7 παπούτσια που ταιριάζουν με όλα σου τα φορέματα

Για να μην έχεις διλήμματα με τους συνδυασμούς!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
7 παπούτσια που ταιριάζουν με όλα σου τα φορέματα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουμε όλες πολύ καλά είναι οι δύο εμμονές που έχουμε: Φορέματα και παπούτσια. Ειδικά από την άνοιξη και μετά μέχρι και το φθινόπωρο οι ανάγκες μας για παπούτσια πολλαπλασιάζονται, αφού τα χρώματα στα ρούχα είναι πιο πολλά και φυσικά θέλουμε να δείχνουμε το υπέροχο πεντικούρ μας, που το χειμώνα το κλείναμε μέσα στις αγαπημένες μας μπότες.

Η σεζόν που απογειώνει τα γυμνά πόδια είναι εδώ και είναι ακόμα πιο πρακτική, αφού υποστηρίζει βολικά και μοδάτα παπούτσια για να φορέσουμε με τα φορέματαά μας, αποφεύγοντας εν πολλοίς το δίλλημα "ποια παπούτσια ταιριάζουν σε αυτό το φόρεμα"!

Βλέποντας όχι μόνο τις ανάγκες μας αλλά τσεκάροντας φυσικά και τις βιτρίνες, τις τάσεις της σεζόν αλλά και τα χρώματα που κυριαρχούν, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν επτά βασικά στυλ παπουτσιών που φαίνεται να ταιριάζουν με τα φορέματα περισσότερο από άλλα είδη. Και μην ξεχνάς πως ένα τέτοιο look θα σε πάει εύκολα από το γραφείο για ποτό το βράδυ!

Οι πιθανότητες είναι ότι θα έχεις ήδη μερικά (αν όχι όλα) τα παπούτσια της λίστας μου είναι πολλές, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του να μην στεκόμαστε μόνο στις εκάστοτε τάσεις αλλά να εστιάζουμε πρωτίστως στις διαχρονικές αγορές. Ό,τι ισχύει με τα ρούχα, που φυσικά τα ρετρό επανέρχονται δυναμικά, το ίδιο συμβαίνει και με τα παπούτσια μας που μπορείς (αλήθεια) να βρεις μερικούς μικρούς θησαυρούν μέσα σε μια... παλιακιά ντουλάπα.

7 παπούτσια για να φοράς με τα φορέματά σου

Platforms

πλατφόρμες με μίνι φόρεμα

Φέτος οι σχεδιαστές τις λατρεύουν και μάλιστα τις προτείνουν σε πολλούς... ορόφους. Είναι ένα βολικό σε γενικές γραμμές ψηλοτάκουνο, αφού δεν ταλαιπωρεί το πόδι, ενώ ταιριάζει ιδανικά με όλα τα μήκη των φορεμάτων. Εσύ ανάδειξέ τες, φυσικά, με ένα μίνι!

Mules

mules με μίνι φόρεμα

Πολύς λόγος γίνεται από πέρυσι γι' αυτά τα παλιομοδίτικα παπούτσια που μας φέρνουν στο μυαλό θύμισες άλλης εποχής. Προτίμησε ένα σε φωτεινό χρώμα και κάνε color blocking με τα φορέματά σου ή φόρεσέ τα με ένα μονόχρωμο κομμάτι.

Strappy heels

strappy πέδιλα με φόρεμα

Τα σέξι και θηλυκά αυτά πέδιλα γίνονται σχεδόν ένα με το πόδι σου και εάν επιλέξεις ένα σε nude απόχρωση θα δείξεις αυτόματα και πιο ψηλή. Είναι βολικά εάν φορέσεις ένα ζευγάρι με μεσαίο τακούνι και ταισιάζουν με όλα τα στυλ.

Εσπαντρίγιες

εσπαντρίγιες με φόρεμα

Το πιο διαχρονικό ίσως παπούτσι του καλοκαιριού, που πολλές πίνουν νερό στο όνομά του, και όχι άδικα. Μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι που συνδυάζει ψάθα και δέρμα και να το έχεις για χρόνια. Πέρα από τα φορέματα, θα τις βάλεις και με το denim σορτς σου για να πας μια βόλτα το βράδυ στο νησί.

Block heels

παπούτσια με τετράγωνο τακούνι

Για όσες δυσκολεύονται με τα λεπτά και ψηλά τακούνια, αυτό το παπούτσι είναι η τέλεια επιλογή. Το χοντρό τακούνι είναι άνετο, το σχέδιο κομψό και εσύ μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι είσαι... ειδική στα ψηλοτάκουνα!

Sneakers

αθλητικά street style

Ε τα ξέρεις πια και δεν χρειάζεται να τα ξαναπώ. Τα πολυαγαπημένα αθλητικά πλέον δεν τα φοράμε μόνο για τη γυμναστική μας, αφού είναι το Νο1 παπούτσι για να δημιουργήσεις ένα athleisure look και να το αναδείξεις, για παράδειγμα, με μια φούστα ή ένα φόρεμα με παγέτες. Ακόμα να το δοκιμάσεις;

Loafers

loafers με shirt dress

Είναι λίγο το μεταβατικό παπούτσι της εποχής, αφού θα το φορέσεις για μερικές μέρες ακόμα, πριν πιάσουν οι καύσωνες. Βολικό, χαμηλό και στυλάτο, ειδικά εάν το επιλέξεις σε ένα φωτεινό χρώμα. Είναι η τέλεια επιλογή για να βάλεις το φόρεμά σου στο γραφείο.