Ακολούθησε αυτές τις 6 εύκολες ασκήσεις γυμναστικής για να χάσεις τα περιττά κιλά!

Θα γίνεις fit στο άψε σβήσε!

Αρθρογράφος: Μαίρη Μιχελή
Μαίρη Μιχελή
Youweekly Editor
Ακολούθησε αυτές τις 6 εύκολες ασκήσεις γυμναστικής για να χάσεις τα περιττά κιλά!

Για να χάσεις τα περιττά κιλά που πήρες στις γιορτές ακολούθησε αυτές τις 6 εύκολες ασκήσεις γυμναστικής!

Θα ήταν ωραίο να είχες χρόνο να αφιερώσεις στο γυμναστήριο τώρα. Θα ήταν επίσης ωραίο να μπορείς να διατηρήσεις την φόρμα σου και την περίοδο των εορτών, αλλά ήταν πιο ελκυστικό να «σαπίζεις» στον καναπέ και να βλέπεις Netflix!

Το μόνο που χρειάζεσαι τώρα είναι ένα εύκολο πρόγραμμα γυμναστικής για να χάσεις τα περιττά κιλά που πήρες! Ακολούθησε όσες περισσότερες φορές μπορείς μέσα σε 60 δευτερόλεπτα αυτές τις κινήσεις! Ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα και συνέχισε με τις επόμενες κινήσεις!

Squats

Γυμναστική ασκήσεις Squats

Ας ξεκινήσουμε με squats ενός λεπτού: Στάσου με ελαφρώς τα πόδια σου ανοιχτά, σπρώξε τα οπίσθια σου προς τα πίσω, σήκω σιγά σιγά προς τα πάνω και επανέλαβε για 60 δευτερόλεπτα!

Αυτή είναι μια πολύ ωραία άσκηση αν περνάς όλη την ημέρα στο να κάθεσαι στο γραφείο. Οι γλουτοί σου θα σφίξουν και θα φαίνονται πιο ανορθωμένοι!

Πλάγια καθίσματα

Side Lunges γυμναστική πλάγια καθίσματα

Ξεκίνα με το να στέκεσαι με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά, οι αγκώνες σου να είναι λυγισμένοι και τα χέρια σου να είναι στο ύψος του στήθους σου! Στην συνέχεια κατέβα προς τα κάτω σα να θέλεις να καθίσεις και το βάρος σου να το ρίχνεις στο δεξί σου πόδι και ταυτόχρονα να σπρώχνεις προς τα πίσω τα οπίσθια σου. Συνέχισε να κάνεις το ίδιο και άλλαζε πόδια για 60 δευτερόλεπτα.

Push-Ups

Triceps Push-Up

Αν μπορείς να κάνεις τα κανονικά push up τότε ξεκίνα την διαδικασία! Οι ώμοι τεντωμέμοι με τα χέρια σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και πέσε σιγά σιγά με τα χέρια σου στο πάτωμα! Το ίδιο μπορείς να κάνεις με τα γόνατα σου λυγισμένα, αν δεν μπορείς να το πετύχεις με όρθια γόνατα. Επανέλαβε για 60 δευτερόλεπτα.

Σανίδα προς τα πάνω

Plank Up Σανίδα γυμναστική

Ξεκίνα με τους βραχίονες σου στο πάτωμα, οι αγκώνες σου elbows κάτω από τους ώμους σου, τα πόδια σου τεντωμένα. Στην συνέχεια τοποθέτησε το δεξί σου χέρι κάτω από το δεξί σου ώμο και σπρώξε προς τα επάνω το σώμα σου. Επανέλαβε με το αριστερό σου χέρι ώστε να έρθει το σώμα σου και να φανείς σαν μια σηκωμένη σανίδα. Κάνε το ίδιο ξεκινώντας με το αριστερό χέρι για 60 δευτερόλεπτα.

