7 fashion items που θα φοράμε τους επόμενους μήνες - Οι "αναδυόμενες" τάσεις της άνοιξης που έρχονται

Μάθε πρώτη ποιες είναι πριν γίνουν viral!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Δεν είναι μόνο οι τάσεις που ξέρεις, είναι και οι αναδυόμενες, αυτά τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που δείχνουν ότι θα γίνουν viral σε λίγο καιρό αλλά ακόμα δεν έχουν εισέλθει... στο mainstream. Πάρε, για παράδειγμα, την τάση των κάπρι παντελονιών, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο έκαναν δειλά την εμφάνισή τους στο street style και τώρα τα θαυμάζουμε στις πασαρέλες και στα ράφια του Zara.

Το ίδιο ισχύει για τις αντικέ καρφίτσες, που στόλισαν τα πουκάμισα και τα σακάκια στις συλλογές του φθινοπώρου 2024.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν εκκολαπτόμενες τάσεις που έρχονται την άνοιξη, είτε από μεμονωμένες στιγμές στα catwalks είτε επειδή τις αγκάλιασαν οι επώνυμες είτε απλώς επειδή κυκλοφορούν ως ψίθυροι μεταξύ των μυημένων της βιομηχανίας της μόδας. Δες στη συνέχεια 7 fashion items που θα γίνουν trends μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

7 fashion items που θα φοράμε τους επόμενους μήνες

Slim κοστούμια

Μοδάτα παντελόνια ορίζονται φέτος αυτά με υπερμεγέθη σιλουέτα, αλλά αυτό αρχίζει να αλλάζει. Βλέπω ήδη αρκετούς σχεδιαστές να κατευθύνονται προς την αντίθετη κατεύθυνση, παρουσιάζοντας πολύ πιο εφαρμοστά και ίσια κοψίματα.

Εφαρμοστά σακάκια, μανίκια τριών τέταρτων και τα γνωστά από το παρελθόν cigarette παντελόνια είναι όλα αυτά που πιστεύω ότι θα βάλουν ένα ηχηρό τέλος σην εποχή του oversized κοστουμιού.

Μεγάλες ζώνες

Στην επίδειξη μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024, ο Tom Ford παρουσίασε μια σειρά από εμφανίσεις που περιείχαν μεταλλικές ζώνες με αγκράφες. Ομοίως, ο Khaite σχεδίασε μεγάλα κομμάτια, οπότε η αίσθηση είναι ότι οι ζώνες statement, ειδικά με μεγάλες μεταλλικές αγκράφες, θα είναι τα βασικά αξεσουάρ που πρέπει να γνωρίζεις.

Γκρι τζιν παντελόνι

Το γκρι ξεπλυμμένο ανθρακί θα είναι το επόμενο fashion item που θα βάλουμε στη λίστα μας. Είναι σαφώς καλύτερο από ένα κλασικό μαύρο τζιν για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ είναι ιδανικό για να το βάλεις το βράδυ με ένα bold τοπ και ψηλοτάκουνα. Στον αντίποδα, είναι το αγαπημένο κομμάτι των minimal κοριτσιών - και η τάση αυτή καλά κρατεί.

Χακί

Μπορεί να εστιάζουμε φέτος στο κόκκινο, αλλά τα σόου στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο μάς εξέπληξαν με μια σειρά από πράσινες εμφανίσεις, οπότε το χρώμα αυτό αναμένεται να είναι η μεγάλη χρωματική τάση του φθινοπώρου.

Στην Bottega Veneta, τα μάλλινα πανωφόρια βάφτηκαν σε χακί, ενώ ο Οίκος Ferragamo προσέφερε κομψά αξεσουάρ σε αυτή την απόχρωση, άρα -σημείωσε- έχει σοβαρές δυνατότητες να είναι το νέο ουδέτερο.

Σουέτ τσάντες

Υπάρχει μια γενική αναβίωση της δεκαετίας του '70 στον ορίζοντα και αυτό πρόκειται να φέρει στο προσκήνιο μια εισροή μοντέρνων μποέμ στυλ. Για τις τσάντες, σημαίνει ότι τα σουέτ κομμάτια επιστρέφουν δυναμικά - στη μεγάλη τους εκδοχή περισσότερο ή σε ρετρό επαναλήψεις.

Πουά

Μέχρι στιγμής το 2024, τα prints εμπνέονται από το ζωικό βασίλειο, αλλά θα ακολουθήσουν τα πουά. Ήδη η Miu Miu και ο Saint Laurent παρουσίασαν μια σειρά από εμφανίσεις τις τελευταίες σεζόν με κομψά πουαντιγέ. Σε σιφόν τοπ και φορέματα σε A line ή slip dress, τα μοτίβα αυτά χαρίζουν απλόχερα αρκετές δόσεις "dolce vita".

Μπαλαρίνες-δίχτυ

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε την επόμενη εξέλιξη της τάσης των mesh-shoe: Μπαλαρίνες-δίχτυ. Ένα αρκετά "δύσκολο" παπούτσι στην εφαρμογή του, ενώ απαιτεί πολύ φροντισμένο πεντικιούρ. Ωστόσο, θα το δεις παντού, αφού η high street fashion ήδη το έχει τοποθετήσει στα ράφια της.