Crocs: Η "άσχημη" τάση της σεζόν που θα... λατρέψεις!

Μπορεί να σου φαίνονται άκομψα, αλλά είναι σούπερ στυλάτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Crocs: Η

Από το 2018 που ο Οίκος Balenciaga παρουσίασε τα "άκομψα" crocs στην πασαρέλα του μέχρι σήμερα που τα είδαμε στην εκδοχή των ψηλοτάκουνων, φαίνεται πως τα "άσχημα" αυτά καλοκαιρινά παπούτσια, που αρχικά έκαναν θραύση ανάμεσα στα μικρά παιδιά, γιατί δεν γλιστράνε και είναι βολικά το καλοκαίρι, αλλά και στους επιστήμονες της υγείας που τα φοράνε στη δουλειά τους, αυτά συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν και να διχάζουν τόσο τους ειδικούς της μόδας όσο και τους στυλίστες.

crocs catwalk

Σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αντιαισθητικά παπούτσια, αλλά την ίδια στιγμή είναι από τα πιο δημοφιλή στην αγορά. Εν μέσω, μάλιστα, της καραντίνας τα crocs είναι από τα λίγα προϊόντα που σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν σε πωλήσεις τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων.

crocs street style

Διάσημοι, όπως ο Pharrell Williams, και influencers της μόδας ανεβάζουν χωρίς κανέναν δισταγμό φωτογραφίες με τα crocs τους, αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελούν απλώς μια πρακτική λύση για το καλοκαίρι και τις διακοπές αλλά δυνατή τάση της μόδας που γίνεται αποδεκτή εντός του Instagram και κατ’ επέκταση στον χώρο της μόδας.

crocs color

Πέρα από τα διάφορα χρώματα που θα τα βρεις στην αγορά, υπάρχουν και τα σχέδια, με λουλούδια, φράουλες, tie-dye αλλά και με στρας, ανάλογα με τι θέλεις να τα φορέσεις. Η αλήθεια είναι πως μπορείς να τα βάλεις με φόρεμα, σορτσάκι (δες εδώ τα καλύτερα από το Zara) ακόμα και με κοστούμι, οπότε μην περιοριστείς στην παραλία με το μαγιό σου (δες εδώ τις τάσεις της σεζόν).

crocs με σορτσάκι

Τα θετικά των crocs

Οι περισσότεροι ήδη έχουν ενδώσει στον "πειρασμό" αρχικά για χάρη της άνεσης, και λόγω της καραντίνας, αλλά τελικά συμπέραναν ότι το «άσχημο» αυτό παπούτσι έχει πολλά θετικά: είναι άνετα σαν παντόφλες, το υλικό τους καθαρίζεται πολύ εύκολα, ενώ οι τρύπες που το συνοδεύουν επιτρέπουν την προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων, όπως πέτρες και αγκράφες, έτσι ώστε να εναρμονιστούν πλήρως με το προσωπικό μας στυλ.

Οπότε με το Instagram να πλημμυρίζει από crocs αλλά και με το street style να τα αποθεώνει, είναι σίγουρο ότι θα τα βλέπουμε πολύ συχνά μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι, ακόμα και τώρα που δεν μένουμε πια στο σπίτι. Εξάλλου, κάθε σεζόν έχει και την αναπάντεχη "άσχημη" τάση της... για να ακολουθήσουμε!

Τσέκαρε τις προτάσεις μου...

tie-dye crocs

Με tie-dye εφέ, €38,21, bergfreunde.eu

μοβ crocs

Μοβ, €47, modivo.gr