Trench coat: Το αγαπημένο πανωφόρι τις άνοιξης και τα μυστικά του

Τα βασικά χρώματα και τα stylish tips για να επιλέξεις σωστά την καμπαρντίνα σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Trench coat: Το αγαπημένο πανωφόρι τις άνοιξης και τα μυστικά του

H καμπαρντίνα αποτελεί εδώ και δεκαετίες εμβληματικό ένδυμα που έχει αντέξει στον χρόνο, ένα από τα πανωφόρια της άνοιξης που οι τάσεις δεν αγγίζουν ιδιαίτερα και βρίσκεται πάντα σε αυτά που επιλέγουμε τη νέα σεζόν (δες ποια είναι τα άλλα 5 βασικά πανωφόρια της άνοιξης). Έχει τις ρίζες της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ως ελαφρύ ένδυμα των Βρετανών αξιωματικών της πρώτης γραμμής. Παρόλο που οι σχεδιαστές κάθε χρόνο βάζουν δημιουργικές πινελιές στο κλασικό αυτό πανωφόρι, τα νέα σχέδια ελάχιστα απέχουν από τις πρώτες καμπαρντίνες που σχεδιάστηκαν. Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα κομμάτια, ιδιαίτερα για τη μεταβατική σεζόν που διανύουμε, οπότε ρίξε μια ματιά σε αυτές που κυριαρχούν στα φετινά trends (δες και τις τάσεις S/S 2021), όπως τις... αλιεύσαμε στο street style ανά τον κόσμο. Και φυσικά διάβασε τα style tips για να τις φορέσεις σωστά!

A blue star

μπλε καμπαρντίνα

Πολυαγαπημένο και ευκολοφόρετο, το μπλε λειτουργεί σαν μαύρο. Μια καμπαρντίνα σε σκούρο navy ή baby blue χρώμα θα ταιριάξει με πολλά κομμάτια από την γκαρνταρόμπα σου, απογειώνοντας τις all day εμφανίσεις σου. Σε κάθε περίπτωση λατρεύει το jean (μπορείς να τη φορέσεις και με ένα denim καμπάνα) και το λευκό, ενώ οι έντονες αποχρώσεις είναι το... φετίχ της. Εάν θέλεις να την έχεις για πολλά χρόνια, διάλεξε μία dark blue, ενώ μπορείς να σκεφτείς και την επιλογή μιας denim καμπαρντίνας με λεπτομέρειες γούνας, που θα χαρίσει έξτρα στυλ στα looks σου.

Style tip: Τα χρυσαφί κοσμήματα ταιριάζουν ιδανικά με την μπλε καμπαρντίνα σου. Φέτος φρόντισε να τα δείξεις και μάλιστα να βάλεις πολλά διαφορετικά μαζί, ειδικά μεγάλες αλυσίδες σε layering!

Elegant beige

μπεζ καμπαρντίνα

Αll time classic πανωφόρι που δεν λείπει από καμία γυναικεία ντουλάπα που... σέβεται τον in fashion προσανατολισμό της. Η μπεζ καμπαρντίνα είναι σαν το παλιό καλό κρασί, αφού αποτελεί επένδυση και η αξία της στο χρηματιστήριο της μόδας δεν χάνεται ποτέ! Ο λόγος; Ταιριάζει εύκολα με όλα σχεδόν τα ρούχα που περιλαμβάνει η γκαρνταρόμπα μας, φοριέται χειμώνα-καλοκαίρι και πάντα είναι στο προσκήνιο, όπερ σημαίνει, στη μόδα. Και το σημαντικότερο; Μπορείς εύκολα να την αναβαθμίσεις στυλιστικά ανάλογα με τις τάσεις της κάθε σεζόν. Οπότε, αν δεν έχεις καμπαρντίνα, καλό είναι να ξεκινήσεις με μια κλασική.

Style tip: Το είδαμε να κυριαρχεί στο street style κι όσο κι αν μας παραξένεψε, δεν σου κρύβω πως μας άρεσε πολύ. Η ιδέα να βάλεις ανάποδα την καμπαρντίνα σου δημιουργεί αυτόματα την εικόνα της πλήρους ενημερωμένης fashionista, όπως είσαι κι εσύ!

