5 κομμάτια που κάθε γυναίκα μετά τα 40 πρέπει να έχει στην ντουλάπα της

Προσαρμόζονται σε κάθε στυλ και δημιουργούν κομψά looks

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Η ηλικία των 40 είναι σίγουρα κομβική για την αλλαγή στο στυλ μιας γυναίκας, αφού βρίσκεται στη μέση ακριβώς, όπου δεν είναι μεγάλη αλλά ούτε και κοριτσάκι. Οπότε στυλιστικά χρειάζεται να κάνει κάποιες αλλαγές, για να μπορεί να είναι κομψή και ταυτόχρονα καθόλου βαρετή ή εκτός μόδας.

Κάθε γυναίκα φυσικά είναι διαφορετική και η καθεμία έχει το δικό της στυλ και γούστο, αλλά αυτά τα 5 κομμάτια που είναι απαραίτητα να έχει στην γκαρνταρόμπα της μετά τα 40 είναι τόσο ευέλικτα που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε στυλ, οπότε αξίζει να τα έχεις σε κάθε περίπτωση.

5 κομμάτια που κάθε γυναίκα μετά τα 40 πρέπει να έχει στην ντουλάπα της

Λευκό πουκάμισο

Μπορείς να το φορέσεις με ένα τζιν παντελόνι, κουμπωμένο ή ανοιχτό, με ένα t-shirt από μέσα ή ακόμα καλύτερα, για να είσαι και απόλυτα στοχευμένη, με ένα μαύρο ζιβάγκο. Μπορείς να επιλέξεις ένα κλασικό look, συνδυάζοντάς το με tailored παντελόνι ή να το βάλεις με μια pencil ή δερμάτινη φούστα.

Οι επιλογές είναι άπειρες, και γι' αυτό πρέπει να έχεις ένα λευκό πουκάμισο (δες πώς θα το συνδυάσεις με το τζιν σου) στην γκαρνταρόμπα σου, ανεξάρτητα από το στυλ σου. Απλά πρέπει να επιλέξεις την τέλεια εφαρμογή για σένα. Κάποιες προτιμούν ένα oversized κομμάτι για να ισορροπήσουν τη σιλουέτα τους, ενώ άλλες θέλουν ένα εφαρμοστό πουκάμισο για να δείχνουν τις καμπύλες τους. Από σένα εξαρτάται!

Blazer

Αν και μπορεί να φαντάζει κλασικό, το blazer είναι στην πραγματικότητα ένα εξαιρετικά ευέλικτο κομμάτι. Είναι υπέροχο όταν συνδυάζεται με τζιν και μπλουζάκι και μπορεί να προσαρμοστεί μέσα στη μέρα αλλά και στις βραδινές σου εμφανίσεις.

Προτίμησε ουδέτερα χρώματα για να μπορείς να το φορέσεις εύκολα με όλα όσα έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου.

Τζιν

Αυτό το κομμάτι είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου στην ηλικία των 40. Απλώς πρέπει να βρεις την τέλεια εφαρμογή για το σώμα σου! Λάβε υπόψη ότι το flare και το bootcut είναι ιδανικά εάν το σώμα σου είναι "τρίγωνο", γιατί θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις την εικόνα σου.

Τα στενά τζιν είναι φανταστικά αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή στα πόδια, αλλά φρόντισε να βάλεις από πάνω κάτι φαρδύ.

Ριγέ πουλόβερ

Αν θέλεις να είσαι κομψή χωρίς να εγκαταλείψεις την άνεση, αυτό το πουλόβερ είναι ό,τι χρειάζεσαι. Το αγαπημένο item των Γαλλίδων μπορεί να φορεθεί τόσο με τζιν όσο και με κλασικό παντελόνι, με αθλητικά, μποτάκια ή ακόμα και με γόβες.

Με ένα πουκάμισο από μέσα (που θα φαίνεται μόνο ο γιακάς), ή ως το βασικό top κάτω από το αγαπημένο σου παντελόνι, θα δημιουργήσεις ένα κομψό σύνολο. Εν ολίγοις, μπορείς να το βάλεις σχεδόν με τα πάντα.

Μίντι φούστα

Είναι ιδανική για γυναίκες που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη θηλυκότητά τους αλλά δεν νιώθουν άνετα να δείχνουν τα πόδια τους. Αυτός ο τύπος φούστας ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο και μπορεί να φορεθεί casual, με t-shirt και trainers, ή να συνδυαστεί με κλασικά στοιχεία, όπως πουκάμισο και blazer.

Σε στενή γραμμή ή πιο φαρδιά, είναι τέλεια, φυσικά, και για ενα βραδινό ντύσιμο, αναβιώνοντας το ρετρό στυλ μαζί με kitten heels. Για μια μοδάτη πινελιά, συνδύασέ την με ένα crop μπουφάν, δερμάτινο ή puffer, και ολοκλήρωσε με μποτάκια ή μπότες μέχρι το γόνατο.