Ορειβάτης

Mountain Climber γυμναστική ορειβάτης

Ξεκινήστε στη θέση τύπου push-up. Λύγισε το αριστερό γόνατο σου και φέρτο μπροστά τοποθετώντας το γόνατο του ποδιού σου κοντά στο αριστερό χέρι σου, όπως φαίνεται στην εικόνα! Άλλαξε πόδια κάνοντας ένα μικρό χοροπήδημα. Συνέχισε αλλάζοντας πόδια όσο πιο γρήγορα μπορείς για 60 δευτερόλεπτα!

Ice Skater

Ice Skater γυμναστική ασκήσεις

Στάσου με τους αγκώνες λυγισμένους. Πήδα πλάγια με το δεξί σου πόδι, τοποθετόντας το δεξί γόνατο πίσω από το δεξί όσο «προσγειώνεται» στο έδαφος. Όσο κάνεις το πηδηματάκι φέρε τον αριστερό αγκώνα μπροστά και βάλε τον δεξί προς τα πίσω, όπως φαίνεται στην εικόνα. Επανέλαβε το ίδιο από πλευρά σε πλευρά για 60 δευτερόλεπτα!

Επίσης, αυτές είναι οι καλύτερες 9 διαδικτυακές εφαρμογές για ασκήσεις στο σπίτι!

Εύκολες ασκήσεις γυμναστικής για να κάνεις εκτός σπιτιού τώρα που έχει κρύο

Θέλεις να γυμναστείς ωστόσο έχει κρύο, αυτές οι εύκολες ασκήσεις γυμναστικής είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις εκτός σπιτιού αυτή την περίοδο.

Θέσε έναν στόχο, αρχικά, εσύ καθορίζεις αν θέλεις να γυμναστείς για παράδειγμα τέσσερις φορές την εβδομάδα και ποιες μέρες θέλεις να κάτσεις μέσα με ένα πουλόβερ και μια ταινία.

Άσκηση #1

Γίνε fit, χωρίς να αφήσεις το σπίτι σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβαίνεις πάνω κάτω στις σκάλες του σπιτιού σου και να το κάνεις ακόμα και με τις πυτζάμες σου.

Προθέρμανση: Κατέβα πάνω κάτω στην αρχή για 10 φορές τουλάχιστον σε 3 επαναλήψεις.

Η άσκηση: Διάλεξε μια άσκηση από τις παρακάτω και κάνε 10 επαναλήψεις, μετά ανέβα - κατέβα τις σκάλες τρεις φορές. Διάλεξε άλλη άσκηση και κάνε πάλι 10 επαναλήψεις μετά ανέβα κατέβα πάλι στα σκαλιά τρεις φορές και συνέχισε να κάνεις το ίδιο με τις άλλες ασκήσεις.

Standing Push - Ups: Στήσου μπροστά σε έναν τοίχο και απομακρύνσου. Βάλε τις παλάμες σου στον τοίχο στο ύψους του ώμου, τέντωσε τα χέρια σου και χαμήλωσε λίγο το σώμα σου και γύρνα στην αρχική σου θέση.

Εντωμεταξύ μήπως πρέπει να απολύσεις τον προσωπικό σου γυμναστή; δες τα σημάδια!

Προβολές Κάνε προβολές και μετά κάνε κάποια βήματα μέσα στον χώρο

Πηδηματάκια

Καθίσματα

Κατέβα πάλι δυο τρεις φορές στα σκαλιά για να χαλαρώσει

Άσκηση #2

Κάνε γυμναστική σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Είναι ζεστά και υπάρχει καφές. Πήγαινε πάρε μια φίλη σου και ξεκινάτε να περπατάτε.

Περπατήστε για 5 λεπτά κάπου άνετα

Η άσκηση: Περπάτα 20 λεπτά στο mall, την ώρα που περπατάς κάνε 10 πηδηματάκια μπροστά από τα μαγαζιά. Όταν περνάς από κάποιο κατάστημα παιδιών κάνε 10 καθίσματα. Από κοσμηματοπωλείο κάνε 20 προβολές. Όταν φτάσεις σε μαγαζί με φαγητό περπάτα εκεί για 10 λεπτά. Όταν φτάσεις σε κάποιο άδειο παγκάκι κάνε 10 push ups.

Μετά ξεκουράσου και 5 λεπτά σε κάποιο άνετο μέρος.