Color me pretty

πορτοκαλί καμπαρντίνα

Μόλις μπει η άνοιξη το καταλαβαίνουμε αμέσως από τα χρώματα που κυριαρχούν παντού. Ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σιγά-σιγά στο mood της εποχής είναι να επιλέξουμε χρωματιστά κομμάτια, αφήνοντας τα πιο σκούρα για τις χειμωνιάτικες μέρες. Μια χρωματιστή καμπαρντίνα όχι μόνο θα κάνει τη... δουλειά, αλλά θα φωτίσει κιόλας τα πρώτα σκουρόχρωμα σύνολά μας. Το φούξια και το κίτρινο (το Xρώμα της Χρονιάς από την Pantone) παίζουν πολύ φέτος, ειδικά σε κομμάτια που έχουν κλασική γραμμή.

Style tip: Οι καμπαρντίνες τύπου άνορακ, δηλαδή από PVC υλικό, είναι must-have item για δεύτερη σεζόν. Απόκτησε μία σε ένα από τα trendy χρώματα της άνοιξης!

Top nude

χακί καμπαρντίνα

Οι γήινοι τόνοι επιλέγονται κατά κόρον στις καμπαρντίνες γιατί προσφέρουν άνεση στους συνδυασμούς και το ζεστό τους χρώμα αναδεικνύει εύκολα τα χαρακτηριστικά των ξανθών και μελαχρινών κοριτσιών. Στη λίστα κυριαρχεί το καφέ και το χακί, η δομή των οποίων επιτρέπει να φοριέται με κάθε είδος outfit, αποτελώντας την επιτομή του στυλ. Μάλιστα, είναι η καλύτερη στυλιστικά για να αναδείξει ένα ανδρόγυνο look αλλά και κατάλληλη για όλες τις ώρες της μέρας.

Style tip: Παίξε με τα αξεσουάρ για να φωτίσεις το look σου. Ιδανικά επίλεξε ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια σε μουσταρδί τόνους, που θα τα συνδυάσεις χρωματικά με την τσάντα (δες εδώ τις ανοιξιάτικες τάσεις) και τα γοβάκια σου. Just perfect!

Check(mate)

καρό καμπαρντίνα

Η καλύτερη έμπνευση για την άνοιξη, μια καρό καμπαρντίνα είναι κομμάτι-passepartout που μπορείς πολύ εύκολα να εντάξεις στο καθημερινό σου ντύσιμο και να την φορέσεις από το πρωί ως το βράδυ. Κυριαρχούν οι καφέ και ασπρόμαυροι τόνοι, ενώ για τις πιο τολμηρές το κόκκινο και το ροζ αποτελούν... μονόδρομο! Για να κάνεις τη διαφορά και να ανανεώσεις τις εμφανίσεις σου μη μείνεις στα κλασικά μοτίβα αλλά επίλεξε ένα quirky check pattern για την καμπαρντίνα σου, που θα τη συνδυάσεις εξαιρετικά με λευκά φανελάκια από μέσα.

Style tip: Το καρό τύπου “burberry” σώζει στυλιστικά! Αποτελεί μια safe επιλογή που ταιριάζει με όλα σου τα ρούχα και πάντα θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη. Πέραν του ότι θα είσαι σταθερά στη... μόδα!

Wild leather

δερμάτινη καμπαρντίνα

Αποπνέει αριστοκρατικό αέρα κομψότητας και διακριτικής πολυτέλειας, γι' αυτό εάν επιλέξεις μια δερμάτινη καμπαρντίνα οφείλεις να προσέξεις την ποιότητα, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι κιτς. Να θυμάσαι ότι θα σου χαρίσει αμέτρητα statement looks, οπότε θα κάνεις απόσβεση των χρημάτων που θα διαθέσεις για την αγορά της. Θα τη φορέσεις τώρα την άνοιξη και ξανά από το φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα must-have κομμάτι, που θα ευχαριστηθείς σε casual αλλά και σε πιο glam εμφανίσεις.

Style tip: Από τα πιο εντυπωσιακά style tips είναι να συνδυάσεις τη δερμάτινη καμπαρντίνα σου με το αντίστοιχο backet hat, για ένα υπέρκομψο και στυλάτο αποτέλεσμα χωρίς κόπο.

