Wrap dress: Γιατί οι έξυπνες... fashionistas επιλέγουν αυτό το μαγικό φόρεμα;

Η κρουαζέ γραμμή αδυνατίζει και ψηλώνει τη σιλουέτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Wrap dress: Γιατί οι έξυπνες... fashionistas επιλέγουν αυτό το μαγικό φόρεμα;

Από τα πιο εμβληματικά φορέματα της γυναικείας γκαρνταρόμπας, διαχρονικό και κλασικό, όσοα χρόνια κι αν περάσουν, ένα wrap dress δεν λείπει από τις εμφανίσεις στο street style αλλά και από τα catwalks διάσημων σχεδιαστών, που το τιμούν δεόντως. Μάλιστα, θεωρείται ένα από τα βασικά γυναικεία σχέδια στα φορέματα, αποτελώντας ένα έξυπνο κομμάτι που μπορεί να μεταμορφώσει τη σιλουέτα μας.

Η ιστορία του κρουαζέ φορέματος

Η σχεδιάστρια που το έκανε πραγματικά ανάρπαστο είναι η Diane Von Furstenberg, καθώς πρόκειται, όπως έλεγε η ίδια, για ένα "πολυμορφικό κομμάτι, που μοιάζει με ρόμπα, κιμονό και toga". Έμπνευση για την ίδια υπήρξαν τα αμερικάνικα αθλητικά ρούχα (δες εδώ πώς θα πετύχεις το athleisure look με ασφάλεια), αφού ήθελε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό, κομψό, δυναμικό και κολακευτικό κομμάτι που να ταιριάζει αλλά και να αναδεικνύει κάθε σωματότυπο.

μπλε κρουαζέ φόρεμα

Έτσι δημιούργησε το φόρεμα με το «V» ντεκολτέ το 1974, που οφείλει το όνομά του στο γαλλικό "croisé", που σημαίνει "σταυρωτός", και αφορά στον τρόπο που κλείνει σαν φάκελος και δένει με μια λεπτή (ή πιο φαρδιά) ζώνη. Το εν λόγω κομμάτι ταυτίστηκε απόλυτα με τη γυναικεία χειραφέτηση, που είχε ήδη ξεκινήσει από τα 60s και κορυφώθηκε στα μέσα του 1970.

Από εκεί και πέρα θεωρήθηκε "θαυματουργό" και "μαγικό" για τον κόσμο της μόδας, αφού έχει την ικανότητα να αδυνατίζει και να ψηλώνει τη σιλουέτα. Ειδικά στο ζέρσεϊ ύφασμα που το λάνσαρε η Diane, αποτελεί τον ορισμό της κομψότητας.

κόκκινο κρουαζέ φόρεμα

Τα πλεονεκτήματα του wrap dress

  • Τα κρουαζέ κομμάτια αποτελούν μία έξυπνη ιδέα προκειμένου να μειώσεις πόντους σε ορισμένες περιοχές του σώματος που το έχουν ανάγκη. Ειδικά εάν διαθέτεις λίγη κοιλίστα παραπάνω, αυτή θα αποτελεί παρελθόν, τουλάχιστον οπτικά. Το εφέ της επίπεδης κοιλιάς είναι αποκλειστικά δικό του... δημιούργημα.
  • Εάν διαθέτεις καμπύλες και ένα juicy σώμα, ένα wrap φόρεμα θα τις αναδείξει με τον πιο θηλυκό τρόπο, ενώ αν είσαι skinny, αυτό μπορεί αυτόματα να δημιουργήσει καμπύλες.
  • Είναι ευκολοφόρετο και βολικό, χωρίς να χρειάζεται να περάσεις πολύ χρόνο μπροστά στην ντουλάπα για να κάνεις συνδυασμούς. Σε bold αποχρώσεις ή ρομαντικά παστέλ, σε εντυπωσιακά μοτίβα ή μονοχρωμίες, με puff sleeves ή κεντήματα είναι σίγουρο πως θα σε ενθουσιάσουν.

πορτοκαλί κρουαζέ φόρεμα