7 τάσεις στα φορέματα της άνοιξης που θα φοράμε από αύριο

Τα trends-κλειδί στο στυλ της νέας σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Τα φορέματα είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή, ειδικά μόλις ανοίξει ο καιρός και μπει η άνοιξη. Έτσι αποτελούν εύκολα το Νο1 κομμάτι μιας ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας, ενώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ανεβαίνει η αξία τους στο χρηματιστήριο της μόδας, καθώς συνεχίζουμε να τα φοράμε όλο τον χρόνο με πουλόβερ ή bomber jackets και σακάκια.

Οι τάσεις φέτος λατρεύουν τα κομψά ρετρό κομμάτια, τις θηλυκές σιλουέτες με διαφάνειες και δαντέλες αλλά και τα μάξι φορέματα, που τονίζουν τις καμπύλες, ενώ δεν λείπουν τα πολύχρωμα, τα ριγέ αλλά και αυτά που είναι φουλ στα πουά και τα λουλούδια.

Πόνταρε σε δροσερά υφάσματα, όπως λινά, βαμβακερά αλλά και κομψά σατέν και φρόντισε να τα αποκτήσεις στα must-have χρώματα της άνοιξης.

Να θυμάσαι ότι φοριούνται το ίδιο καλά με ψηλοτάκουνα αλλά και με τα αγαπημένα σου sneakers, ενώ μαζί με ένα φόρεμα μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά στυλ ανάλογα με το styling που θα κάνεις - ακόμα και με το παντελόνι σου μπορείς να τα βάλεις.


Το μυστικό της καλής εφαρμογής κρύβεται πάντα στα σωστά εσώρουχα, οπότε δες ποια σουτιέν είναι τα κατάλληλα για να βάλεις εξώπλατα, με τιράντες ή και στράπλες φορέματα και ετοιμάσου να ξεχωρίσεις.

Οι τάσεις φέτος εστιάζουν σε 7 ανοιξιάτικα φορέματα που θα τα φοράμε από αύριο και μέχρι να μπει το φθινόπωρο - καλύτερα θα γίνουν τα αγαπημένα μας μέχρι του χρόνου!

7 τάσεις στα φορέματα της άνοιξης

Μάξι bodycon


Tip: Αγκαλιάζει τη σιλουέτα και τονίζει τις καμπύλες, ενώ το ντεκολτέ που κλείνει στον λαιμό αναδεικνύει το στήθος. Προτίμησε λευκό, για να ταιριάζει με όλα σου τα λεπτά πανωφόρια μέχρι να ζεστάνει αρκετά ο καιρός και ανάδειξε την γραμμή του με ψηλοτάκουνα.

Shop the trend

μάξι φόρεμα

Mε cut-outs, €995, Christopher Esber

Με bridal details

Τα ανοιξιάτικα φορέματα θυμίζουν και λίγο... νυφικά, αφού έχουν πολλές λεπτομέρεις δαντέλας, βολάν αλλά και απλικέ λουλούδια, οπότε εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις το στυλ που σου ταιριάζει και να το φορέσεις από αύριο με το τζιν μπουφάν και τις μπότες σου μέχρι το καλοκαίρι με τις σαγιονάρες σου.

Shop the trend

φόρεμα με λουλούδια

Με λουλούδια, €139, Alex Katsaiti Stylishious

Κρουαζέ

Όποιο μοτίβο, χρώμα ή μήκος κι αν διαλέξεις, το κρουαζέ φόρεμα δεν πρέπει να απουσιάζει από τη φετινή ανοιξιάτικη ντουλάπα σου. Κολακεύει κάθε σωματότυπο, επειδή οι σούρες που δημιουργούνται καλύπτουν τις αδυναμίες μας, ενώ φοριέται το ίδιο καλά το βράδυ με πέδιλα και το πρωί με flats.

Shop the trend

κρουαζέ φόρεμα

Ελεκτρίκ, €24,95, H&M

Slip dress

Πολυαγαπημένο της σεζον, που το φορούσαμε και τον χειμώνα με πουλόβερ, ενώ θα συνεχίσουμε να το αγαπάμε και να το συνδυάζουμε με oversized σακάκι μέχρι να καλοκαιριάσει. Προτίμησε την χρωματική παλέτα των neutrals ή παλ τόνους, για μια πιο στοχευμένη επιλογή.

Shop the trend

lingerie dress

Mπεζ, €595, Joseph

Μίνι lingerie


Είναι hot φόρεμα και τάση επίσης! Ένα κοντό φουστάνι που θυμίζει κομπινεζόν έκανε θραύση στις Εβδομάδες Μόδας της νέας σεζόν και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους. Φόρεσέ το από αύριο με αθλητικά και δερμάτινο μπουφάν και το βράδυ με πέδιλα ή kitten heels.

Shop the trend

slip dress

Ασπρόμαυρο, €6, Temu

Με διαφάνεια


Το "no pants trend" είναι από τα πιο πολυσυζητημένα της σεζόν, οπότε ένα φόρεμα με διαφάνεια μπαίνει εύκολα στη λίστα με τα spring trends. Κάνε μια κομψή επιλογή κατά το δοκούν, εάν θέλεις να αισθάνεσαι safe. Φοριέται το ίδο καλά το πρωί και το βράδυ.

Shop the trend

διάφανο φόρεμα

Hatler-neck, Max Mara

Λεοπάρ


Τα άγρια ένστικτά σου θα σε ακολουθούν όλη τη νέα σεζόν. Τα λεοπάρ μοτίβα θα τα βλέπεις παντού, από παντελόνια και τοπ μέχρι αξεσουάρ και παπούτσια, και κάπως έτσι ένα λεοπάρ φόρεμα θα γίνει το αγαπημένο σου. Συνδύασέ το με κόκκινα αξεσουάρ για μια ανεπανάληπτη εμφάνιση.

Shop the trend

λεοπάρ φόρεμα

Bodycon, Roberto Cavalli