Off white stories

off white καμπαρντίνα

Του πάγου ή “σπασμένο” λευκό, μια καμπαρντίνα σε off white τόνο λειτουργεί στυλιστικά όπως ακριβώς και η κλασική μπεζ. Ταιριάζει με όλα και είναι ιδανική εάν το στυλ σου είναι πιο σπορτίβικο και athletic. Αγαπά πολύ τα denim, που κάνουν θραύση από εδώ και στο εξής, και τα αθλητικά παπούτσια. Επιπλέον λειτουργεί ως safe καμβάς για να προσθέσεις αξεσουάρ με χρώμα (δες ποια είναι τα βασικά κομμάτια της άνοιξης), απογειώνοντας το καθημερινό σου στυλ. Το ατού της; Σου επιτρέπει εύκολα να κάνεις layering με άλλα χρώματα και υφάσματα.

Style tip: Αν σου φαίνεται μερικές φορές πολύ casual ως πανωφόρι, μπορείς να το κάνεις πιο θηλυκό δένοντας μια δερμάτινη λεπτή ζώνη στη μέση σου.

Get it printed

floral καμπαρντίνα

Για τολμηρές υπάρξεις και για όσες επιθυμούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Κάπως έτσι περιγράφεται η επιλογή μιας εμπριμέ καμπαρντίνας, αφού ως πανωφόρι είναι πρωτότυπο. Και ο λόγος, βέβαια, δεν έχει να κάνει με τα prints αλλά με το κόστος, καθώς όταν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε ένα ακριβό κομμάτι στρεφόμαστε συνήθως σε χρώματα και μοτίβα που είναι κλασικά και ταιριάζουν με όλα μας τα ρούχα. Στην περίπτωση τώρα που βαρέθηκες τα... τετριμμένα, κάνε focus σε μία με λουλούδια και άφησέ την να κάνει από μόνη της fashion statement στην εμφάνισή σου.

Style tip: Θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα (πολλά) μαύρα φορέματά σου. Chic & classic!

Ξέρεις πώς θα την φορέσεις;

10 στυλιστικές συμβουλές σε βγάζουν από το αδιέξοδο!

1. Η εφαρμογή είναι το κρίσιμο σημείο για μια όμορφη εικόνα. Φρόντισε η καμπαρντίνα να σου στρώνει σωστά στους ώμους και στα μανίκια και δώσε βάση στα πέτα, που πρέπει να είναι κατάλληλα με το σχήμα του σώματός σου.

2. Εάν θέλεις να φανεί το φόρεμά σου μέσα από την καμπαρντίνα, δέσε τη ζώνη της στο πίσω μέρος.
3. Εάν αποζητάς ένα χαλαρό και στυλάτο αποτέλεσμα πάνω από το
jean και το πουλόβερ σου, απλώς δέσε την καμπαρντίνα γύρω από τη μέση σου.
4. Φόρεσε την εμπριμέ σου καμπαρντίνα με ένα
LBD για να της αφήσεις χώρο να κάνει δήλωση μόδας. Ολοκλήρωσε το look σου με statement παπούτσια.
5. Αν είσαι μικροκαμωμένη απόφυγε τις μακριές καμπαρντίνες και προτίμησε μία στο ύψος του γονάτου.
6. Οι καμπαρντίνες με έξτρα ύφασμα στο στήθος δεν κολακεύουν το μεγάλο μπούστο.
7. Μεταμόρφωσε την καμπαρντίνα σου σε κάπα! Με ποιο τρόπο; Απλώς στήριξέ την στους ώμους σου και περπάτα με χάρη!
8. Για τις βραδινές σου εμφανίσεις φόρεσε μια καμπαρντίνα με πιο καλό ύφασμα, που θα ταιριάζει σίγουρα με το φόρεμα και τις ψηλοτάκουνες γόβες σου.
9. Το μήκος της καμπαρντίνας πρέπει πάντα να ξεπερνά αυτό του φορέματος ή της φούστας, για ένα
chic αποτέλεσμα.

10. Αν έχεις μια oversized καμπαρντίνα, θα φανεί καλύτερα με τη ζώνη δεμένη στη μέση σου. Για ένα old Hollywood style, φόρεσε kitten heels με κοντά καλτσάκια.

ΠΗΓΗ