Το vintage φόρεμα που θα λατρέψεις

Σε 4 it colors της άνοιξης και του καλοκαιριού

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Με αέρα παλιού Χόλιγουντ και vintage αναφορές, η τάση αυτή που άνθισε από πέρυσι τόσο στις πασαρέλες όσο και στο street style ακούει στο όνομα "retro trend" και σημαίνει με απλά λόγια ότι η μόδα από τη δεκαετία του '50 και μετά επανέρχεται στο προσκήνιο μέσα από διάφορα στοχευμένα items.

Οι pencil φούστες, οι βερμούδες, τα stir-up κολάν, οι A line γραμμές αλλά και οι sling-backs και τα mules είναι μερικά μόνο από αυτά που μπήκαν φέτος στην ντουλάπα μας και της χάρισαν αέρα μιας άλλης εποχής. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μοτίβα που άνθισαν κατά το παρελθόν και πλέον είναι must-have.

Ένα πολυαγαπημένο print, λοιπόν, τοποθετείται στα φορέματα της σεζόν και γίνεται αγαπημένο των fashionistas στο street style. Ο λόγος για το πουά φόρεμα που θα φοράς όλο το καλοκαίρι και μάλιστα σε διάφορες αποχρώσεις και στυλ. Κάνε focus σε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και κέρδισε έξτρα πόντους στυλ!

Το vintage φόρεμα που θα λατρέψεις

Κουκκίδες παντού και σε όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς, μικρές ή πιο μεγάλες, σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις το πουά φόρεμα που θα αναδείξει τη σιλουέτα και το στυλ σου. Σε κάθε περίπτωση αυτό το vintage φόρεμα με τα κατάλληλα αξεσουάρ θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις πολλά και stylish looks.

Ασπρόμαυρο vintage φόρεμα

Διαχρονική επιλογή και ένα κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου, αφού θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε διάφορες περιστάσεις αλλά και όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις.

κοπέλα στον δρόμο με ασπρόμαυρο πουά φόρεμα
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Το μίντι μήκος και η διακριτική του διαφάνεια θα σου χαρίσουν έξτρα πόντους στυλ, ενώ οι σούρες στη μέση θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις σιλουέτα. Για να τονίσεις ακόμα περισσότερο το retro style, φόρεσε Mary Janes αλλά σε μοντέρνο metallic τόνο.

Πράσινο vintage φόρεμα

Η Anna Wintour το επιλέγει φέτος σε πλισέ μάξι σχέδιο, δημιουργώντας μια φινετσάτη σιλουέτα. να θυμάσαι ότι το πράσινο είναι must-color σε όλους τους τόνους του, ενώ σε συνδυασμό με μαύρο θα σε βολέψει πολύ, με την έννοπια ότι θα ακολουθήσεις μια safe... πεπατημένη στα αξεσουάρ.

anna wintour
Photo by Rob Kim/Getty Images/Ideal Image

Τα lace-up ψηλοτάκουνα πέδιλα και μια λεπτή μαύρη ζώνη στη μέση αποτελούν iconic συνδυασμό γι' αυτό το all-time classic ρούχο της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Μπλε vintage φόρεμα

Αέρινο και eelgant, το πουά φόρεμα αυτό αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα κοινωνικό event, από τα πολλά καλέσματα που θα έχεις μέσα στον μήνα σε γάμους και βαφτίσεις.

κοπέλα στον δρόμο με μπλε πουά φόρεμα
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Αποτελεί την επιτομή της κομψότητας, αφού αναδεικνύει τις γραμμές σου με το μήκος και το σχέδιό του, ενώ η λεπτή ζώνη στη μέση με στρας λειτουργεί σαν κόσμημα. Συνδύασέ το με λευκά κλασικά γοβάκια και βάλε τη μοδάτη πινελιά στο σύνολο με μια mini top-handel bag.

Μπορντό πουά φόρεμα

Με ένα vintage φόρεμα στο χρώμα του παλιού καλού κρασιού δεν θα περάσεις απαρατήρητη. Τα βολάν στο ντεκολτέ λειτουργούν σαν κόσμημα, οπότε μη πολυφορτώσεις το look με κοσμήματα, ενώ η χαλαρή γραμμή του ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο.

κοπέλα στον δρόμο με μπορντό πουά φόρεμα
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Φόρεσέ το το ίδιο καλά με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή κάνε τη διαφορά με πλατφόρμες, εάν θέλεις να ισορροπήσεις τον vintge με τον μοντέρνο χαρακτήρα του. Αν πάλι είσαι πιο μοντέρνο κορίτσι, φόρεσέ το και με τα slim sneakers σου σε παρόμοια απόχρωση.

Top choice

πράσινο πουά φόρεμα zara

Πράσινο μίντι πουά φόρεμα με σούρες, €29,95, Zara