Skirt report: Ξέρεις ποια φούστα ταιριάζει στο σώμα σου;

Διάλεξε τη σωστή με βάση τον σωματότυπό σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Skirt report: Ξέρεις ποια φούστα ταιριάζει στο σώμα σου;

Η φούστα είναι ένα από τα πιο θηλυκά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μιας γυναίκας (δες εδώ τις καλύτερες midi της σεζόν). Δεν έχουμε καμία αμφιβολία επ' αυτού. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της μέρας και ταιριάζει με όλα μας τα tops. Για να έχουμε, ωστόσο μια κομψή και στυλάτη εμφάνιση καλό θα ήταν να επιλέξουμε τη φούστα μας όχι με βάση του τι μας αρέσει ή τι είναι στη μόδα αλλά σύμφωνα με το σώμα μας, για ένα καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα.

ριγέ φούστα στυλ

Γιατί όπως έχω ξαναπεί η μόδα και οι τάσεις (δες εδώ τα trends S/S 2021) δεν θέλουν... κόπο, τρόπο θέλουν για να αναδείξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κάθε σου look. Μάθε λοιπόν ποια φούστα (δες εδώ τις προτάσεις του Zara για το καλοκαίρι) πρέπει να διαλέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου για να εντυπωσιάσεις!

Σώμα-αχλάδι

Έχεις λίγη παραπάνω περιφέρεια και οι γοφοί σου έχουν πιασίματα! Διάλεξε μια φούστα σε άλφα γραμμή, που θα σε κολακεύει πολύ. Κι αυτό γιατί είναι στενή στη μέση, τονίζοντας το δυνατό σου σημείο, ενώ ανοίγει στη λεκάνη χωρίς να κολλάει στην περιφέρεια. Επιπλέον, μπορείς να φορέσεις αέρινες, πλισέ φούστες που σχεδόν μονοπωλούν την αγορά και ταιριάζουν ιδανικά πρώι-βράδυ.

φλοράλ φούστα με ριγέ τοπ

Σώμα-μήλο

Λίγη παραπάνω κοιλίτσα και ωραία πόδια, οπότε σου ταιριάζουν οι μίνι αέρινες ψηλόμεσες φούστες. Φρόντισε να πέφτει χαλαρά ώστε να μην εφαρμόζει στην κοιλιά και την τονίζει. Συνδύασε την με ένα loose T-shirt ή πουκάμισο καλύπτοντας τη μικρή σου ατέλεια!

Σώμα μπανάνα

Έχεις μονοκόματο σώμα χωρίς καμπύλες και σου ταιριάζουν οι πολύ στενές, μίνι φούστες, που θα αναδείξουν τις όποιες καμπύλες! Ρίξε μια ματιά και στις ασύμμετρες, κρουαζέ, ειδικά τις ψηλόμεσες, που θα δημιουργήσουν τοι εφέ της περιφέρειας.

φούστα με μπλουζάκι

Σώμα-κλεψύδρα

Σου ταιριάζουν πολλά στυλ φούστας. Αν όμως έχεις όμορφες καμπύλες και ωραία μέση τότε μην έχεις καμία αμφιβολία και διάλεξε μια pencil φούστα! Φέτος προτίμησε μια μονόχρωμη σε κίτρινο ή μοβ και κάνε color blocking με τον σωστό τρόπο.