5 βασικά κομμάτια από το διεθνές street style που πρέπει να αποκτήσεις

Από τους δρόμους του κόσμου στην... ντουλάπα σου!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Ο επίσημος μήνας της μόδας (ο Σεπτέμβριος) τελείωσε και το street style γέμισε με μοδάτες εμφανίσεις που όχι μόνο μας εμπνέουν αλλά μας δείχνουν ποια κομμάτια θα πρωτοστατήσουν στα looks της σεζόν, οπότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά από τα 5 βασικά items που πρέπει να εντάξεις άμεσα στην γκαρνταρόμπα σου, έτσι όπως "αλιεύθηκαν" από το διεθνές street style. Ο λόγος; Μαζί τους θα δημιουργήσεις ευκολοφόρετα και ταυτόχρονα stylish σύνολα, που θα σε συνοδεύσουν επάξια στις καθημερινές σου εξόδους. Η φαντασία και η δημιουργικότητά σου θα σε βοηθήσουν να τα συνδυάσεις με ρούχα που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου.

Το λευκό παλτό

λευκό παλτό

Είναι αυτό που λέμε... αισιοδοξία μέσα στις μουντές φθινοπωρινές μέρες και θα την αποκτήσεις επιλέγοντας ένα λευκό παλτό (θυμήσου πώς θα το συνδυασεις με cargo παντελόνι), που μπορείς να βάλεις κυριολεκτικά με τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι σε καλύπτει άριστα τόσο με casual όσο και με πιο glam σύνολα - με το τζιν σου αλλά και με το βραδινό metallic φόρεμά σου. Επίσης μαζί του τόλμησε να κάνεις ένα head-to-toe λευκό σύνολο, που θα συνδυάσεις με χρωματιστάsneakers.

Φόρεμα πάνω από παντελόνι: Η νέα τάση που κυριάρχησε στις πασαρέλες & το street style

To loose πουλόβερ

πουλόβερ

Είναι από τα πιο cozy και trendy κομμάτια που αγαπάμε εδώ και χρόνια και πάντα αποτελούν την πρώτη μας επιλογή όταν ο υδράργυρος πέσεις. Φοριούνται το ίδιο καλά με τζιν όσο και με μάξι σατέν φούστες, για μια πιο "τολμηρή" εμφάνιση. Προτίμησέ τα σε bold τόνους όχι μόνο για να κάνεις εντύπωση αλλά και για να πετύχεις το πολυαγαπημένο σου color blocking, που ξέρεις πώς θα το κάνεις.

Η τζιν φούστα με βολάν

τζιν φούστα

Στη μάξι εκδοχή της αποτελεί τον ορισμό του casual-chic look, που θα τη συνδυάσεις με ένα καμηλό blazer, το γκρι σου πουλόβερ αλλά και με ένα δερμάτινο τζάκετ. Οι cowboy μπότες σε μπεζ τόνους είναι ο τέλειος συνδυασμός, ενώ μπορείς να βάλεις τη δική σου πινελιά μέσα από μια oversized τσάντα ή το jockey καπέλο σου. μα θυμάσαι ότι το look χρειάζεται λίγο... τακουνάκι για να αναδειχτεί καλύτερα.

Το μπεζ κοστούμι

μπεζ κοστούμι

Μη φανταστείς κάτι στενό ή... επαγγελματικό, αφού οι δρόμοι... μίλησαν. Προτίμησε ένα σε φαρδιά γραμμή, που θα σου χαρίσει ελευθερία κινήσεων και θα μπορείς με την αλλαγή παπουτσιών και τοπ να το ευχαριστηθείς από το πρωί ως το βράδυ. Επεξηγώντας, το πρωί θα το συνδυάσεις με αθλητικά και βαμβακερό T-shirt και το βράδυ με πέδιλα και ένα crop top δερμάτινο (δες εδώ την πρότασή αμς από τα Zara). Και στις δύο περιπτώσεις θα είσαι η "βασίλισσα" του street style.

5 trends που εδραίωσε στη μόδα η Carrie Bradshaw από το Sex & The City

To crop γιλέκο

γιλέκο

Από την αντιρική γκαρνταρόμπα... απέδρασε από πέρυσι και δ=φοριέται το ίδιο καλά ως top αλλά και πάνω από πουκάμισα και T-shirts. Η επιλογή εδώ είναι δική σου, ανάλογα με το ποιο στυλ θέλεις να αναδείξεις. Μπορείς να αποκτήσεις πολλά μονόχρωμα, τζιν κομμάτια ή δερμάτινα και να τα συνδυάσεις με τα ρούχα της ντουλάπας σου. Για μια πιο θηλυκή εμφάνιση, φόρεσέ τα και μόνα τους!