From gym to a party: Το athleisure look στο φόρτε του!

Πώς θα βγεις εύκολα από το γυμναστήριο για... ποτό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
From gym to a party: Το athleisure look στο φόρτε του!

H τάση new sporty ή athleisure δεν υποχωρεί με τίποτα. Ο λόγος; Η άνεση και η κομψότητα που προσφέρει, διευκολύνοντας τις... μετακινήσεις μας από το γυμναστήριο, στη δουλειά αλλά και στο μπαρ το βράδυ, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε outfit - απλώς να φρεσκάρουμε λίγο το μακιγιάζ μας. Κάθε χρόνο ενισχύεται στις τάσεις της σεζόν, μεταμορφώνεται και αποκτά επιπλέον στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο μοδάτο και εντυπωσιακό.

Prada

Prada S/S2021

Γιατί πώς να το κάνουμε; Το να πας για προπόνηση με το φούτερ σου, για παράδειγμα, (δες εδώ τα πιο οικονομικά του Zara) και στη συνέχεια να μπορείς να απολαύσεις το ποτάκι σου χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από το σπίτι ή να κουβαλάς μαζί σου άλλα ρούχα, είναι πολύ σημαντικό. H επιτυχία έγκειται στα κομμάτια-κλειδί: Τα sneakers, τα tops (δες εδώ τα cut-out tops της σεζόν) και τα αθλητικά παντελόνια που συνδυάζονται με φορέματα, φούστες με βολάν και με ψηλοτάκουνα. Τα αξεσουάρ με φειδώ! Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα καπέλο, ένα κομψό σακίδιο ή ένα ρετρό ζευγάρι trainers θα λειτουργήσει τέλεια.

Versace

Versace S/S2021

Η εκδίκηση των... αθλητικών ρούχων

Τα... παρατημένα και πλήρως υποτιμημένα sporty κομμάτια, που είχαν θέση μόνο στις... γυμναστικές μας επιδείξεις, φαίνεται πως παίρνουν την εκδίσκησή τους μετά... βαϊων και κλάδων! Συγκεκριμένα, το athleisure trend της δεκαετίας του ’90 κάνει μια τεράστια επιστροφή στα S/S 2021 trends, με στοιχεία όπως ριγέ (δες πώς θα φορέσεις τις ρίγες) αθλητικές φόρμες μέχρι και sweat φανέλες και διάφορα αθλητικά είδη της εν λόγω δεκαετίας, να ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων μόδας: Gucci, Prada, Miu Miu και Celine αποθέωσαν την τάση και εμείς επικροτούμε.

Brandon Maxwell

Brandon Maxwell S/S2021

Πώς θα το πετύχεις

Οι μεγάλοι Οίκοι και φέτος παρουσίασαν στις κολεξιόν τους outfits σπορτίβ, με glam πινελιές, αλλά και κομμάτια συνδυασμένα... απρόσμενα μεταξύ τους. Εσύ να θυμάσαι έναν "χρυσό κανόνα": Κάνε κεντρικό άξονα του στυλ σου τη λέξη "athleisure", συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με τη μόδα. Τι σημαίνει αυτό;

Miu-miu

Miu-miu S/S2021

Συνδυάζοντας κομμάτια όπως είναι το τζιν, το δερμάτινο μπουφάν ή οι φούστες με πιο αθλητικά items όπως είναι τα κολάν, τα αθλητικά σουτιέν ή τα αθλητικά παπούτσια, θα δημιουργήσεις μια ισορροπημένη εμφάνιση. Τα kitten heels αλλά και τα ψηλοτάκουνα (δες εδώ τις τάσεις τις σεζόν σε high heels και flats) επιβάλλονται - είναι ίσως τα μόνα που θα αλλάξεις στην εμφάνισή σου μετά την άσκηση!

Gucci

Gucci S/S2021

Πρέπει να ξέρεις πού θα το φορέσεις και πού... είναι απορριπτέο διά ροπάλου! Απόφυγέ το για μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά είναι ιδανικό για να κάνεις μια μεσημεριανή ή και βραδινή έξοδο. Κατά κανόνα, όσο πιο επίσημη είναι η περίσταση και η εκδήλωση που θα βρεθείς τόσο πιο επίσημο θα πρέπει να είναι και το look σου.