12 κανόνες στυλ για να πετύχεις την τέλεια εμφάνιση!

Οδηγός μόδας για αρχάριους!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Χρειάζεται πού και πού να ξεφυλλίζουμε και κανένα εγχειρίδιο μόδας όχι μόνο για να δούμε τις τάσεις και τα στυλ αλλά και για σημειώσουμε βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε εμφανίσεις που θα συζητηθούν! Δες λοιπόν 12 βασικούς κανόνες για να μην είσαι... αδαής!

κοστούμι μπεζ

Must-have: To μαύρο leather top από τα Zara μόνο με €9,99

Πρόσεξε τις λεπτομέρειες

  1. Ανάδειξε με τα ρούχα που φοράς τα δυνατά σου σημεία και κρύψε τις αδυναμίες σου, προσαρμόζοντας τις τάσεις στον δικό σου σωματότυπο (θυμήσου τα ρούχα που δεν πρέπει να φοράς ανάλογα με το σώμα σου).
  2. Μην αγοράζεις το τζιν σου όπως να 'ναι, αφού είναι βασικό κομμάτι στην ντουλάπα σου. Αφιέρωσε χρόνοα και χρήμα για να πάρεις ένα ποιοτικό κομμάτι που θα φοράς για χρόνια, ενώ μέσα σε αυτό θα αισθάνεσαι άνετα και στυλάτα!
  3. Μην φοράς ρούχα που δεν σε βολεύουν γιατί θα νιώθεις άσχημα όσο κομψά και στυλάτα κι αν είναι. Η άνεση είναι σχεδόν ταυτόσημη με το εξαιρετικό στυλ!
  4. Φόρα τα αξεσουάρ σου και μην τα αφήνεις στο περιθώριο. Είναι αυτά τα κομμάτια που θα ολοκληρώσουν ιδανικά το look σου και θα απογειώσουν και την πιο απλή εμφάνιση.
  5. Μην παρασύρεσαι από τις εκπτώσεις και τις προσφορές, αφού ως γνωστόν η... φτήνια τρώει τον παρά! Δες τι πραγματικά χρειάζεσαι, αφού μόνο έτσι θα κάνεις και τις σωστές επιλογές.
  6. Δώσε βάση στα ποιοτικά εσώρουχα, αφού είναι το σπουδαιότερο κομμάτι σε μια εμφάνιση, καθώς η κομψότητα ξεκινάει εκ των έσω!

    3 φθινοπωρινά looks με μια φούστα για να εντυπωσιάσεις!

  7. Μην φοράς head-to-toe φαρδιά ρούχα αλλά διατήρησε μια ισορροπία, έτσι ώστε η σιλουέτα σου να φανεί υπέρκομψη. Ένα κλασικό τρικ είναι να δέσεις μια ζώνη στη μέση.
  8. Επενδύστε σε κλασικά κομμάτια και δεν θα χάσεις, όπως ένα blazer (τσέκαρε την υπέροχη εμφάνιση της Kate Middleton), μια στενή φούστα, ένα μαύρο φόρεμα και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. Θα κάνεις άπειρους συνδυασμούς.
  9. Καθαρά και σιδερωμένα ρούχα είναι το Νο1 της κομψότητας. Μην αμελείς το κομμάτι αυτό στην καθημερινότητά σου, γιατί όσες τάσεις και να... βάλεις πάνω σου δεν θα δείξουν!
  10. Μην αφήνεις τα πάντα σε κοινή θέα. Κάτι κοντό απαιτεί ένα πιο “σεμνό” τοπ από πάνω και τούμπαλιν. Είπαμε αγαπάμε την κομψότητα και όχι το κιτς.
  11. Ντύσου σύμφωνα με το στυλ και την ηλικία σου, χωρίς να προβαίνεις σε ακρότητες στυλιστικές, που μόνο αντιαισθητικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσουν.
  12. Μην ακούς κανέναν όταν πρόκειται να αγοράσεις ρούχα και καλύτερα πήγαινε μόνη για shopping! Μόνο εσύ ξέρεις καλά τον εαυτό σου – ούτε η κολλητή ούτε η μαμά σου!