Το στυλ δεν έχει ηλικία! Τι 40 τι 50 - Αυτές είναι οι 5+1 τάσεις της άνοιξης που μπορείς σίγουρα να υιοθετήσεις

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ που είναι για σένα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Το στυλ δεν έχει ηλικία! Αυτό το μήνυμα αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο καθώς η μόδα εξελίσσεται και προσαρμόζεται σε διαφορετικές ηλικίες. Το σίγουρο είναι ότι η μόδα δεν απευθύνεται μόνο στους νέους, αφού ολοένα και περισσότερες γυναίκες άνω των 40 υιοθετούν τις τάσεις κάθε σεζόν, προσαρμόζουν τα looks τους στα trends και δημιουργούν μοδάτες εμφανίσεις.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε ηλικία έχει τη δική της μοναδική γοητεία και στυλ. Είτε είσαι 40 ή 50, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείς ένα στυλάτο outfit. Υπάρχουν πολλά ρούχα και στυλ που μπορείς να επιλέξεις για να νιώθεις κομψή και safe στυλιστικά σε κάθε ηλικία.

Οι τάσεις της άνοιξης είναι τέλειες και δεν έχεις παρά να δεις τις 6 επικρατέστερες για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, τις οποίες έχουμε δει να τις φοράνε οι πιο διάσημες fashionistas σε όλο τον κόσμο στις Εβδομάδες Μόδας, χαρίζοντάς μας με τα πιο trendy street looks.

5+1 τάσεις της άνοιξης για να φορέσεις στα 40+

Κάθε σεζόν οι τάσεις στη μόδα είναι από ευκολοφόρετες και απλές μέχρι εκκεντρικές και "δύσκολες", αλλά πάντα υπάρχουν αυτές που ακόμα και γυναίκες άνω των 40 μπορούν να υιοθετήσουν, παραμένοντας κομψές και στυλάτες.

Έτσι βλέπουμε φέτος συναρπαστικές και διασκεδαστικές τάσεις της μόδας που θα λατρέψεις, επιλέγοντας αυτές που σου αρέσουν περισσότερο και, στη συνέχεια, να τις προσαρμόσεις στο στυλ σου, κάνοντάς τες "δικές σου". Μόνο έτσι θα βγάλεις προς τα έξω τον πιο κομψό εαυτό σου!

Denim on denim

Tο έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές, φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή για να ντυθείς από πάνω μέχρι κάτω στα τζιν. Πόνταρε σε σκουρόχρωμους τόνους, για ένα πιο elegant αποτέλεσμα.

Τόλμησε να φορέσεις μια τζιν βερμούδα, που θα συνδυάσεις με denim πουκάμισο (που σίγουρα πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου μαζί με άλλα 4 στάνταρ) φορεμένο σαν "σακάκι" πάνω από ένα κομψό τοπ.

Blazer

Έχει την τιμητική του στη φαρδιά εκδοχή του κυρίως - αφήνουμε κατά μέρος τις πιο εκκεντρικές προτάσεις. Το κλασικό λευκό είναι μια safe (και μοδάτη) επιλογή, που ταιριάζει με πολλά κομμάτια από την ντουλάπα σου.

Φόρεσε έναψηλόμεσο παντελόνι ή βερμούδα με ένα πουκάμισο στους ίδιους τόνους, φορεμένο σαν σακάκι, πάνω από ένα εντυπωσιακό τοπ.

Kitten heels

Τα κομψά αυτά γοβάκια καλά κρατούν στις εμφανίσεις μας από το φθινόπωρο και ήδη είναι must-have. Απόκτησε ένα ζευγάρι σε μαύρο ή μπεζ και φόρεσέ το το ίδιο καλά με παντελόνι ή φούστα.

Φόρεσε ένα ζευγάρι kitten heels σε κόκκινο χρώμα, που θα συνδυάσεις ιδανικά με ένα στενό τζιν παντελόνι και ένα κομψό σακάκι.

T-shirt με μήνυμα

Ένα λευκό T-shirt φέτος είναι στα καλύτερά του. Πιο κλασικό, διαχρονικό και κομψό μπλουζάκι φυσικά και δεν υπάρχει για να το φορέσεις όπως επιθυμείς - ανάλογα με το δικό σου στυλ.

Φόρεσε ένα μπλουζάκι με μήνυμα επιλέγοντας ένα χρωματικό κοντράστ μπεζ και λευκού, για ένα μοδάτο αποτέλεσμα. Με παντελόνι και ζώνη στη μέση, ακόμα καλύτερα.

Statement κοσμήματα

Τα ογκώδη κομμάτια χαρίζουν έξτρα στυλ σε μια εμφάνιση και πρέπει να γίνουν φέτος τα αγαπημένα σου. Δες ποιες είναι οι τάσεις φέτος και διάλεξε τα κοσμήματα που θα απογειώσουν το look σου.

Φόρεσε ένα σετ με πέρλες, που θα απογειώσει τη φινέτσα σου.

Χρωματιστό δερμάτινο

Το χρώμα, το ξέρεις καλά, φρεσκάρει αυτόματα ένα σύνολο, οπότε δεν έχεις παρά να επενδύσεις σε αυτό. Προτίμησε φωτεινούς τόνους στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου, επιλέγοντας φούστα, παντελόνι ή πανωφόρι.

Φόρεσε ένα χρωματιστό δερμάτινο μπουφάν μαζί με διαφορετικές αποχρώσεις στο υπόλοιπο σύνολο, κάνοντας color mix'n'match.