7 fashion items που "σφράγισαν" το στυλ της Audrey Hepburn...

...και επιστρέφουν στην ντουλάπα μας με αξιώσεις!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
7 fashion items που

Το να γράφεις για το στυλ της Audrey Hepburn είναι μια άσκηση για την αποφυγή των κλισέ. Η πρόκληση; Τι να πρωτοπεί κανείς για την ηρεμία της, την φοβερή της κομψότητα, τη δια βίου αφοσίωσή της στις chic εμφανίσεις και τη φιλία της με τον Hubert de Givenchy, κάτι που λίγοι γνωρίζουν;

Η δύναμη της Hepburn είναι πανταχού παρούσα. Είναι τόσο ενσωματωμένη ως προσωπικότητα στην ιστορία της μόδας, που τα ρούχα της στην οθόνη και εκτός είναι το λιγότερο διαχρονικά, το περισσότερο εμβληματικά για το στυλ και την κομψότητα των επόμενων δεκαετιών. Την έχουμε δει με καμπαρντίνες, το αγαπημένο πανωφόρι της σεζόν, μαύρα φορέματα, εντυπωσιακά αξεσουάρ και πέρλες, με καπέλα, μαντίλια, μοδάτα παπούτσια...

Οι φωτογραφίες της έχουν κοσμήσει χιλιάδες τοίχους σε κρεβατοκάμαρες έφηβων κοριτσιών και πολλά από τα ρούχα στις ταινίες της -συμπεριλαμβανομένου του μικρού μαύρου φορέματος που φορούσε ως Holly Golightly και του ταπεινού πόλο στο Funny Face (1957)- είναι τώρα ο ορισμός του iconic fashion item.

Audrey Hepburn διαφορετικά στυλ

Τα φορέματα από τον Givenchy

«Η μόδα ήρθε στη ζωή μου όταν απόκτησα το πρώτο μου φόρεμα από το Hubert de Givenchy», είπε κάποτε η Hepburn. «Η ομορφιά του ήταν εξαιρετική», συμπλήρωσε. Η ίδια φόρεσε πολλά από τα ρούχα του σχεδιαστή στην ταινία "Sabrina" του 1954 και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διά βίου συνεργασία του ντουέτου, με την ηθοποιό να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της εκλεπτυσμένης προσέγγισης του Givenchy για το πολυτελές ντύσιμο.

Έτσι είναι απολύτως κατανοητό γιατί η γυναίκα αυτή έχει γράψει τη δική της ιστορία στη μόδα και πολλά από τα ρούχα που έχει φορέσει ή έχει αναδείξει αποτελούν πλέον βασικά κομμάτια στις γυναικείες ντουλάπες. Εγώ διάλεξα τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα από αυτά, που μπορείς να εντάξεις στα looks σου και να βάλεις στις εμφανίσεις σου αυτή τη ρετρό πινελιά που χρειάζεσαι (τσέκαρε εδώ το στυλ των 70s). Μη διστάσεις να τα αποκτήσεις ένα προς ένα γιατί σίγουρα θα κάνουν fashion statement στο look σου.

Τα διαχρονικά κομμάτια της Audrey

Μαντίλι

Audrey Hepburn με μαντίλι

Μαρινιέρα

Audrey Hepburn με μαρινιέρα

Καρό σακάκι

Audrey Hepburn με καρό σακάκι

Κορδέλα στα μαλλιά

Audrey Hepburn με κορδέλα στα μαλλιά

Μικρό μαύρο φόρεμα

Audrey Hepburn με μαύρο φόρεμα

Ζώνη

Audrey Hepburn με ζώνη

Πλεκτό μαγιό

Audrey Hepburn με πλεκτό μαγιό