The Polka Dot Dress... to impress

Το πουά φόρεμα και τα μυστικά του!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
The Polka Dot Dress... to impress

Μέσα στις τάσεις της άνοιξης, τα εμπριμέ κομμάτια δεν λείπουν ούτε και αυτήν τη σεζόν. Καρό και πουά, ριγέ και φλοράλ έχουν την τιμητική τους, οπότε φρόντισε να αποκτήσεις τουλάχιστον ένα φόρεμα από αυτά (δες το αγαπημένο floral και πώς θα το φορέσεις). Η ιδέα σήμερα είναι να βάλεις πρώτο στη λίστα σου το πολυαγαπημένο και ρετρό πουά φόρεμα, αλλά όχι στην αστρόμαυρη αλλά στη ροζ εκδοχή του. Φυσικά να ξέρεις ότι το χρώμα φέτος παίζει πολύ στις S/S 2021 τάσεις, οπότε βρες το πιο ανατρεπτικό κομμάτι που σου ταιριάζει και δεν... θα το βγάζεις από πάνω σου!

πουαντιγέ φόρεμα street style

Why it works

Κουκκίδες παντού και σε όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς, μικρές ή πιο μεγάλες σού δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτό που σου πηγαίνει καλύτερα. Το μήκος αλλά και το ύφος του φορέματος εξαρτάται από το στυλ σου αλλά και από την περίσταση που θα το φορέσεις. Σε κάθε περίπτωση με τα κατάλληλα αξεσουάρ (δες τα καλύτερα της άνοιξης) μπορείς να δημιουργήσεις πολλά looks, που θα σε πάνε παντού με αξεπέραστο στυλ.

Φέτος κάνε την ανατροπή και επίλεξε ένα πουά φόρεμα σε ροζ τόνο, για να βάλεις στην εμφάνισή σου την girly πινελιά που έχει ανάγκη. Μίνι ή μάξι, είναι δική σου επιλογή, αν και για την εποχή αυτή ένα πιο μακρύ κομμάτι θα σε... ζεστάνει λίγο παραπάνω. Άσε να δείξεις τα πόδια σου αργότερα, όταν θα είσαι και λιγουλάκι μαυρισμένη!

Το πόσο.., ροζ θα είναι, πάλι εξαρτάται από εσένα και από το εάν θέλεις να κάνεις μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση. Σκέψου ότι μπορείς να παραλλάξεις και τα πουά με μοτίβα... καρδιών, φράουλες ή οτιδήποτε άλλο σε... στρογγυλό. Πριν φτάσεις όμως σε τόσο... extreme καταστάσεις, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα κλασικό ροζ-μαύρο πουαντιγέ φόρεμα.

πουά φόρεμα street style

High heels

Η αλήθεια είναι ότι τα ψηλοτάκουνα δίνουν άλλον αέρα στο περπάτημα και στην κορμοστασιά μας. Το μακρύ μήκος του φορέματος συνδυάζεται ιδανικά με γόβες ή strappy πέδιλα. Για να το κάνεις πιο sexy, άφησε μερικά κουμπιά ανοιχτά. Στην περίπτωση που θέλεις να φορέσεις flats, επίλεξε μπαλαρίνες αλλά και (γιατί όχι) τα αθλητικά σου, αφού πρώτα δεις τα βασικά κομμάτια της άνοιξης!

To φόρεμα που αξίζει να δοκιμάσεις

ροζ-πουά φόρεμα

Κρουαζέ πουαντιγέ φόρεμα, €49,95, Marks & Spencer

Extra styling tip: Αν θέλεις το look σου να παραμείνιε ρομαντικό, πρόσθεσε ένα ψάθινο καπέλο. Για μια ρετρό εμφάνιση, ένα ζευγάρι cat-eye γυαλιά θα βάλουν το... λιθαράκι τους! Η μοντέρνα πινελιά θα μπει με μια ιδιαίτερη τσάντα ή ένα ζευγάρι fashionable παπούτσια!