10 κόλπα στο styling που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη - Τips που "κόβουν" χρόνια!

Θα νιώσεις αυτόματα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Αν ψάχνεις τρόπους για να φαίνεσαι μικρότερη μέσα από το καθημερινό σου styling και να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χρειάζεται να μάθεις 10 κόλπα που "κόβουν" χρόνια. Πριν όμως φτάσεις στο διά ταύτα κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις - και απάντησε με ειλικρίνεια:

  • Πόσων ετών είμαι;
  • Ποιο είναι το στυλ μου;
  • Με νοιάζει πώς φαίνομαι;
  • Έχει σημασία αν με προσέχουν οι γύρω μου;

Αν όλες σου οι απαντήσεις είναι θετικές και το "ναι" ακούγεται βροντερά, τότε διάβασε μερικά κόλπα στο styling που θα σε βοηθήσουν να φαίνεσαι μικρότερη αλλά με... μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

10 κόλπα στο styling που "κόβουν" χρόνια

Φόρεσε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν προσπαθείς να δείχνεις μιικρότερη είναι ο τρόπος που νιώθεις. Το να φοράς κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά θα σε βοηθήσει αυτόματα να... κόψεις χρόνια. Αν δηλαδή νιώθεις άνετα με ένα εμπριμέ bold πουκάμισο σε συνδυασμό με ένα ψηλόμεσα τζιν, τότε προτίμησέ το!

Δημιούργησε μέση

Όταν θέλεις να δείξεις μικρότερη πρέπει να τονίσεις τη μέση σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι πιο αδύνατη και με σωστές αναλογίες, αφού τα ρούχα θα φαίνονται καλύτερα πάνω σου. Αν η μέση σου είναι απροσδιόριστη ή πολύ φαρδιά, θα φαίνεσαι "ξένη" μέσα στα ρούχα και αυτόματα μεγαλύτερη σε ηλικία.

Ο καλύτερος τρόπος για τονίσεις τη μέση σου είναι να αποφεύγεις τα φαρδιά κομμάτια, επιλέγοντας πουκάμισα πιο εφαρμοστά και χωρίς διακοσμητικά στοιχεία ή βολάν πάνω τους. Αυτό το στυλ βοηθά στη δημιουργία μιας πιο λεπτής εμφάνισης, μειώνοντας τους πόντους.

Το ίδιο ισχύει και με τα παντελόνια, που πρέπει να είναι ψηλόμεσα, αλλά και με τα φορέματα, που καλό είναι να στραφείς σε bobycon γραμμές. Το σημαντικότερο; Μια ζώνη στη μέση θα κάνει όλη τη δουλειά.

Δώσε βάση στην καλή εφαρμογή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις το σωστό μέγεθος για σένα. Ούτε φαρδύ, ούτε στενό. Η ντουλάπα σου πρέπει να αντικατοπτρίζει το σώμα σου. Πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι τα ρούχα ταιριάζουν διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Η εφαρμογή ενός πουκάμισου ή ενός τζιν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του σωματότυπου, του ύψους και του βάρους, ακόμα και του στυλ ντυσίματος.

Για παράδειγμα, αν έχεις φαρδιούς ώμους ή μεγάλα μπράτσα, τότε ίσως πρέπει να επιλέξεις μεγαλύτερο μέγεθος και όχι μικρότερο, ώστε να μη σε σφίγγουν στα επίμαχα σημεία. Εάν το φόρεμα που σου αρέσει δεν σου πάει, βρες ένα άλλο - είναι καλύτερο να πάρεις κάτι που θα φορέσεις παρά μια τάση που θα μείνει στην ντουλάπα.

Βάλε χρώμα

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείχνεις μικρότερη είναι να φοράς πιο πολύχρωμα ρούχα. Το δέρμα σου επίσης θα φαίνεται καλύτερο και θα σου χαρίσουν μια πιο νεανική εμφάνιση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, «τα χρώματα προσθέτουν ζωντάνια στην επιδερμίδα και συνδέονται άμεσα με τη νεανικότητα». Οι περισσότεροι συνιστούν να τρία χρώματα - ένα ουδέτερο (όπως το μαύρο), ένα παστέλ (όπως το λευκό) και ένα φωτεινό (όπως το κόκκινο).

Μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ

Το μακιγιάζ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μικρότερη εάν το φοράς σωστά. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείται υπερβολικά, θα σε "γεράσει". Εστίασε στην χρήση φυσικών προϊόντων αντί για foundation ή κρέμες που περιέχουν χημικές ουσίες και "βαραίνουν" το δέρμα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τις ρυτίδες.

Βρες την ισορροπία μεταξύ casual και glam ρούχων

Μην φοράς συνέχεια casual σύνολα ή "μεγαλίστικα" ρούχα. Για παράδειγμα, αν προτιμώς συνήθως τζιν και πουλόβερ με αθλητικά παπούτσια και το στυλ σου είναι σπορ, κάνε τη διαφορά με ένα cargo παντελόνι και πουκάμισο. Το κλειδί είναι να μην υπάρχει ρουτίνα στις εμφανίσεις σου.

Προτίμησε minimal στυλ

Οι καθαρές γραμμές αλλά και το quiet luxury σε συνδυασμό με τους γήινους τ;oνους θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο νέα στην ηλικία. Τα πολλά φολκλόρ προσθέτουν χρόνια πάνω σου και δεν το θέλεις. Πρόσεξε επίσης το layering, να γίνεται με δυο κομμάτια, γιατί πάνω από τρία θα μοιάζεις... ηλικιωμένη.

Επίλεξε τα σωστά υφάσματα

Ο σκοπός είναι εδώ τα υφάσματα να ταιριάζουν στο σώμα σου και να μην τονίζουν τις ατέλειες. Τα ζέρσεϊ και τα ελαστικά χαρίζουν σίγουρα άνεση και ελευθερία κινήσεων, ωστόσο η αλήθεια είναι πως συνήθως διαγράφουν και δεν κολακέυονυ ιδιαίτερα το σώμα.

Προτίμησε ανάλαφρα βαμβακερά, λινά, μεταξωτά, σατέν ή βελούδο, που θα σου χαρίσουν πολλές δόσεις κομψότητας και θα απογειώσουν το στυλ σου.

Μη φοράς πολλά κοσμήματα

Το να φοράς πολλά κοσμήματα θα σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη και πιο "ψεύτικη". Μην το κάνεις λοιπόν! Συνήθως τα πολλά αξεσουάρ μεγαλώνουν και δείχνουν πιο βαρύ το πρόσωπο, ενώ εσύ θα μοιάζεις πιο γερασμένη από ό,τι είσαι.

Δες τα trends με αυστηρότητα

Όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι τάσεις της μόδας, εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου ταιριάζει και τι όχι. Μείνε, λοιπόν, στο δικό σου στυλ και δεν θα χάσεις. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα πρέπει να απορρίψεις τα trends. Απλώς φρόντισε να μην ξεφεύγεις ηλικιακά και αυτό θα το βρεις εσύ με βάση την προσωπικότητά σου.