Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις στα sneakers για να επενδύσεις τώρα!

Τα αθλητικά που θα φορέσεις τη νέα χρονιά

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Mπορεί οι μπαλαρίνες με κρύσταλλα και στρας (που δημιουργούν υπέροχα balletcore styles) αλλά και τα παπούτσια με metallic details να κυριαρχούν στις τάσεις της μόδας φέτος, όμως μέσα στη λάμψη των γιορτών και στα glam στοιχεία τα sneakers, στις πολλές μορφές τους, παραμένουν βασικά κομμάτια της καθημερινότητας των fashionistas.

Στην αρχή της χρονιάς, η Rihanna σημείωσε μια viral εμφάνιση με παπούτσια στο σόου της στο ημίχρονο του Super Bowl, όταν συνδύασε υβριδικά sneaker-boot Maison Margiela X Salomon, που τα συνδύασε με μια ολόσωμη φόρμα Loewe και custom παλτό Alaïa.

Τα εν λόγω αθλητικά ήταν από τα πολλά υβριδικά στυλ που εμφανίστηκαν το 2023, ενώ πολλά περιμένουμε να δούμε το 2024. Η Simone Rocha παρουσίασε κομμάτια με metallic λεπτομέρειες για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023 και ένα croc-trainer για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024.

Οι μανιώδεις fashionistas τσεκάρουν ήδη τα επερχόμενα trends, πολλά από τα οποία ήδη βλέπουμε στο street style και κάνουμε μια επιλογή για τα 5 βασικά κομμάτια που θα φορέσουμε την άνοιξη. Τα αθλητικά δημιουργούν μια μοδάτη εικόνα στο outfit και πλέον δεν τα φοράμε μόνο στην προπόνηση, αφού κάνουν statement στις casual και athleisure εμφανίσεις μας.

5 sneakers που θα φοράς όλη την άνοιξη

Retro fever

Ρετρό σιλουέτες κανουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του κόσμου, ακολουθώντας την τάση που θέλει τα vintage looks να κυριαρχούν στις επιλογές των fashionistas. Έτσι τα sneakers κολουθούν τις γραμμές του παρελθόντος σε σχέδια και χρώματα και κάνουν εύκολα statement σε μια casualwear εμφάνιση - και όχι μόνο.

High shine

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα μποτάκια, τις γόβες και τα flats, που φέτος πλημμυρίζουν από λάμψεις και μεταλλιζέ λεπτομέρειες, συμβαίνει και με τα αθλητικά, που τα metallic διακοσμητικά αλλά και τα ασημί (δες τα πέδιλα της party season που δεν πρέπει να αγνοήσεις) και χρυσαφί χρώματα έχουν την τιμητική τους. Με αξία παρόμοια με αυτή των party shoes, τα λαμπερά αθλητικά φοριούνται σε all-day looks χωρίς δυσκολία, αναβαθμίζοντας και το πιο minimal outfit.

Δείτε επίσης: Αυτό το χειμωνιάτικο trend είναι ταυτόχρονα cosy & luxurious

Trainer hybrids

Δεν είσαι σίγουρα εάν θα βάλεις flat ή αθλητικό; Γιατί να μην δοκιμάσεις ένα παπούτσι που συνδυάζει και τα δύο. Τι σημαίνει αυτό; Λεπτομέρειες στρας, μπαρέτες, τακούνια, ιδιαίτερα κορδόνια αλλά και ένα σχέδιο που στο σύνολό του είναι ένα είδος υβριδίου!

The classic ones


Με μοντέρνο σχεδιασμό και διάφορα χρώματα να τα συνοδεύουν, τα κλασικά αθλητικά παπούτσια δεν χάνουν την αξία τους στο χρηματιστήριο της μόδας. Με αυτά θα τρέξεις, θα γυμναστείς ή θα τα φορέσεις με τα τζιν και τα oversized blazers στην βόλτα σου. Τα φορέματα εννοείται πως τα αγαπούν πολύ!

Still sporty

Οι σχεδιαστές προσθέτουν μοντέρνες πινελιές σε all-time classic κομμάτια, εστιάζοντας σε χοντρές σόλες, εντυπωσιακές ραφές και statement "γλώσσες", δημιουργώντας sneakers που δεν περνούν απαρατήρητα. Άφησέ τα να ξεχωρίσουν στις minimal εμφανίσεις σου ή φόρεσέ τα στη γυμναστική με μοδάτες φόρμες.