Τσόκερ: Το κολιέ που αγαπάμε να... μισούμε!

Η τάση επανέρχεται δυναμικά για να την απογειώσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τσόκερ: Το κολιέ που αγαπάμε να... μισούμε!

Τα τσόκερ είναι ένα δύσκολο κόσμημα, η αλήθεια είναι. Έρχονται και παρέρχονται στη μόδα και έχουν δημιουργήσει όλα τα χρόνια φανατικούς οπαδούς αλλά και πολλούς εχθρούς. Από την άλλη, όμως, είναι ένα πολυμορφικό κόσμημα που μπορείς να αναδείξεις όπως εσύ θέλεις.

τσόκερ statement

Τα τσόκερ είναι από τα βασικά κοσμήματα του φθινοπώρου (δες εδώ τι θα φορέσεις τη νέα σεζόν) που αντέχουν από την εποχή της Κλεοπάτρας, όταν θεωρούνταν ότι έδιναν δύναμη σε όποιον τα φορούσε.Έδειχναν οργή κατά τη βικτοριανή εποχή, όταν οι πλούσιες γυναίκες φορούσαν layering (δες εδώ πώς θα το κάνεις σωστά) από διαμάντια και μαργαριτάρια και τα φτωχότερα κορίτσια μια απλή κορδέλα (ω, πώς έχουν αλλάξει οι καιροί).

τσόκερ αλυσίδα

Ήταν ίσως το καθοριστικό κολιέ της δεκαετίας του ’90, με την Gwyneth Paltrow να κάνει πρωτοσέλιδα στα Όσκαρ του 1999 φορώντας ένα διαμαντένιο κομμάτι που όλες αντέγραψαν στην πιο οικονομική, φυσικά, εκδοχή του. Τη νέα σεζόν μπορούν να αποτελέσουν μια πιο έξυπνη εναλλακτική λύση για να αναδείξεις ένα κομψό ντεκολτέ ή ένα στράπλες φόρεμα, προσθέτοντας εάν θέλεις και ένα μενταγιόν πάνω του.

Φυσικά μην ξεχνάς τις πέρλες, που μπορείς να φορέσεις πολλές μαζί κοντά στο λαιμό αλλά και τις αγαπημένες μεγάλες χρυσές αλυσίδες (δες εδώ την τάση Italian Dad) που θα τις επιλέξεις στην πιο κοντή σε μήκος εκδοχή τους.

τσόκερ λεπτά και χοντρά

Τα αγαπημένα τσόκερ

Λεπτά ή χοντρά κολιέ που μπορεί να είναι απλώς μια κορδέλα από ύφασμα ή μαύρο βελούδο, φοριούνται κολλητά στον λαιμό. Θα τα επιλέξεις το πρωί με τζιν και το βράδυ με φορέματα και σακάκια - ειδικά ταιριάζουν με boho κομμάτια. Για να το αναδείξεις σωστά θα πρέπει ο λαιμός σου να είναι γυμνός. Ταιριάζουν τέλεια με πουκάμισα, αρκεί να είναι αρκετά κουμπιά ανοιχτά.

τσόκερ πέρλες

Φτιάξ' το μόνη σου: Αν θέλεις μια εύκολη και οικονομική λύση, πέρα από τα τσόκερ που θα βρεις στην αγορά, πάρε μια βελούδινη ή μεταξωτή κορδέλα, δέσ' την σφιχτά γύρω από το λαιμό σου και το τσόκερ σου είναι έτοιμο. Μπορείς επίσης να πάρεις μεγαλύτερη σε μήκος κορδέλα και να τη δέσεις διπλή μπροστά σε φιόγκο! Ακόμα να στερεώσεις πάνω λουλούδια, στρας αλλά και το αγαπημένο σου μενταγιόν. Είσαι έτοιμη!