Πλισέ φούστα: Πώς θα την εντάξεις στα spring looks σου

Παρεξηγημένη από πολλούς, είναι θηλυκή και στυλάτη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πλισέ φούστα: Πώς θα την εντάξεις στα spring looks σου

Αποπνέει έναν αέρα παλιομοδίτικο και ο vintage χαρακτήρας της αποτελεί μια εξαιρετικά stylish επιλογή της σεζόν αυτής που δείχνει να λατρεύει τη μόδα των 80s. H πλισέ φούστα είναι παρεξηγημένη από πολλές, καθώς θεωρείται πως προσθέτει όγκο. Μην την φοβηθείς, όμως, εάν ξέρεις πώς θα τη φορέσεις σωστά ανάλογα με το στυλ σου.

WHY IT WORKS

Πασπαρτού κομμάτι, αφού μπορεί να φορεθεί από όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου και, μάλιστα, σε κάθε περίσταση. Το καλό με τις πλισέ φούστες είναι ότι κολακεύουν όλες τις σιλουέτες (είναι μύθος ότι προσθέτουν όγκο, ειδικά εάν τις συνδυάσεις σωστά) και ταιριάζουν με πολλά από τα tops που έχουμε στην ντουλάπα μας (τσέκαρε τα φούτερ από το Zara που ταιριάζουν ιδανικά) αλλά και με τα πανωφόρια που αγαπάμε.

πλισέ φούστα chic

Με ένα απλό λευκό T-shirt και χρυσαφί πέδιλα θα δημιουργήσεις ένα chic look.

Με πουκάμισο ή πουλόβερ, με oversized top ή αμάνικο φανελάκι, με πέδιλα, μπότες ή sneakers, οι συνδυασμοί είναι πολλοί – από cool και urban style, μέχρι rock and glam εμφάνιση. Επιπλέον, καλύπτουν την προβληματική περιοχή της κοιλιάς αλλά και τους «παχουλούς» γλουτούς. Λίγο οι δεκάδες πιέτες, λίγο η κίνηση που δημιουργούν, η πλισέ φούστα μεταμορφώνεται σε απόλυτα θηλυκό αλλά και εύχρηστο «εργαλείο» ντυσίματος.

ON THE TOP

Μια «έξυπνη» λύση για να φανείς αδύνατη είναι η ομοιοχρωμία στη φούστα και στο top ή να επιλέξεις ένα απλό T-shirt. Τόνισε τη μέση σου με μια λεπτή ζώνη και σκέψου στυλιστικά σαν να επρόκειτο να βάλεις το αγαπημένο σου φουστανάκι. Με ένα φούτερ tie-dye και σε metallic υφή είναι το πιο μοδάτο σετ που θα φορέσεις φέτος.

πλισέ φούστα σέξι

Μια σούπερ σέξι εμφάνιση απαιτεί ένα crop top.

SHOE STORY

Η επιλογή των παπουτσιών εξαρτάται αποκλειστικά από την περίσταση αλλά και από την ώρα που θα επιλέξεις να φορέσεις την πλισέ φούστα. Το κομμάτι αυτό ταιριάζει, άλλωστε, με μποτάκια, γόβες, μπαλαρίνες, ακόμα και με αθλητικά (τσέκαρε τα παπούτσια της άνοιξης και διάλεξε). Ειδικά με ένα ζευγάρι sneakers θα δημιουργήσεις ένα trendy πρωινό look για να πας στη δουλειά σου, στην σχολή ή ακόμα για έναν χαλαρό καφέ. Προτίμησε να είναι σε λευκό χρώμα, αποφεύγοντας τα πολύχρωμα. Ο σκοπός είναι να τραβήξεις τα βλέμματα στο outfit και όχι στα πόδια σου.

πλισέ φούστα sporty

Με ένα φούτερ που "δανείζεται" χρώμα από τη φούστα θα συνθέσεις το πιο στυλάτο sporty look.

LIKE A STYLIST

  • Φρόντισε η μέση της πλισέ φούστας σου να είναι εμφανής, για μια λεπτεπίλεπτη σιλουέτα.
  • Αν έχεις κοιλίτσα, ένα κομμάτι με φαρδιές πιέτες που πέφτουν στητά θα σε βοηθήσει να την κρύψεις.
  • Οι λεπτές πιέτες, που θυμίζουν ακορντεόν, ταιριάζουν σε έντονους γοφούς. Σε αέρινο και ελαφρύ ύφασμα δεν προσθέτουν όγκο.
  • Αν το ύψος σου δεν σε βοηθάει, μια ψηλόμεση με φαρδιά μέση θα σου προσθέσει έξτρα πόντους!