H περίφημη φούστα tutu της Sarah Jessica Parker βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα εμβληματικό κομμάτι μόδας από το Sex & the City

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Η tutu girly φούστα που φόρεσε η Sarah Jessica Parker στους τίτλους έναρξης του «Sex and the City» βγαίνει σε δημοπρασία. Η περίφημη τούλινη φούστα με τρεις σειρές βολάν σε λευκό χρώμα αναμένεται να πουληθεί για 8.000-12.000 δολάρια όταν βγει "στο σφυρί" σε δημοπρασία του Οίκου Julien's στην Καλιφόρνια, στις 18 Ιανουαρίου.

Η tutu φούστα "έγινε σύμβολο της ποπ κουλτούρας", σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών, αφού η Parker τη φόρεσε στον ρόλο της ως Carrie Bradshaw στην θρυλική τηλεοπτική σειρά. Αγοράστηκε από την σχεδιάστρια κοστουμιών του σόου, Patricia Field, "η οποία την ανακάλυψε ενώ ψώνιζε για τη σειρά σε περιοχή με ρούχα στη Νέα Υόρκη για μόλις 5 δολάρια!", σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Η Field εξήγησε την επιλογή της στο βιβλίο της «Pat in the City: My Life of Fashion, Style and Breaking All the Rules», ένα απόσπασμα του οποίου δημοσιεύτηκε στη Vogue τον Φεβρουάριο του 2023. "Μέσα σε ένα καλάθι με ρούχα από περασμένες εποχές, ένα λευκό τούλι έμοιαζε... σαν αφρός κύματος από μανιασμένη θάλασσα", έγραψε, προσθέτοντας ότι "νόμιζα ότι η Sarah εύκολα θα συνδεόταν με αυτήν τη φούστα λόγω της προϊστορίας της ως χορεύτρια μπαλέτου".

Η διάσημη φούστα tutu από το Sex and the City

Η tutu φορέθηκε στη σειρά "Sex and the City", σε μια σκηνή στην οποία η Carrie (Sarah Jessica Parker) καθαρίζει την ντουλάπα της και αποφασίζει αν θα κρατήσει ορισμένα ρούχα, ενώ οι φίλες της Samantha, Charlotte και Miranda έκριναν κι εκείνες με τη σειρά τους αν τα αντικείμενα έπρεπε να φυλαχθούν ή να πεταχτούν.


Μάλιστα η φούστα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας υπογεγραμμένο από την Field. Η tutu βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα σημαντικά αντικείμενα μόδας που θα δημοπρατηθούν στην πορεία του χρόνου, μεταξύ άλλων που φορούσαν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.