Μαρινιέρα: Το αγαπημένο spring top φορεμένο με 5 τρόπους

Κλασικό και διαχρονικό, έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται ανάλογα με τα bottoms που θα επιλέξουμε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαρινιέρα: Το αγαπημένο spring top φορεμένο με 5 τρόπους

Η μαρινιέρα ή αλλιώς Breton top, φορέθηκε για πρώτη φορά από την Coco Chanel τη δεκαετία του '20 και από τότε αυτό το κλασικό ριγέ μπλουζάκι αποτελεί κλασική επιλογή στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας, ενισχύει το nautical style, ενώ φοριέται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το στυλ σου. Με άπειρους συνδυασμούς να επιδείξει, το top αυτό μπορεί εύκολα να μεταμορφώσει τα looks μας και να μας χαρίσει έξτρα κομψότητα και θηλυκότητα. Φυσικά δες και τα cut-out tops, όπου μπορεί να βρεις ένα ριγέ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχει σεζόν και φυσικά κολεξιόν άνοιξη – καλοκαίρι που να μην κάνει την εμφάνιση της, ενώ οι διάσημοι σχεδιαστές κάθε χρόνο την εντάσσουν στις συλλογές τους, παρουσιάζοντας τη μαρινιέρα με πιο μοντέρνους τρόπους. Λανσαρίστηκε από τους κορυφαίους της μόδας και αγαπήθηκε από είδωλα όπως η Audrey Hepburn και η Brigitte Bardot αλλά και από όλες τις γυναίκες στο street style, που το θεωρούν πλέον βασικό κομμάτι και το απογειώνουν με τους συνδυασμούς.

Πιστεύω πως όλες μας έχουμε μία έστω, διαχρονική ναυτική ριγέ μπλούζα, οπότε μένει να σας δείξω 4 διαφορετικά bottoms για να τη συνδυάσετε έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι βαρετό.Αυτό, άλλωστε, είναι εδώ και το στυλιστικό μας στοίχημα.

Το βασικό κομμάτι

μαρινιέρα

Μαρινιέρα, €6,95, Celestino

Με μίνι λευκή φούστα tennis

μίνι φούστα με πιέτες

Μίνι λευκή φούστα με πιέτες, €17,99, Pull&Bear

Αθλητικό στυλ και πολύ girly, ταιριάζει με sneakers αλλά και με ψηλοτάκουνες πλατφόρμες για πιο sexy εμφάνιση. Η ιδέα της... Lolita πετυχαίνει απόλυτα. Extra tip: Ταιριάζει σε μικροκαμωμένα κορίτσι.

Με μπεζ loose παντελόνα

μπεζ παντελόνα

Μπεζ παντελόνα, €39,95, Marks&Spencer

Είναι πιο κλασική επιλογή και ποντάρει στην άνεση της εμφάνισης. Φόρεσέ το με flat σανδάλια ή με πάνινα allσταράκια, για ένα βολικό πρωινό look. Extra tip: Μπορείς να φορέσεις και μια πιο φαρδιά μαρινιέρα.

Με πλισέ φούστα

πλισέ φούστα

Πλισέ ροζ φούστα, €34,99, Η&Μ

Εγώ επέλεξα το σκονισμένο ροζ για να μην μοιάζεις έτοιμη να... παρελάσεις, στην περίπτωση που σου αρέσει το μπλε ή το λευκό. Καλό είναι να το αποφύγεις να να φορέσεις ένα από τα trendy χρώματα της σεζόν. Extra tip: Το ιδανικό ζευγάρι παπούτσια εδώ είναι τα αθλητικά.

Με jean παντελόνι

τζιν παντελόνα

Jean παντελόνι, €25,99, Bershka

Απόφυγε τα skinny jean και ανέδειξε το look σου με το πιο μοδάτο κομμάτι της άνοιξης, μια φαρδιά denim παντελόνα, που είναι άνετη, βολική και σούπερ στυλάτη. Απαιτεί στενό top από πάνω, οπότε μια μαρινιέρα που αγκαλιάζει το σώμα είναι ό,τι πρέπει. Extra tip: Φόρεσε ένα ζωνάκι στη μέση!

Με κόκκινο παντελόνι

κόκκινο παντελόνι

Κόκκινο παντελόνι chino, €19,95, Zara

Το τέλειο ταίριασμα! Το ναυτικό στυλ το έχεις στο τσεπάκι σου, αφού ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις τη μαρινιέρα σου είναι να τη συνδυάσεις με κόκκινο. Extra tip: Δέσε ένα μαντίλι στον λαιμό σου και θα γίνεις το απόλυτο θηλυκό! Άλλωστε, είναι ανάμεσα στα must-have αξεσουάρ της άνοιξης!