4 βασικά fashion items για να πετύχεις το retro look

Επιστροφή στα 70s με έξτρα στυλ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
4 βασικά fashion items για να πετύχεις το retro look

Με το χέρι στην καρδιά, δεν μπορεί παρά να σου αρέσει αυτό το πισωγύρισμα της μόδας, που κάνει κύκλους, βρίσκει στοιχεία από άλλες δεκαετίες και τα φέρνει ξανά στο προσκήνιο με μια μοντέρνα πινελιά. Η ομορφιά της μόδας δεν έχει να κάνει μόνο με τις νέες τάσεις αλλά και με εκείνες που θεωρήθηκαν ξεπερασμένες και επανακάμπτουν δυναμικά, για να θυμίσουν σε όλες μας πως δεν πρέπει να πετάμε βασικά κομμάτια από την ντουλάπα μας αλλά και να κάνουμε πού και πού μια... εξόρμηση σε ντουλάπες μαμάδων και γιαγιάδων.

Η μόδα από τα 70s λοιπόν επανέρχεται δυναμικά για να μας ταρακουνήσει και εμείς ήδη την έχουμε λατρέψει και μέσα από τη σειρά του Netflix "The Serpent", όπου αγαπάμε όλα μα όλα τα looks της πρωταγνωίστριας. Πώς όμως θα μπορέσεις να πετύχεις αυτή την in fashion... οπισθοδρόμηση στις εμφανίσεις σου χωρίς να θεωρηθείς ντεμοντέ;

4 βασικά items για stylish summer looks

Πλεκτά κομμάτια

πλεκτό ρετρό φόρεμα

Σκέψου ένα πολύχρωμο ριγέ φόρεμα ή με πλεκτά ενωμένα μεταξύ τους μοτίβα που θα το φορέσεις είτε μόνο του είτε πάνω από το παντελόνι σου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, παρακάλεσε τη μαμά σου να σου πλέξει ένα για να έχεις και το ατού ότι είναι χειροποίητο! Κάν' το και μόνη σου, επίσης.

Πλατφόρμες

ρετρό πλατφόρμες

Τις αγαπάς και τις μισείς ταυτόχρονα. Σου χαρίζουν ύψος αλλά σε δυσκολεύουν κιόλας με τα πολλά τους... πατώματα για να περπατήσεις με άνεση. Ωστόσο είναι το βασικό αξεσουάρ για να επαναφέρεις τα 70s στις εμφανίσεις σου και μάλιστα σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου (δες εδώ τις τάσεις), έτσι ώστε να μπορέσεις να κάνεις και color blocking. Μπορείς να αποκτήσεις ένα ζευγάρι mules με χοντρό τακούνι αλλά και ένα τύπου σαμπό, ψηλοτάκουνο οπωσδήποτε.

Χρωματιστά γυαλιά ηλίου

ρετρό γυαλιά ηλίου Bella Hadid

Οι πολύχρωμοι φακοί σε ένα ζευγάρι, για παράδειγμα, κοκάλινα γυαλιά ηλίου είναι η κατάλληλη επιλογή για να δείξεις κορίτσι βγαλμένο από ταινίες του '70. Γαλάζιο, κίτρινο ή ροζ, είναι δική σου απόφαση, αρκεί να ταιριάζει το σρώμα τους με τα χαρακτηριστικά σου.

Αφαιρετικά prints

ριγέ ρετρό πουκάμισο

Σκέψου ως λάτρης της ζωγραφικής που βλέπεις μπροστά σου έναν πίνακα με βαθύ νόημα. Αφαιρετικά και γραμμικά σχέδια, με έμφαση στις 'περίεργες' ρίγες και στα κυματοειδή prints είναι αυτά που πρέπει να προτιμήσεις για τα φορέματα του καλοκαιριού.