Sage Green: Στο χρώμα του... φασκόμηλου το καλοκαίρι μας

Αθώο, σαγηνευτικό και ήρεμο χρώμα στα looks μας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Sage Green: Στο χρώμα του... φασκόμηλου το καλοκαίρι μας

Ήδη ξέρεις καλά πως η επιστροφή στη φύση μέσω των χρωμάτων της είναι must-have το καλοκαίρι που έρχεται, αφού το πράσινο σε όλους τους τόνους του κυριαρχεί στα summer outfits. Πέρα από τις φωτεινές αποχρώσεις, που σίγουρα έχεις εντάξει στα loοks σου, υπάρχουν και οι παστέλ, που... πρέπει να τους κλείσεις το μάτι! Και όχι διακριτικά, αλλά να τις υιοθετήσεις σε καθημερινά outfits, σε head-to-toe looks αλλά και σε μεμονωμένα κομμάτια. Ο λόγος;

Είναι ήρεμοι τόνοι, ταιριάζουν στο καλαοκίρι και ταιριάζουν με πολλά από τα κομμάτια της ντουλάπας σου χρωματικά. Κι αν δεν έχεις ακόμα καταλάβει, μιλάω για το sage green, που δεν είναι άλλο από το χρώμα του φασκόμηλου. Ήδη αποτελεί κοινή τάση μεταξύ των celebs και των influencers, που θεωρούν φέτος το πράσινο ως αναπόφευκτη επιλογή.

sage green φόρεμα

Πιο συγκεκριμένα, οι light τόνοι φασκόμηλου φαίνεται να ήρθαν για να μείνουν από τον χειμώνα ακόμα. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, μια εποχή που οι άνθρωποι τείνουν να κινούνται προς τα πιο ζωντανά χρώματα και τα δυνατά μοτίβα, το χρώμα αυτό είναι έτοιμο να γίνει το νέο neutral.

Κολακεύει εύκολα ξανθές, κοκκινομάλλες και μελαχρινές, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ, είτε προτιμάς σκούρες και φωτεινές αποχρώσεις, είτε χακί ή ακόμα και τον τόνο της μέντας. Να θυμάσαι ότι ταιριάζει πολύ με λευκό αλλά και με μπεζ, ενώ μπορείς να κάνεις ένα color blocking με παρόμοιους τόνους (δες εδώ πώς θα το κάνεις με τα παστέλ).

Φυσικά η μονοχρωμία παίζει πολύ και σου την προτείνω ανεπιφύλακτα, αφού αποτελεί μια safe επιλογή (ειδικά εάν επιλέξεις ένα φόρεμα), ενώ μπορείς να υιοθετήσεις την τάση και μέσα από αξεσουάρ, όπως μια τσάντα αλλά και slandals.

sage green κοστούμι

Τι να προσέξεις

  • Επειδή πρόκειται για απαλό τόνο, φρόντισε να κάνεις ένα πιο "δυνατό" μακιγιάζ, για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου.
  • Σε ένα total sage green look μπορείς να σπάσεις τη μονοτονία με αξεσουάρ σε πορτοκαλί αλλά και φούξια χρώμα.
  • Θα αναδείξει το μαύρισμά σου αργότερα, οπότε μπορείς να επενδύσεις σε cut-out tops αλλά και φορέματα με ντεκολτέ.
  • Ιδανικά ένα σακάκι ή πανωφόρι σε αυτό το χρώμα ταιριάζει με το σκούρο denim σου.
  • Τα χρυσαφί κοσμήματα είναι το... alter ego του, οπότε κάνε άφοβα layering σε κολιέ και δαχτυλίδια.

sage green total look