Μαύρο σατέν φόρεμα: Ένα κλασικό κομμάτι που ανακαλύπτεις ξανά όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις

Δεν φοριέται μόνο σε ειδικές περιστάσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Το κλασικό μαύρο σατέν φόρεμα είναι must-have επιλογή για τον χειμώνα 2023/2024 εάν θέλεις να καταπλήξεις σε ειδικές περιστάσεις - και όχι μόνο! Είναι το "αειθαλές" φόρεμα που δεν γνωρίζει τάσεις, για να το κρατάς στην γκαρνταρόμπα σου και να το βγάζεις όταν θέλεις να κάνεις σίγουρη εντύπωση ακόμα και στις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις - ειδικά την περίοδο των γιορτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι επίσης ένα από τα πιο φορεμένα ρούχα των πιο επιδραστικών style icons αυτήν τη στιγμή, από την Elsa Hosk

μέχρι τη Leonie Hanne, που το επιδεικνύουν για βραδινά outfits σε συνδυασμό με δερμάτινα γάντια και ασορτί αξεσουάρ.


Η αλήθεια όμως είναι ότι το μαύρο σατέν φόρεμα δεν δημιουργήθηκε για να φορεθεί μόνο για τις πιο ξεχωριστές βραδιές. Αναμφίβολα είναι ένα "σημαντικό" ρούχο, που συχνά συνδέεται με κομψά βραδινά σύνολα, αλλά αρκεί να το συνδυάσεις με αρβυλάκια ή αθλητικά και oversized πανωφόρι για να δημιουργήσεις μια στυλάτη all-day εμφάνιση.

Δείτε επίσης: 6 chokers που είναι trend μεταξύ των fashionistas - και συμβουλές για το πώς θα τα συνδυάσεις στις βραδινές σου εμφανίσεις

Αν, λοιπόν, ψάχνεις το μαύρο σατέν φόρεμα που θα προσθέσεις φέτος στην γκαρνταρόμπα σου -και θα το κρατήσεις για πάντα- θα βρεις στη συνέχεια μοντέρνα κομμάτια που θα προσαρμοστούν εύκολα σε κάθε γούστο και προσωπικότητα, από μακριά και ρομαντικά κοψίματα μέχρι μίνι και εκκεντρικά για πάρτι.


Μαύρο σατέν φόρεμα: Tα πιο μοδάτα σχέδια F/W 2023-2024

Mακρύ μαύρο σατέν φόρεμα

Το μακρύ μαύρο σατέν φόρεμα είναι... joker, αφού λύνει κάθε στυλιστικό πρόβλημα εν ριπή οφθαλμού, ιδανικό ειδικά για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις αλλά και για επίσημες εκδηλώσεις - αλλά αν συνδυαστεί έξυπνα, μπορείς εύκολα να το φορέσεις και σε all-day εμφανίσεις.

Η επιλογές που έχεις είναι πολλές, είτε πρόκειται για ίσια μεταξωτά μαύρα φορέματα, είτε για κομμάτια με cut-outs ή λεπτομέρειες δαντέλας. Σε κάθε περίπτωση διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου, δίνοντας έμφαση φέτος στα hatler neck, στα ντραπέ αλλά και σε αυτά που έχουν διαφάνεια σε διάφορα σημεία.


Ο συνδυασμός με άλλα υφάσματα, όπως δαντέλα, ή η προσθήκη διακοσμητικών είναι μια καλή πρόταση για να ξεχωρίσεις ακομα περισσότερο με το look σου.

Δες τα must-have μαύρα μάξι φορέματα

φόρεμα με δαντέλα

Mε δαντέλα, €12,99, Celestino

φόρεμα μάξι μαύρο

Hatler neck, €74,90, Raere

φόρεμα hatler neck

Με cut-outs, €94,49, Mallory

φόρεμα με κοψίματα

Mε τιράντες, €89,90, Bardot

φόρεμα ίσιο

Με τριπλή τιράντα, €149, Massimo Dutti

Δείτε επίσης: 8 χρώματα που θα κάνουν τα looks σου να φαίνονται ακριβότερα

Kοντό μαύρο σατέν φόρεμα

Το μαύρο σατέν μίνι φόρεμα είναι το τέλειο κομμάτι για πάρτι που δεν απογοητεύει ποτέ, ειδικά εάν το φορέσεις με καλσόν (διάλεξε ένα από τα 9 must-have του χειμώνα) και ψηλοτάκουνες γόβες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Έτσι η ποικιλία είναι μεγάλη για να αποκτήσεις το δικό σου αγαπημένο, από cut-out κομμάτια μέχρι οversized με ζώνη και από lingerie με δαντέλα μέχρι διακοσμημένα με στρας ή παγέτες, βρες απλά αυτό που αντικατοπτρίζει καλύτερα την προσωπικότητα και το στυλ σου.

Δες τα must-have μίνι φορέματα

φόρεμα με σούρες

Mε σούρες, €111, For love and lemons

φόρεμα απλό

Minimal, €19,99, Η&Μ

φόρεμα με κρύσταλλα

Με κρύσταλλα, €195, Eponymo by Daki Bitsi

φόρεμα δέσιμο στον λαιμό

Με δέσιμο στον λαιμό, €19,99, Tally Weijl

φόρεμα με τιράντες

Σε Α line, €25,95, Zara