Ξαφνικά όλες φοράνε αυτό το "ντεμοντέ" παντελόνι με τα πιο μοδάτα μπλουζάκια

Επιστρέφει δυναμικά στην γκαρνταρόμπα μας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Από τη μία οι κανόνες της μόδας λένε "εάν δεν φοράς ένα ρούχο για 3 σεζόν, πέταξέ το!" και από την άλλη βλέπουμε διαρκώς να επανέρχονται στο προσκήνιο κομμάτια από το παρελθόν, που μπορείς να επικαιροποιήσεις, προσθέτοντας μοδάτες πινελιές σε ένα σύνολο.

Έτσι, λοιπόν, και φέτος ένα "ντεμοντέ" παντελόνι το βλέπουμε παντού στο street style να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και τα κορίτσια της μόδας να το φοράνε με τα πιο στυλάτα μπλουζάκια τους. Τι να σκεφτούμε λοιπόν; Ότι ο κανόνας έχει να κάνει με τους κύκλους της μόδας μέσα στον χρόνο και τις παλιακές προτάσεις που ενημερώνονται και γίνονται τάσεις!

Το "ντεμοντέ" παντελόνι που φοράνε όλες με μοδάτα μπλουζάκια

Τα κολάν η αλήθεια είναι πως δύσκολα φεύγουν από τη μόδα, αφού στις sporty και casualwear εμφανίσεις μας τα προτιμάμε κατά κόρον. Ωστόσο, ένα σχέδιο "ξεθάβεται" από το παρελθόν (από τα 80s για την ακρίβεια) και γίνεται must στο street style: Τα μαύρα κολάν με "ποδαράκι" ή αλλιώς stirrup leggings είναι πανέτοιμα να ολοκληρώσουν την πιο ενημερωμένη και ευέλικτη γκαρνταρόμπα.

Είτε θα το φορέσεις σε ένα εκλεπτυσμένο σύνολο, είτε θα απολαύσεις τη χαλαρή αθλητική του διάθεση, το all-time classic (και άκομψο για πολλές) αυτό κολάν θα το βλέπεις παντού από εδώ και στο εξής, οπότε τι καλύτερο από το να γνωρίζεις πώς θα το συνδυάσεις, για να δημιουργήσεις μαζί του εξαιρετικό στυλ.

Πώς θα συνδυάσεις το stirrup κολάν

Αρχικά θα σκεφτείς πως ένα μαύρο κολάν είναι basic item σε μια capsule γκαρνταρόμπα, αφού αποτελεί το τέλειο θεμέλιο για να "χτίσεις" ένα κομψό σύνολο. Μάλιστα, είναι ο πιο ευέλικτος... καμβάς για τη δημιουργία κάθε στυλ. Για να μας βολέψουν θα πρέπει να έχουν άψογη εφαρμογή, να εξασφαλίζουν άνεση και να είναι κατασκευασμένα από μαλακά υλικά, που αγκαλιάζουν το σώμα χωρίς να διαφανίζουν.

Συνδυάζουν αβίαστα την απλότητα και την κομψότητα, ενώ φοριούνται το ίδιο καλά με φούτερ, με φαρδύ πουκάμισο αλλά και με ένα εντυπωσιακό τοπ και ψηλοτάκουνα. Το ατού τους, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι αν και "ντεμοντέ" θα βάλουν στα looks σου μια μοντέρνα πινελιά, αφού δείχνουν εύκολα πλήρως ενημερωμένα με τα μοδάτα tops που θα τα συνδυάσεις.

Φυσικά το μαύρο χρώμα είναι αξεπέραστο, αφού δείχνει φινετσάτο και ταιριάζει με πολλά tops, ενώ φέτος την άνοιξη ένα σοκολατί... σού κλείνει πονηρά το μάτι, για να το αποκτήσεις.

Shop the trend

μαύρο κολάν

Μαύρο, €45, yoox.com

ροζ κολάν

Ροζ, €28, Reebok

μαύρο κολάν

Καφέ, €28, yoox.com

γκρι κολάν

Γκρι, €28, Reebok

χακί κολάν

Χακί, €64, Capsua