"Τι να φορέσω σε έναν χειμερινό γάμο;" - 15 φορέματα για υπέρκομψες καλεσμένες

Το dress code που πρέπει να ακολουθήσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συνδέσει τον γάμο με το καλοκαίρι, ενώ ένα κάλεσμα σε χειμερινό γάμο πάντα μας προβληματίζει σχετικά με το ενδεδειγμένο dress code. To μυαλό απευθείας πηγαίνει σε μαύρα ρούχα και γούνινα πανωφόρια, αλλά πριν φτάσουμε στο διά ταύτα του styling, καλό θα ήταν να δούμε τις επιλογές που έχουμε αλλά και τι ακριβώς ζητάμε από ένα look που θα μας πάει... στα σκαλιά της εκκλησίας με έξτρα δόσεις στυλ και θα μας ανακυρήξει ως τις πιο καλοντυμένες καλεσμένες.

Σε αντίθεση με τους γάμους της άνοιξης και του καλοκαιριού, όπου μπορείς να βάλεις λίγα ρούχα -ένα αέρινο φόρεμα, για παράδειγμα, είναι αρκετό- οι χειμερινοί γάμοι απαιτούν φορέματα από χοντρά υφάσματα, όπως το βελούδο, και κατά προτίμηση με μανίκια. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τα αξεσουάρ, που το καλοκαίρι είναι συνήθως πιο λιτά, ενώ τον χειμώνα είναι βαρύτιμα ή statement - που φέτος, μάλιστα, είναι και μεγάλη τάση.

Στη συνέχεια τσέκαρε τις προτάσεις μου για έναν χειμερινό γάμο και πάρε εύκολα την απάντηση στην ερώτηση "τι θα φορέσω;" μέσα από μια in fashion λίστα που περιλαμβάνει από απλά, λαμπερά μίνι φορέματα μέχρι εντυπωσιακά κομμάτια και ιδιαίτερα σύνολα, που θα σε κάνουν -και να είσαι- έτοιμη για το... κόκκινο χαλί.


Τι ζητάς από ένα look σε χειμερινό γάμο;

Πριν καταλήξεις σε ένα outfit, είτε μιλάμε για φόρεμα είτε για κοστούμι είτε για co-ord, πρέπει πρώτα να δεις τι ακριβώς θέλεις από αυτό αλλά και τι η εποχή προστάζει για να δώσεις το "παρών" καλοντυμένη και κομψή στο Μυστήριο.

Επισημότητα

Για τους γάμους γενικά, είναι πάντα σημαντικό να καταλάβουμε πόσο επίσημος είναι. Είναι του τύπου "Black tie", cocktail, glam; Εάν δεν είσαι σίγουρη, μίλησε με τη νύφη ή τον wedding planner.

"Βαριά" υφάσματα

Για έναν χειμωνιάτικο γάμο, τα βελούδα (που σίγουρα έχεις εντάξει στην γκαρνταρόμπα σου) και τα σατέν είναι πάντα υπέροχα, αποφεύγοντας καλοκαιρινά υφάσματα όπως λινό ή βαμβακερά.


Πανωφόρια

Σε αντίθεση με μια καλοκαιρινή τελετή, όπου κυριαρχεί το χαλαρό ντύσιμο, σε έναν χειμερινό γάμο θα πρέπει να σκεφτείς και το πανωφόρι. Επένδυσε, λοιπόν, σε ένα μάξι πλατό ή σε μια faux fur ή σε ένα γωμετρικό μαντό. Επίσης ένα oversized blazer ή ένα teddy coat είναι καλές επιλογές για να ολοκληρώσεις το look σου.

Δείτε επίσης: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου φόρεσε το πιο minimal party look και θέλουμε να την αντιγράψουμε ASAP

15 φορέματα για να επιλέξεις σε χειμερινό γάμο

Πες "ναι" στις λάμψεις

Παγέτες, μεταλλικά υφάσματα, στρας και κρύσταλλα έχουν την τιμητική τους σε τέτοια καλέσματα. Cover up: Με ένα oversized βελούδινο μαντό.

μπλε φόρεμα

Μπλε, €304, Elisabetta Franchi

φόρεμα με παγέτες

Ασημί, €49,99, Η&Μ

πράσινο φόρεμα μεταλιζέ

Πράσινο, €24,99, Celestino

Το βελούδο αξίζει

Ένα βελούδινο κομμάτι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Προτίμησε ένα μίντι φόρεμα με cut-outs ή ένα κρουαζέ μίνι κομμάτι. Επιπλέον, μην βγάλεις από το μυαλό σου και ένα κοστούμι σε μπορντό απόχρωση. Cover up: Μια faux γούνα θα δημιουργήσει το τέλειο σύνολο.

μίν φόρεμα μαύρο

Μαύρο με cut-outs, €310, Maje, atticadps.gr

βελούδινο φόρεμα

Μάξι κόκκινο, €168,50, Mi-Ro

μόβ φόρεμα

Μοβ με cut-outs, €14,99, Celestino

Hatler-neck dress

Ο "ψηλός" λαιμός είναι η ιδανική επιλογή φέτος τον χειμώνα, αφού ένα φόρεμα με hatler neck θα αναδείξει την κομψότητά σου. Προτίμησε σατέν ύφασμα ή μουσελίνα, για ένα πιο chic αποτέλεσμα. Cover up: Ένα μάξι παλτό θα τονίσει την επισημότητα του outfit.

hatler neck φόρεμα

Μαύρο σατέν, €74,90, Raere

κόκκινο φόρεμα

Kόκκινο, Lynne

ασημί φόρεμα

Ασημί, €29,99, Pull&Bear

Μακριά μανίκια

Ο κρύος καιρός θα σε αναγκάσει να ρίξεις μια ματιά και σε μακρυμάνικα φορέματα. Μπορείς να επιλέξεις ένα κομμάτι με ανοιχτή πλάτη ή με μεφάλο σκίσιμο, για να δείξεις και λίγο δέρμα. Cover up: Ένα teddy coat σε φωτεινό χρώμα θα σε ζεστάνει επαρκώς.

φόρεμα με κοψίματα

Mε cut-outs, €249, Karl Lagerfeld

διάφανο φόρεμα

Μπεζ διάφανο, €175, Milkwhite

χρυσαφί φόρεμα

Μάξι metallic, €80,67, Lipsy

Δείτε επίσης: Σου αρέσουν τα minimal looks; Δες 4 day&night outfits που θα φοράς πρωί και βράδυ

Σκουρόχρωμα λουλούδια

Τα floral του χειμώνα αναπτύσσονται πάνω σε μαύρο καμβά και δημιουργούν κομψές σιλουέτες. Φέτος τον χειμώνα μπορείς να επιλέξεις ένα κομμάτι με διαφάνεια για να κάνεις τη διαφορά. Cover up: Ένα δερμάτινο με γούνα σε loose γραμμή ταιριάζει γάντι.

φλοράλ φόρεμα

Μίνι, €254,99, Ted Baker

μάξι φόρεμα

Διάφανο, €71,91, Oasis

πλισέ φόρεμα

Πλισέ, €91, Vanessa Scott