H νέα συλλογή Chanel S/S 2022 απογειώνει το ρετρό στυλ

Η μόδα επιστρέφει στο παρελθόν και μας αρέσει πολύ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
H νέα συλλογή Chanel S/S 2022 απογειώνει το ρετρό στυλ

Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυτελή brands στον κόσμο, που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον κόσμο της μόδας από τότε που η νεαρή Coco Chanel δημιούργησε τα πρώτα tweed σακάκια, που τα συνδύαζε αριστοτεχνικά με δυο (ή και μία) σειρές από πέρλες. Και μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από τότε, ωστόσο φέτος οι σχεδιαστές ανά τον κόσμο κάνουν μια στροφή στο παρελθόν, μέσα από σύνολα που υμνούν το ρετρό στυλ.

chanel

Η συλλογή S/S 2022 της Chanel (δες εδώ τις τάσεις της νέας σεζόν) είναι γεμάτη κομμάτια που δίνουν νέα πνοή στα vintage looks και εμείς δεν μπορούμε παρά να ρίξουμε μια... κλεφτή ματιά και να πάρουμε ιδέες.

chanel

Αρχής γενομένης φυσικά από το πολυαγαπημένο tweed, αυτό το μπουκλέ ύφασμα που δημιουργεί κομψά σακάκια, twin sets, παντελόνια και φορέματα, τα οποία συνδυάζονται με σατέν πουκάμισα και λεπτά πουλοβεράκια. Απαραίτητο αξεσουάρ, οι χρυσαφί ζώνες, για να δημιουργήσουμε το τέλειο ρετρό σύνολο.

chanel

Τα βασικά κομμάτια

Στη συνέχεια βλέπουμε το βινίλ να πρωταγωνιστεί σε φορέματα με cut-outs αλλά και σε πανωφόρια, δημιουργώντας κομψές σιλουέτες μιας άλλης εποχής. Σε μαύρο και κόκκινο χρώμα, ένα παρόμοιο πανωφόρι θα γίνει ο... σύμμαχός σου τη νέα σεζόν, για να δημιουργήσεις άπειρα looks.

chanel

Η υπέροχη συλλογή της Chanel συμπληρώνεται ιδανικά και από κοντά παλτό, στο ύψος του γονάτου ή και πιο κοντά, αλλά και από σακάκια χωρίς πέτα, που θα τα φορέσεις με μίνι φορέματα ή και με σορτσάκια. Προτίμησε γαλάζια ή ροζ χρώματα, αφού η άνοιξη είναι κοντά και μας κλείνει πονηρά το μάτι!

chanel

Όσο για τα παπούτσια, μια επιστροφή στα χαμηλά πέδιλα και στα mules με τετράγωνο τακούνι και πολλά λουράκια είναι ξεκάθαρη, ενώ για τις πιο κλασικές κοπέλες, τα ψηλοτάκουνα γοβάκια αποτελούν διαχρονική επιλογή. Τσέκαρε τα καλύτερα looks της κολεξιόν και πάρε ιδέες για να ντυθείς υπέρκομψα, χωρίς φυσικά να δώσεις μια περιουσία!

chanel