Βαρέθηκες τις μαύρες μπότες; Αυτές είναι οι 8 ανοιξιάτικες τάσεις στα παπούτσια για να τις αντικαταστήσεις

Η άνοιξη πλησιάζει και χρειάζεσαι ανανέωση ASAP

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Περνάμε τον πιο ζεστό χειμώνα των τελευταίων 25 ετών (σύμφωνα με τους μετεωρολόγους) ή καλύτερα περιμένουμε έναν χειμώνα που δεν ήρθε ποτέ. Όχι, φυσικά, δεν θα σου κάνω ανάλυση καιρικών φαινομένων, απλώς θέλω να πω ότι η άνοιξη πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και πρέπει να σε προετοιμάσω γι' αυτό στυλιστικά.

Είναι το σημείο αυτό της σεζόν που όλες βρισκόμαστε σε τέλμα, επιλέγοντας από τη μία το τζιν μας και τα αγαπημένα μας πλεκτά και από την άλλη τα φούτερ και τα παντελόνια φόρμας με αθλητικά. Νιώθουμε ότι η έμπνευσή μας μάς έχει εγκαταλείψει και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι να φορέσουμε.

Βαρεθήκαμε τις μαύρες μπότες και τα αρβυλάκια και σκεφτόμαστε με ποια παπούτσια θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το look μας και να το κάνουμε λίγο πιο επίκαιρο και... ανοιξιάτικο. Η αλήθεια είναι ότι όταν θέλει μια γυναίκα να μεταμορφώσει την εμφάνισή της και να την επικαιροποιήσει απευθείας στρέφεται στα... πατούμενα.

Γιατί τίποτα δεν μπορεί να ενημερώσει καλύτερα ένα ντύσιμο και τόσο αποτελεσματικά όσο ένα παπούτσι! Έτσι, δες στη συνέχεια ποιες είναι αυτές οι 8 ανοιξιάτικες τάσεις για να αντικαταστήσεις από τώρα τις μπότες σου και να βγάλεις με... ψηλά το κεφάλι όλη τη νέα σεζόν.

8 ανοιξιάτικες τάσεις στα παπούτσια για να αντικαταστήσεις τις μπότες

Μπορντό γοβάκια

Το μπορντό είναι η χρωματική τάση που πρόκειται να κυριαρχήσει για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024, αλλά οι fashionistas το φοράνε ήδη με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο — επιλέγοντας kitten heels ή Mary Janes στην απόχρωση του κερασιού.

Shop the trend

μπαλαρίνες

Μπαλαρίνες, €34,90, Envie shoes

Minimal loafers

Τα loafers επιστρέφουν πάντα όταν ανέβει η θερμοκρασία, αλλά αυτή την άνοιξη θα τα δεις παντού στη λιτή εκδοχή τους. Χωρίς τις διακοσμήσεις που είδαμε να κυριαρχούν στις προηγούμενες σεζόν (αλυσίδες ή αγκράφες) και με πιο slim σόλα.

Shop the trend

loafers

Λουστρίνι, €29,99, Luigi

Σατέν flats

Κοίτα τον καιρό πριν φορέσεις ένα ζευγάρι σατέν παπούτσια. Αλλά σίγουρα θα τα βρεις... μπροστά σου την άνοιξη. Η πιο όμορφη τάση σε flats, μπαλαρίνες και mules.

Shop the trend

σατέν μπαλαρίνες

Μπεζ, €39,19, Mango

Σουέτ clogs

Βολικά και άνετα, θα πάρουν εύκολα τη θέση των αγαπημένων σου Ugg, αφού μοιάζουν πολύ στο styling. Προτίμησε nude τόνους για δική σου ευκολία στους συνδυασμούς.

Shop the trend

clogs

Μπεζ, €35,95, Zara

Χρωματιστά trainers

Τα χρωματιστά αθλητικά κάνουν δυναμικό comeback την άνοιξη και φοριούνται κατά κόρον. Διάλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα, αυστηρά σε slim σόλες - και λίγο ρετρό.

Shop the trend

αθλητικά δίχρωμα

Δίχρωμα, Puma Palermo, €89,90, Favela

Δίχρωμες γόβες

Θα βάλουν αυτή την ανοιξιάτικη πινελιά που χρειάζεσαι στα σύνολά σου και φυσικά μια ρετρό πινελιά στο outfit. Τα κορίτσια της μόδας τα προτιμούν σε λευκό-μπορντό ή καφέ-λευκό. Ακόμα και μπεζ-μαύρο, για τις πιο κλασικές.

Shop the trend

mary janes

Δερμάτινες, €95, IAthens

Διχτυωτά

Tα διχτυωτά παπούτσια είναι η Νο1 τάση της άνοιξης, που ήδη φοριέται πολύ. Προτίμησε μαύρο ή λευκό και απογείωσε το look σου.

Shop the trend

παπούτσια δίχτυ

Με αλυσίδα, Bottega Veneta

Λεοπάρ

Η πιο αξιοσημείωτη επιστροφή από το παρελθόν στις ανοιξιάτικες τάσεις είναι το leopard print trend, που έχουμε δει να εξαπλώνεται σε όλα, από τζιν μέχρι παλτό. Στα παπούτσια κάνει εύκολα δήλωση μόδας.

Shop the trend

λεοπάρ γοβάκια

High heels, €23,99, Mango