Office looks: 5 βασικά αξεσουάρ που θα κάνουν update στα looks σου

Ό,τι και να φοράς στο γραφείο, είναι προαπαιτούμενα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Η μόδα όσον αφορά στα office looks είναι σαφής: Η άνεση είναι βασικό στοιχείο όταν επιλέγουμε σύνολα για τη δουλειά, ενώ ταυτόχρονα οι τάσεις της μόδας μπαίνουν δυναμικά στον χώρο εργασίας, προτείνοντας looks που κάνουν δήλωση μόδας και ξεχωρίζουν για το αξεπέραστο στυλ τους. Οι Οίκοι μόδας και τα high street brands δημιουργούν outfits που δεν είναι βαρετά, δίνοντας παράλληλα μεγάλη σημασία στα αξεσουάρ, αφού αυτά είναι που θα διαφοροποιήσουν ένα κατά τα άλλα μοδάτο look που θα επιλέξουμε να φορέσουμε στη δουλειά.

Πάρε, για παράδειγμα, τη συλλογή Miu Miu Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023, όπου μοντέλα με ρούχα τύπου nerd φόρεσαν παπούτσια loafers αλλά και slingbacks. Ο Oίκος Tory Burch παρουσίασε με μεγάλες τσάντες που μιμούνται τους χαρτοφύλακες, ενώ η Luar πρότεινε υπερμεγέθη σακάκια με όγκο στους ώμους φορεμένα με πουκάμισα και στενές γραβάτες.

Ας δούμε, λοιπόν, τα 5 βασικά αξεσουάρ που αποτελούν top essentials για να ξεχωρίσεις στον επαγγελματικό σου χώρο - όποιος κι αν είναι αυτός.

5 αξεσουάρ για να προσθέσεις στα office looks σου

Το ρολόι

Επειδή χρησιμοποιείς το κινητό σου για διάφορα πράγματα δεν σημαίνει πως πρέπει να... παραγκωνίσεις το ρολόι προς χάριν του! Αυτό σημαίνει πως αποτελεί βασικό αξεσουάρ στη γυναικεία γκαρνταρόμπα και χαρίζει έξτρα δόσεις καλαισθησίας και upper αισθητικής στα formal looks του γραφείου. Ανάλογα με το στυλ σου προτίμησε κομμάτια με μπρασελέ ή λουράκι και κάνε fashion statement με ένα μεγάλο ρολόι στον καρπό σου. Εναλλακτικά προτίμησε ένα μικρότερο σε μέγεθος που θα "ανακατευτεί" με τα βραχιόλια σου.

Τι να αγοράσεις

ρολόι χρυσαφί

Ρολόι ΟΟΖΟΟ

ρολόι μεταλλικό

Ρολόι Swatch

ρολόι πράσινο

Ρολόι Gregio

5 σακάκια που οι influencers έχουν ήδη βάλει στην ντουλάπα τους!

Οι sling-backs

Τα χαμηλά μυτερά γοβάκια ταιριάζουν ιδανικά με τα oversized κοστούμια που προτιμάς στο γραφείο και μάλιστα μπορείς να τα επιλέξεις σε φωτεινά χρώματα κάνοντας ιδανικό κοντράστ με τις κλασικές αποχρώσεις των κοστουμιών σου, ήτοι μαύρα, γκρι και μπεζ. Θα λειτουργήσουν εύκολα σαν κόσμημα στα πόδια σου, ενώ θα σου χαρίσουν άνεση και κομψότητα όλη μέρα.

Τι να αγοράσεις

animal γόβες

Με animal prints Envie shoes

γόβες με αγκράφα

Mε χρυσαφί αγκράφα Zara

μαύρες γόβες

Μαύρες, Bozikis

Η γραβάτα

Ήδη το ξέρεις καλά πως οι γραβάτες έχουν... ξεπηδήσει από τις αντρικές ντουλάπες και κάνουν θραύση στα κορίτσια του street style, που τις επιλέγουν για να στολίσουν τα πουκάμισά τους ή τις φοράνε σε γυμνό ντεκολτέ με τα oversized κοστούμια τους. Δοκίμασε να τις εντάξεις στα office looks σου και πόνταρε στη στυλάτη σοβαρότητα που θα χαρίσουν σε ένα σύνολο.

Τι να αγοράσεις

ριγέ γραβάτα

Ριγέ, Mango

καρό γραβάτα

Kαρό, H&M

κόκκινη γραβάτα

Kόκκινη, Shein

Η τσάντα

Μια στυλάτη tote bag θα χωρέσει μέσα όλα τα απαραίτητα της δουλειάς και θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να αναδείξεις και το πιο minimal outfit. Προτίμησε ένα κομμάτι σε καλή ποιότητα και σε κλασικό χρώμα, για να το κρατάς για χρόνια, αναδεικνύοντας την έμφυτη κομψότητά σου.

Τι να αγοράσεις

Μαυρη τσάντα

Μαύρη, Μarks&Spencer

πράσινη τσάντα

Πράσινη, KEM

καφέ τσάντα

Ταμπά, Marc Jacobs

Τα loafers

Αν δεν είσαι και πολύ φανατική με τα τακούνια στη δουλειά, φέτος τα loafers κάνουν θραύση στον κόσμο της μόδας, μεταφέροντας νοσταλγικά συναισθήματα από το παρελθόν. Φόρεσέ τα το ίδιο καλά με παντελόνια και φορέματα, κάνοντας τη διαφορά με ένα ζευγάρι καλτσάκια ή με κάλτσες μέχρι το γόνατο, που είναι μεγάλη τάση.

Tι να αγοράσεις

black loafers

Μαύρα, Keepfred

red loafers

Μετλλιζέ, Envie shoes

white loafers

Mπεζ, Marks & Spencer