό πράγμα, να αγαπάω αυτό που κάνω, γιατί ό,τι είναι φτιαγμένο με αγάπη έχει καλή βάση!

Αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω βραδινά φορέματα για μένα, τα οποία όταν τα φορούσα πάντα θα με σταματούσαν γυναίκες για να με ρωτήσουν τι είναι το ρούχο που φοράω και από ποιον σχεδιαστή. Έτσι άρχισε να μου μπαίνει η ιδέα μήπως αυτό να το επεκτείνω και να δημιουργήσω το δικό μου brand. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου και του μεταπτυχιακού μου, είπα να τολμήσω με τις οικονομίες μου να βγάλω την πρώτη μου συλλογή.

Η ανάγκη μου να αποτυπώσω τη θυληκότητα στην πιο τέλεια εκδοχή της με απόλυτο σεβασμό στη ΓΥΝΑΙΚΑ αλλά και το πείσμα μου να πετύχω, με οδήγησαν στην πραγματοποίηση του brand: «Irene Angelopoulos». Για μένα είναι πολύ σημαντικό να νιώθω δημιουργική και ζωντανή μέσα από τη δουλειά μου. Το σχέδιο είναι μια μορφή έκφρασης όσων νιώθω και σκέφτομαι τα οποία τα αποτυπώνω πάνω στα ρούχα μου.

Έχω την τύχη να καταφέρω να κάνω την αγάπη μου επάγγελμα! Είναι το παιδικό μου όνειρο και συγκινούμαι που μετά απο πολύ προσωπική προσπάθεια το βλέπω με την πάροδο του χρόνου να εξελίσσετε και να ανεβαίνει.

6 τρόποι για να εντάξεις το βελούδο στα all-day looks σου

Νέα, όμορφη και επιτυχημένη. Πώς κατάφερες να δημιουργήσεις ένα αξιοσέβαστο όνομα στον χώρο της μόδας;

Πάντα δημιουργώ με αγάπη και θέλω το ρούχο που σχεδιάζω να έχει ταυτότητα και την υπογραφή της αισθητικής μου, μόνο έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις και να καθιερωθείς! Δεν θα σου πω ότι ήταν εύκολο για μένα, γιατί δεν βρήκα κάτι έτοιμο και ήμουν μια κοπέλα που ξεκινούσε χωρίς γνωριμίες να στήσει ένα brand από την αρχή. Όλα ήρθαν σιγά-σιγά έπειτα από πολλή δουλειά, προσπάθεια υπομονή και επιμονή!

Αυτός ο λαμπερός χώρος της μόδας είναι ένας χώρος «ανθρωποφαγικός» που δεν αφήνει περιθώρια ούτε δίνει ευκαιρίες στους νέους σχεδιαστές να αναδειχτούν. Μπορώ να σου πω πως όλος αυτός ο «πόλεμος» που δέχτηκα από άτομα του χώρου το μόνο που κατάφερε ήταν να με κάνει να θέλω να αποδείξω τι αξίζω, και ότι μέσα από τη δουλειά μου εγώ θα καταφέρω να ξεχωρίσω.

Αυτό που είναι σημαντικό πιστεύω, είναι να μην χάσεις τις αξίες και την ευγένειά σου γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο ανώτερο από το να απαντάς στην αδικία με καλοσύνη και αξιοπρέπεια. Πιστεύω πως η δουλειά μας είναι μια αντανάκλαση τού ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι και ο τελικός αποδέκτης και κριτής είναι ο κόσμος, στην προκειμένη περίπτωση οι καταναλωτές για εμάς τους σχεδιαστές, γιατί αυτοί είναι που ουσιαστικά θα μας αναδείξουν και θα μας στηρίξουν.

Όποιος αξίζει θα παραμείνει! Όταν μέσα μας υπάρχει η φλόγα της δημιουργίας και ξέρουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε, κανείς δεν είναι ικανός να ανακάμψει την πορεία μας ούτε και να μας στερήσει την ευκαιρία μας να προσπαθήσουμε.

Παρακολουθώντας την πορεία σου βλέπουμε ότι έχεις βραβευτεί, έχει γράψει για σένα η ιταλική Vogue, έχεις κάνει επίδειξη στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, έχεις ντύσει την παρουσιάστρια των Grammys, πώς ήρθαν όλα αυτά; Ποσό εύκολο είναι για μια Ελληνίδα να πετύχει στο εξωτερικό;

Όλα ξεκίνησαν όταν πήρα την απόφαση να πάρω μέρος στα Βραβεία Νέων Σχεδιαστών όπου κέρδισα το Best Catwalk Award και τότε με καταχώρησε το περιοδικό Vogue Italia στην κατηγορία New Talents! Για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μού έστειλαν πρόσκληση για να συμμετάσχω, όπου και παρουσίασα τη haute couture συλλογή μου με ένα φαντασμαγορικό show.

Το Paris Fashion Week ήταν μια φοβερή εμπειρία για μένα και αποκόμισα πολλές συνεργασίες, όπως την πρόταση να φορέσει μία από τις haute couture τουαλέτες μου η Λατίνα ηθοποιός Roselyn Sanchez για να συμπαρουσιάσει μαζί με τον Ricky Martin τα Grammy Awards. Στην πορεία με σκληρή δουλειά έχτισα την ταυτότητά μου μέσα στον χώρο της μόδας. Τα πράγματα στο εξωτερικό θα σου πω ότι είναι πιο δίκαια και πιο αξιοκρατικά από ό,τι στην Ελλάδα, γιατί ό,τι αξίζει κάνει stand out!

ricky martin

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι και από πού έρχεσαι αλλά ότι το ταλέντο σου είναι αυτό που θα μιλήσει για σένα! Στα Grammys είχαν διαλέξει το ρούχο μου ανάμεσα σε αλλά φορέματα που ήταν από πολύ γνωστούς Οίκους μόδας (τους οποίους θαυμάζω και πάρα πολύ), όπως Versace, Dolce Gabbana και Valentino, και τελικά διάλεξαν το δικό μου φόρεμα!

