5 μυστικά για να είσαι πάντα κομψή και στυλάτη

Δεν χρειάζεται κόπος... μόνο τρόπος!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
5 μυστικά για να είσαι πάντα κομψή και στυλάτη

Όσες φορές κι αν ξεφυλλίσεις περιοδικά, όσες φορές κι αν ψάξεις σε σάιτ μόδας, όσους στυλίστες κι αν ρωτήσεις δεν πρόκειται ποτέ να είσαι κομψή και στυλάτη εάν πάνω από όλα δεν είσαι ο εαυτός σου. Αυτό είναι και το μυστικό της μόδας και του στυλ: Να ακολουθείς τις τάσεις αλλά να υποστηρίζεις το δικό σου ύφος και χαρακτήρα.

καλοκαιρινά looks

Βλέπεις όλες αυτές τις κοπέλες που μοιάζουν βγαλμένες από catwalks, με όμορφα και stylish ρούχα, με αέρα μοντέλου να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και τις ζηλεύεις - με την καλή έννοια πάντα! Θέλεις να τους μοιάσεις αλλά όποτε προσπαθείς να το κάνεις, το αποτέλεσμα σε προδίδει και φαίνεσαι... άκομψη. θα σε βοηθήσω, λοιπόν, σήμερα με 5 βασικούς κανόνες, που αν τους ακολουθείς από εδώ και πέρα θα είσαι πάντα καλοντυμένη και to-the-point.

5 "χρυσοί" κανόνες για να είσαι κομψή

Βάλε χρώμα στα looks σου

κίτρινο φόρεμα

Τσέκαρε πρώτα τις τάσεις στα χρώματα S/S2021 και στη συνέχεια φρόντισε να αγαπήσεις τα φωτεινά χρώματα - ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Ιδανικά τις μέρες αυτές δοκίμασε να φορέσεις ένα oversized κοστούμι σε κάποιο φωτεινό χρώμα ή μιμήσου την Hailey Bieber που απογείωσε το street style με ένα neon σακάκι και το τζιν σορτσάκι της. Σκέψου έξυπνα: Οι φωτεινοί τόνοι αναβαθμίζουν όλα τα looks και σε κάνουν να φαίνεσαι υπέρκομψη.

Ντύσου ανάλογα με την περίσταση

ντύσου ανάλογα με την περίσταση

Να ξέρεις πάντα να διαχωρίζεις τις περιστάσεις και το ντύσιμο που πρέπει να επιλέξεις εάν πάς στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο ή το βράδυ για ποτό. Μην μπερδεύεις την τάση mix'n'match και σκέφτεσαι ότι μπορείς να φορέσεις τα πάντα... παντού! Παράλληλα σκέψου και τον καιρό και μη φοράς, για παράδειγμα, τις over-the-knee μπότες σου ανοιξιάτικα.

Διάλεξε τα σωστά αξεσουάρ

λευκό σύνολο street style

Ο χρυσός κανόνας "less is more" είναι ιδανικός για να έχεις ένα ισορροπημένο look. Αν αγαπάς τα φανταχτερά κοσμήματα, φρόντισε να τα φορέσεις σε ένα σημείο και όχι παντού. Πολλά κολιέ, μεγάλα σκουλαρίκια, πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια θα σου δώσουν ένα κιτς αποτέλεσμα - σίγουρα δεν θέλεις να χαρακτηριστείς... λατέρνα! Από την άλλη, λίγα μόνο κομμάτια θα αναδειχτούν καλύτερα. Οπωσδήποτε δες πώς θα κάνεις σωστά layering για να μην είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

Φόρεσε τα κατάλληλα εσώρουχα

σωστά εσώρουχα

Πολύ σημαντικό σημείο για να αναδείξεις και τα ρούχα σου. Πρέπει να διαλέξεις το σωστό σουτιέν και σλιπάκι και για να μη φαίνονται μέσα από τα ρούχα σου και για να εφαρμόζει σωστά η μπλούζα ή το παντελόνι σου και για να μη διαγράφουν αντιαισθητικά διάφορα σημεία στο σώμα σου. Δώσε βάση στο χρώμα και στο σωστό νούμερο.

Πες "ναι" στην απλότητα

απλό σύνολο street style

Όσο πιο απλή τόσο πιο safe... που έλεγε και η γιαγιά μου! Κινήσου σε minimal και καθαρές γραμμές στο στυλ, ειδικά εάν θέλεις να είσαι σίγουρη με το αποτέλεσμα και δεν το... κατέχεις και πολύ με τους ιδιαίτερους συνδυασμούς. Επίλεξε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους και κλασικά αξεσουάρ, που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη όπου κι αν βρεθείς.