6 "ξεπερασμένες" τάσεις επιστρέφουν επίσημα το 2024

Στη μόδα τίποτα πια δεν είναι παλιακό!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Η έναρξη κάθε νέας χρονιάς μάς γεμίζει πάντα με ενθουσιασμό καθώς αναμένουμε ποια νέα στυλ θα φορέσουμε και πώς θα ανανεωθούμε στυλιστικά. Αλλά αν τα τελευταία χρόνια οι τάσεις της μόδας είναι κάτι που πρέπει να ακολουθήσει κάθε κορίτσι που σέβεται τον στυλιστικό εαυτό του, φέτος η επιστροφή στο... παρελθόν είναι το κλειδί για να δημιουργήσουμε στυλάτα και κομψά, απόλυτα στοχευμένα και μοδάτα looks.

Φαίνεται ότι η δεκαετία του '90 και το Y2K θα είναι πάντα οι κυρίαρχες επιρροές στη μόδα. Τα vintage κομμάτια Jean Paul Gaultier και John Galliano κομμάτια αγοράζονται σε χρόνο dt σε ιστοσελίδες μεταπώλησης και οι παλιές τάσεις, από τις mini skirts μέχρι τα χαμηλόμεσα τζιν παντελόνια, όλα έχουν επανέλθει στο προσκήνιο. Έτσι για το 2024, 6 ξεπερασμένες τάσεις επανέρχονται δυναμικά μπροστά και κυριαρχούν στα πιο stylish outfits.

6 τάσεις από το παρελθόν επιστρέφουν το 2024 στην γκαρνταρόμπα μας

Μπλουζάκια πόλο σε στυλ ράγκμπι και κάπρι παντελόνια είναι οι επιρροές που θα εισχωρήσουν στα looks μας για το 2024. Από τα "ογκώδη" σύνολα μέχρι τον αδικαιολόγητο μαξιμαλισμό των βραδινών ρούχων, οι πρόσφατες επιδείξεις υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι η μόδα του παρελθόντος επιστρέφει δυναμικά στο παρόν.

High-fashion sportswear


Από τα track pants μέχρι τα κολάν, που τιμούν πολύ οι Γαλλίδες (και όχι μόνο), τα αθλητικά στυλ βγαίνουν από τα Noughties και αποκτούν μια σοβαρή αναβάθμιση. Το κλειδί είναι να διατηρήσεις τα πράγματα σε high επίπεδο, είτε δημιουργώντας έναν απροσδόκητο συνδυασμό με διαφορετικά basic κομμάτια à la Alexa, είτε προσθέτοντας glam αξεσουάρ σε μια σπορ εμφάνιση.

To corporate look

View this post on Instagram

A post shared by @camillecharriere

Το power dressing είναι μεγάλη τάση, αλλά φέτος όλα τα βλέπουμε σε πιο χαλαρές σιλουέτες. Εμπνευστείτε από τους υπερβολικούς ώμους της δεκαετίας του '80 και το χαλαρό cool στυλ Scandi με σχήματα που μοιάζουν να "χύνονται" εύκολα.

Peplum

Άλλες το μισούν και άλλες το λατρεύουν. Αυτό το σχέδιο επιστρέφει αλλά εντελώς διαφορετικό από το 2010 όταν το πρωτοείδαμε.Είναι πιο "συγκρατημένο", κομψό και ιδιαίτερα κολακευτικό.

80s glamour

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aimee Song (@aimeesong)

Η δεκαετία του '80 να επιστρέφει στη μόδα το 2024, ειδικά όταν μιλάμε για βραδινά ρούχα. Σκέψου ογκώδεις σιλουέτες, μεταλλικές λάμψεις και φορέματα που θυμίζουν κορίτσια να χορεύουν ασταμάτητα κάτω από την ντισκομπάλα.

Polo μπλούζες

Το στυλ Noughties συνεχίζει να εμπνέει με πιο μοντέρνο τρόπο. Χάρη στις πασαρέλες SS24 των Miu Miu, Dries Van Noten και άλλων, τα preppy looks ξχωρίζουν στα... σημεία! Και τίποτα δεν είναι πιο στοχευμένο για να αναβιώσεις ένα πανεπιστημιακό ή σχολικό στυλ από ένα μπλουζάκι πόλο.

Capri pants

Τα κάπρι παντελόνια επιστρέφουν επίσημα. Τα είδαμε στα runways SS24 των Tory Burch και Phillip Lim και τα έχουν ήδη φορέσει η Julia Fox και η Bella Hadid. Τόνισε ακόμα περισσότερο τη διάθεση των Noughties με ένα crop top και σανδάλια τους ζεστούς μήνες ή με ένα oversized πουκάμισο ή πουλόβερ και μπαλαρίνες ή loafers τον χειμώνα.