Στην Ελλάδα αυτό δεν θα γινόταν ποτέ! Ελπίζω αυτό να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια, γιατί η μόδα θέλει φρέσκιες ιδέες και νέους ανθρώπους με πιο τολμηρή αισθητική.

To μαύρο καλσόν είναι passe! Ποιο χρώμα θα κυριαρχήσει τον χειμώνα στα looks μας

Μια συμβουλή που θα έδινες σε έναν νέο σχεδιαστή;

Να τολμάτε και να ακολουθείτε τα όνειρά σας, να βγαίνετε μπροστά γι' αυτά και να τα υπερασπίζεστε! Αν δεν προσπαθήσεις, ποτέ δεν θα μάθεις πού θα μπορούσες να είχες φτάσει!

Τα βραδινά φορέματα είναι η αδυναμία σου. Ειδικά αυτά που είδαμε φέτος στο show σου, στα πλαίσια της AXDW στο Ζάππειο ήταν φανταστικά. Τι σε ενέπνευσε στον σχεδιασμό τους;

Λατρεύω να σχεδιάζω ρούχα που αποπνέουν θηλυκότητα, δημιουργώ για τις γυναίκες, τις πιστεύω, τις θαυμάζω και θέλω να τις κάνω ακόμα πιο όμορφες! Η πηγή έμπνευσής μου είναι αυτή η ερωτεύσιμη πολυπλοκότητα της γυναικείας φύσης που σαγηνεύει! Η collection ονομάζεται “Sin of the female gender” και όπως και το ονομά της είναι μια αμαρτία γένους θυληκού, είναι μια συλλογή που έχει το άρωμα της γυναίκας εκείνης που σε αποπλανεί!

Τα βασικά στοιχεία της καινούργιας μου collection είναι οι υψηλής ραπτικής τουαλέτες από γαλλικές δαντέλες με τις αισθησιακές λεπτομέρειες που διαγραφούν το σώμα, με τις haute couture χειροποίητες ραφές και τις εκπληκτικές εφαρμογές που αγκαλιάζουν το σώμα, τα τολμηρά cut-outs που μαγνητίζουν τα βλέμματα, τους μεταξωτούς κορσέδες, βασικό γυναικείο αξεσουάρ που λατρεύουν οι γυναίκες, και τα εκθαμβωτικά κεντήματα απο κρύσταλλα που αποτελούν και σήμα-κατατεθέν των ρούχων μου!

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι το λευκό, που παραπέμπει στην αθωότητα και την αγνότητα ενός μικρού κοριτσιού, το κόκκινο, που συμβολίζει το γυναικείο πάθος μιας ώριμης γυναίκας, και το μαύρο που απεικονίζει όλες τις ανεξήγητες εκείνες πτυχές των γυναικών ανεξάρτητου ηλικίας που δεν μπορείς να τις κατανοήσεις, αλλά ακριβώς αυτά τα αχαρτογράφητα σημεία είναι που σε ελκύουν σε αυτές !

It's party season! 7 trends που θα χρειαστείς στις glam εμφανίσεις σου

Τι μας προτείνεις να φορέσουμε στις γιορτές;

Οι γιορτινές εμφανίσεις έχουν πάντα μια δόση λάμψης και έναν glam αέρα οπότε σίγουρα θα πρότεινα για τα Χριστούγεννα ένα κόκκινο φόρεμα, κατά προτίμηση μίνι, καθώς φέτος είναι και το χρώμα της σεζόν, οπότε θα είναι το απόλυτο must-have κομμάτι!

Για τη New Year’s Eve εμφάνιση θα πρότεινα σίγουρα μια μακριά τουαλέτα, είτε από βελούδο είτε από δαντέλα, που να δίνει αυτό το σαγηνευτικό ύφος, και απαραίτητο αξεσουάρ για να θυμίζει λίγο Great Gatsby το look θα προσέθετα ένα ζευγάρι μακριά γάντια και πέρλες στον λαιμό!

Το πιο σημαντικό, όμως, ό,τι κι αν επιλέξετε κορίτσια είναι να βάλετε πρώτα απ' όλα την ακαταμάχητη αυτοπεποίθησή σας και το πιο λαμπερό σας χαμόγελο! Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με το απόλυτο φόρεμα θα σας κάνουν σίγουρα να σαγηνέψετε στο πέρασμά σας!

“Sin of the female gender”: Η εκθαμβωτική συλλογή Irene Angelopoulos

Μοναδικές δημιουργίες που απογειώνουν τη γυναικεία θηλυκότητα και τονίζουν το σεξαπίλ κάθε κοπέλας, είδαμε στο show Itrene Angelopoulos στην AXDW και σίγουρα θέλουμε να τις αποκτήσουμε όλες! Πάρε κι εσύ μια γεύση από τις hute couture τουαλέτες που θα σου κλέβουν την καρδιά...

irene angelopoulos red dress

irene angelopoulos show

irene angelopoulos axdw show

irene angelopoulos white dress

irene angelopoulos brand

irene angelopoulos black dress