Κυτταρίτιδα ο... αιώνιος εχθρός! Πώς να την εξαφανίσεις μέχρι να πεις καλοκαίρι!

Κυτταρίτιδα ο... αιώνιος εχθρός! Πώς να την εξαφανίσεις μέχρι να πεις καλοκαίρι!

Μικρές διατροφικές αλλαγές θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα σου και θα σε οδηγήσουν σε έναν υγιέστερο τρόπο ζωής, που καλό είναι να υιοθετήσεις.

ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ Όσο αυξάνεται το χλωριούχο νάτριο τόσο αυξάνεται η κατακράτηση υγρών (λεμφοίδημα), κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο έντονη. Προτίμησε το φυσικό ανεπεξέργαστο (μη ραφιναρισμένο) θαλασσινό αλάτι. Διαβάστε παρακάτω...

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Όπως αλλαντικά, καπνιστά τυριά, παστά τρόφιμα. Περιέχουν πολύ νάτριο ως μέσο συντήρησης.

ΠΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ Το νερό μειώνει την κατακράτηση και είναι το καλύτερο διουρητικό. Μειώνει τη δυσκοιλιότητα σε συνδυασμό με την άσκηση και βοηθά στον μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη).

ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΟΡΕΣΜΕΝΩΝ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΩΝ Αυτά βρίσκονται σε τηγανητά, γαριδάκια, πατατάκια, ζωικό λίπος, τυριά με πολλά λιπαρά.
Αντίθετα, πρέπει να αυξήσεις τα μονοακόρεστα λιπαρά (ελαιόλαδο) και τα πολυακόρεστα Ω3 και Ω6 (θαλασσινά, ανάλατοι ξηροί καρποί) που διαστέλλουν τις αρτηρίες και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν, επιπλέον, στην ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών και την προσέλκυση νερού από τα κύτταρα. Βρίσκονται σε αφθονία στα θαλασσινά, στα έλαια και στους ξηρούς καρπούς.

Δείτε ακόμη: Δίαιτα - έπος: Έτσι θα εξαφανίσεις το περιττό λίπος στο πρόσωπό σου! Πες αντίο στο προγούλι και στα μάγουλα

ΚΡΕΑΣ Περιόρισε το κόκκινο κρέας σε 1-2 φορές την εβδομάδα (ανάλογα και με τις ανάγκες σε σίδηρο στις γυναίκες). Προτίμησε άπαχο κρέας, όπως το κοτόπουλο και τα θαλασσινά.

ΑΥΓΑ Το αυγό είναι πλούσιο σε λεκιθίνη, η οποία διατηρεί το σώμα σφριγηλό και νεανικό. Μια καλή ποσότητα είναι περίπου 3 αυγά την εβδομάδα.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Το γάλα και το γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αν και έχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά, αποδίδουν περισσότερο ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες, που είναι χρήσιμες για τη μείωση της κυτταρίτιδας και ενδείκνυνται για όσους δεν χρειάζεται να συνδυάσουν απώλεια βάρους. Καλό είναι να προτιμήσεις άπαχα τυριά. Για παράδειγμα, το τυρί τύπου cottage και το ανθότυρο περιέχουν λίγα λιπαρά και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και συνεργούν στη μείωση του λίπους.

ΟΣΠΡΙΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ Τα όσπρια και κυρίως τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε λιπαρά. Για να αυξήσεις τους σύνθετους υδατάνθρακες και τις φυτικές ίνες, προτίμησε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και προϊόντα από αλεύρι ολικής άλεσης, βρόμη και αμυλούχα τρόφιμα.

ΖΑΧΑΡΗ Για να μειωθεί η κυτταρίτιδα είναι επιτακτική ανάγκη να μειώσεις τους απλούς υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι το διαιτολόγιό σου δεν πρέπει να περιλαμβάνει ζάχαρη, αναψυκτικά, γλυκά και γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, που βρέθηκε ότι κάνει κατακράτηση υγρών.