4 τρόποι για να κάνεις σωστά layering στα κολιέ σου

Η μεγαλύτερη τάση στα κοσμήματα... αποκωδικοποιείται!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
4 τρόποι για να κάνεις σωστά layering στα κολιέ σου

Αγαπάμε τα κοσμήματα όλες μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο λόγος απλός και αποτελεσματικός! Απογειώνουν και το πιο απλό μας outfit, ενώ μπορούν να κάνουν ένα "φτηνό" κομμάτι να φαίνεται ακριβό (δες εδώ και άλλα μυστικά για να το πετύχεις).

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις (δες εδώ τα trends S/S2021) δείχνουν να αγαπούν τα πολλά κολιέ στο λαιμό (και όχι μόνο), αφού το περίφημο trend "Italian Dad" δίνει και πάιρνει, από τις πασαρέλες μέχρι το street style. Ωστόσο, για να μη φανείς υπερβολική καλό θα ήταν να γνωρίζεις μερικά μυστικά για να πετύχεις το σωστό layering στα κολιέ και τα μενταγιόν σου, τα τσόκερ αλλά και τις αλυσίδες σου.

Οι συμβουλές αυτές πρέπει να μείνουν στο μυαλό σου ανεξάρτητα από τη μόδα και τις τάσεις, αφού είναι κανόνας στον συνδυασμό των κοσμημάτων (δες τα καλύτερα αξεσουάρ της άνοιξης). Είναι τα μικρά κολπάκια(!) που εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας και να ισχύουν διαχρονικά.

χρυσαφί κολιέ

Πόσες φορές αλήθεια δεν είδες σε μια πασαρέλα ή σε μια επίδειξη μόδας μοντέλα να φοράνε πολλά κολιέ και τα θαύμασες αλλά ταυτόχρονα σκέφτηκες ότι εσύ δεν πρόκειται να το πετύχεις με τίποτα; Μέγα λάθος! Διώξε τον φόβο της... ολοκληρωτικής καταστροφής στο λαιμουδάκι σου και ακολούθησε τις συμβουλές μου!

Είτε θεωρείς ότι ο μινιμαλισμός είναι συνώνυμος με την ασφάλεια είτε οραματίζεσαι έναν λαιμό γεμάτο κοσμήματα δεν έχει καμία σημασία, αφού και στις δύο περιπτώσεις όλα θα πάνε καλά στυλιστικά, αρκεί να ξέρεις τον τρόπο. Και ειδικά τώρα που θα καλοκαιριάσει, θα αναδείξεις και το μαύρισμά σου με τα κολιέ!

Αρχάρια στο layering

μείξη κοσμήματα

Ξεκίνα με τα κοσμήματα που έχεις ήδη, ακόμα κι αν είναι λίγα. Βάλε τη μικρότερη αλυσίδα σου κοντά στον λαιμό και συνέχισε να κάνεις... στρώσεις με τις πιο μακριές, ακολουθώντας το μήκος τους (από την κοντύτερη στη μακρύτερη). Μην αποφύγεις τα charms γιατί αυτά θα χαρίσουν έξτρα γοητεία στο δημιούργημά σου! Έτσι κάθε κομμάτι καταλήγει να απλώνεται τακτοποιημένα και κάθε λεπτομέρεια φαίνεται ξεκάθαρα.

Mix a little

μυστικά για πολλά κολιέ μαζί

Μόλις αισθανθείς λίγο πιο άνετα με την ιδέα, προχώρησε στο επόμενο επίπεδο, αναμειγνύοντας και ταιριάζοντας μενταγιόν και κολιέ με διαφορετική αισθητική, αντί να παραμείνεις σε ένα ομοιόμορφο στυλ αλυσίδας. Δοκίμασε να βάλεις τρία διαφορετικά κολιέ μαζί, για να πετύχεις το απόλυτο layering. Ξεκίνησε με ένα μικροσκοπικό τσόκερ, συνέχισε με ένα κολιέ με διακοσμητικές χάντρες ή charms και ολοκλήρωσε με ένα μακρύ που θα έχει για παράδειγμα κοχύλια. Ακόμα και οι πιο τυχαίοι, απροσδόκητοι συνδυασμοί μπορούν να φαίνονται υπέροχα μαζί.

Candy Crush

layering κοσμήματα

Το τσόκερ μπορεί επίσης να είναι πολυεπίπεδα, ειδικά όταν είναι παραλλαγές του ίδιου στυλ. Φόρεσε το ένα ακριβώς πάνω από το άλλο, στη συνέχεια κρέμασε ένα πιο μικρό (λίγο πιο διακριτικό, θα έλεγα) για εξισορρόπηση και ολοκλήρωσε με ένα μακρύ μενταγιόν με το αγαπημένο σου διακοσμητικό.

Pro: Είσαι μια επαγγελματίας

πολλά κολιέ μυστικά

Πλέον γνωρίζεις τα βασικά. Τώρα λοιπόν μπορείς να "αναμείξεις" διαφορετικά μήκη, μέταλλα και διακοσμητικά. Νομίζεις ότι δεν μπορείς να φορέσεις ασήμι και χρυσό μαζί; Βγάλε αυτή τη νοοτροπία από το μυαλό σου γιατί είναι ντεμοντέ! Μεγάλες αλυσίδες, μικρότερες, σε όλα τα χρώματα, μενταγιόν διαφορετικά, πολύχρωμες χάντρες και τσόκερ όλα έχουν θέση σε έναν όμορφο λαιμό.

Επαγγελματική συμβουλή: Η ανάμειξη λεπτότερων και φαρδύτερων αλυσίδων αποτρέπει στην πραγματικότητα το μπλέξιμο μεταξύ τους. Ω, και μη φοβηθείς να ολοκληρώσεις αυτό το "λαμπερό πάρτι" με εντυπωσιακά σκουλαρίκια που θα δέσουν ιδανικά όλη σου την εμφάνιση.