Πώς θα δημιουργήσεις το τέλειο boho style

10 tips για να το πετύχεις στο απόλυτο αυτό το καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πώς θα δημιουργήσεις το τέλειο boho style

To must-have look του καλοκαιριού δεν αφήνει καμία ασυγκίνητη, καθώς έχει μεγάλη ιστορία πίσω του και έχει αγαπηθεί ανά τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Πάντα το προτιμούμε τη σεζόν αυτή, αφού μας προσφέρει, εκτός από στυλ, ελευθερία κινήσεων και άνεση, σε συνδυασμό με θηλυκότητα, ρομαντισμό, δυναμισμό και προσωπικότητα.

Το boho style αφορά σε μια στυλιστική κουλτούρα με επιμελώς ατημέλητα σύνολα της μποέμ εποχής, που γεννήθηκαν από την κουλτούρα των τσιγγάνων της Βοημίας, μιας περιοχής που σήμερα ανήκει στην Τσεχία. Επιπλέον συνδέεται με το χίπικο στυλ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, καθώς δανείζεται στοιχεία από τα ρούχα των Χίπις εμπλουτισμένα με έθνικ και vintage κομμάτια (δες εδώ τα βασικά για ένα ρετρό look).

boho look με φόρεμα

Πάντα θα το βλέπουμε στις τάσεις της εκάστοτε σεζόν αλλά με προσθήκες διαφορετικών στοιχείων που το εκμοντερνίζει, ενώ η βασική ιδέα είναι ένα boho look να συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το χίπικο, το έθνικ, το ροκ και το vintage στυλ, μαζί με το girly, θηλυκό ή ρομαντικό.

Τα βασικά μυστικά για ένα σωστό boho style

Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι οι γήινες αποχρώσεις και το λευκό, ενώ θα συναντήσεις επίσης και έντονους χρωματισμούς, όπως το κόκκινο και το μπορντό, αλλά και παστέλ τόνους.

Όσον αφορά στα υφάσματα, το βαμβάκι, λινό, σιφόν, μετάξι και η δαντέλα πρωτοστατούν αν και συχνά βλέπουμε τζιν, πλεκτά και σουέτ κομμάτια σε boho εμφανίσεις.

boho look με κιμονό

Χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία είναι τα κρόσσια, τα φτερά και τα πολύχρωμα prints (λαχούρια, φλοράλ, αλλά και γεωμετρικά σχέδια).

Το layering αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό για το boho στυλ. Απλά θα πρέπει οι συνδυασμοί να είναι ισορροπημένοι, ταιριάζοντας απόλυτα τα φαρδιά με τα εφαρμοστά boho ρούχα σου.

Τι κομμάτια να επιλέξεις

Οι maxi αέρινες φούστες και τα αντίστοιχα φορέματα, τα παντελόνια καμπάνα, αλλά και οι φαρδιές παντελόνες αποτελούν must κομμάτια για ένα boho style ντύσιμο. Συμπληρωματικά κομμάτια είναι οι τουνίκ, τα κιμονό και τα πλεκτά ή κεντημένα ρούχα. Συνήθως συνδυάζονται κάνοντας το γνωστό εφέ του layering. Δηλαδή δημιουργώντας πολλά επίπεδα. Γενικότερα το layering αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό boho στυλ. Απλά θα πρέπει οι συνδυασμοί να είναι ισορροπημένοι, ταιριάζοντας απόλυτα τα φαρδιά με τα εφαρμοστά μπόχο ρούχα σας.

boho look με φούστα

Tips για να το πετύχεις

  • Τα στενά και εφαρμοστά ρούχα δεν ταιριάζουν στο boho style, εκτός εάν φορέσεις ένα crop top και από πάνω ρίξεις το κιμονό σου.
  • Αν είσαι ένα juicy κορίτσι, προτίμησε ένα μακρύ αέρινο φόρεμα ή φούστα, αποφεύγοντας ωστόσο τα πολλά βολάν που θα σου προσθέσουν όγκο χωρίς λόγο.
  • Αν πάλι είσαι αδυνατούλα, καλό θα ήταν να φορέσεις πιο κοντά σε μήκος κομμάτια, πιο φαρδιά και με πολλές δαντέλες και βολάν για να αποκτήσεις όγκο.
  • Το έντονο layering δημιουργεί άσχημο εφέ σε κοντούλες κοπέλες αλλά σε περίπτωση που θέλεις να το δοκιμάσεις, τουλάχιστον φόρεσε πλατφόρμες.

boho look με παντελόνα

  • Μεγάλη σημασία παίζουν και τα αξεσουάρ, οπότε δώσε βάση σε κρόσσια, κοχύλια, κεντήματα, πλεκτά και φυσικά στα κοσμήματα (μακριές αλυσίδες σε layering, φτερά σε σκουλαρίκια, πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια).
  • Τα μαντίλια (που είναι βασικό αξεσουάρ και για την παραλία) στο λαιμό, τους ώμους ή τα μαλλιά αλλά και τα ψάθινα καπέλα θα ολοκληρώσουν ιδανικά το look σου.
  • Τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά ηλίου ή τα μεταλλικά με χρωματιστούς φακούς είναι απαραίτητα για να είσαι εν τέλει η... τέλεια... χίπισσα!