To ήξερες αυτό; Γιατί εμείς όχι! Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για να αγοράζεις παπούτσια

Νομίζω από εδώ και πέρα θα πηγαίνεις στοχευμένα για shopping

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Αγοράζεις διαρκώς παπούτσια, γιατί ως γνωστόν είναι το κομμάτι-φετίχ σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα και οι γυναίκες όσα και να έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετά. Ειδικά με τα ψηλοτάκουνα, που τονίζουν τη θηλυκότητά μας, έχουμε ένα θέμα. Δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε.

Πέρα όμως από τις τάσεις και τα στυλ, ξέρεις ότι υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για να αγοράζεις παπούτσια, έτσι ώστε να πετύχεις τη βέλτιστη εφαρμογή και τη μεγαλύτερη άνεση; Τι όχι; Ούτε κι εμείς φυσικά, οπότε ήρθε η ώρα να το μάθουμε κι αυτό, για να κάνουμε τη ζωή μας και το shopping ευκολότερα.

Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για να αγοράζεις παπούτσια

Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα όταν δοκιμάζεις παπούτσια και κατ' επέκταση να είσαι σίγουρη ότι επέλεξες το σωστό μέγεθος, υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να πας για ψώνια. Οι ποδολόγοι συμβουλεύουν να το κάνεις το απόγευμα, ιδανικά γύρω στις 4.

Τα πόδια ταλαιπωρούνται όλη μέρα και το απόγευμα πια έχουν αποκτήσει όλο τον όγκο της μέρας, με λίγα λόγια το πρήξιμο έχει φράσει στην αποκορύφωση! Έτσι τότε ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσεις παπούτσια.


Αν το κάνεις αυτό νωρίς το πρωί χωρίς καμία σωματική δραστηριότητα, τα πόδια σου θα είναι ξεκούραστα και θα νιώθεις άνετα ακόμα και σε μικρότερο μέγεθος παπουτσιού. Κατά τη διάρκεια της μέρας, όμως, το πόδι σου θα αυξηθεί σε όγκο, τα παπούτσια θα αρχίσουν να σε πιέζουν και να σε πονάνε, οπότε αγόρασες λάθος νούμερο!

Συμπέρασμα: Κλείσε ραντεβού με την κολλητή για να πάρετε παπούτσια το απόγευμα, που με πρησμένα πόδια θα βάλεις το σωστό νούμερο, ενώ το πρωί προτίμησε να πας για καφέ! Highlight: Όταν δοκιμάζεις παπούτσια καλό είναι να φορέσεις και τα δύο και να κοιταχτείς στον καθρέφτη.

Έτσι θα έχεις μια συνολική εικόνα για το πώς "κάθονται" τα παπούτσια στα πόδια σου. Εάν νιώθεις ότι δεν είναι τέλειο, προτίμησε ένα άλλο μοντέλο, μέσα στο οποίο τα πόδια σου θα είναι πιο άνετα και δεν θα ασφυκτιούν.